Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Backdoory

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym temacie mam 2 pytania.

Co sądzicie o backdoorze kassadina? prosze o dłuższe wypowiedzi, co mógł zrobić olaf itd.

Jakie postacie są dobre do deffowania back doora i do back doorowania?

graphic.png

Opublikowano

Azubu Blaze to wygra<3 jeszcze nie wiem cz jutro tam bede bo bylem wczzoraj ale jak Bd to miazga;)

A co do tematu to nie wiem co mogl zrobic olaf, ale jeden wiecej trafiony topor i kassa martwy. A co do kassadina to WP.

Opublikowano

no gościu po prostu roz***ał system tym backdoorem... xD oglądałem powtórkę chyba z 13 razy i za każdym jednym łapałem taką pompę, że aż się poryczałem ze śmiechu! ;_; Kassa ładnie przykoksił, Olaf fakt 1 tomahawk więcej i by wybronił, aczkolwiek Kass ładnie oganiał z Riftem, bardzo mi się to spodobało :D

Najlepsze do backdoorów są postacie, które mogą się przemknąć obok minionów jak i graczy niespostrzeżenie -> patrz stealth. Evelynn przejdzie sobie całą mapę w jungli (o ile w pink'i nie zainwestowali) i rozwali nexusa bez problemu. Kiedyś Twitch'em robiłem OP backdoory po 2 turret'y i inhibitor cisnąłem aż enemy dostawali piany na pyskach, ale teraz ten rework zniszczył tą postać i jej przydatność do tego typu zadań :/ (aczkolwiek nie twierdzę, że już w ogóle się nie nadaje). Co więcej - oczywiście Rengar (jakże by inaczej) no i jego rywal Kha'zix (też double stealth). Nie ma mocnych na takich backdoor'owców. Trzeba mieć ogarnięty team, wardy wszędzie w sytuacji podbramkowej (dobry supp.), o wygranej decyduje panowanie i ogarnianie mapy, a takżepozycji przeciwnika.

Jeszcze wspomnę o postaciach, które bez problemu mogą się przemieszczać w szybkim tempie na znaczne odległości (ulti Pantheona czy TF'a). Myślę, że to tyle z najlepszych backdoor'owców. :)

Opublikowano

Olaf praktycznie nie mógł nic zrobić, chyba że by miał z 10 flashy. Gdyby było ich ze 3, to może udałoby się jakoś to obronić, ale w takiej sytuacji, z ulti Kassadina, było już za późno, czyli pozamiatane.

Game Over

Opublikowano

To co on zrobił to po prostu mistrzostwo świata.

Piękne unikanie toporów, bawienie się z Olafem. Gra na najwyższym poziomie.

Szkoda, że SK przegrało, ale sam Olaf nie mógł nic zrobić.

Każda postać mająca troche ad może zrobić backdoory.

Wystarczy ward niedaleko nexusa i teleport.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Ja bym chciał zobaczyć hp nexusa/towerów u Fn, bo tego nie pokazali.

Każdy oprócz Olafa mógł na lajcie obronić ten nexus. Gdyby Cho gonił Kasse do końca to by wygrali.

Ogólnie mecz mistrzowski i to nie tylko przez tą ostatnią sytuacje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

To co on zrobił to po prostu mistrzostwo świata.

Piękne unikanie toporów, bawienie się z Olafem. Gra na najwyższym poziomie.

Szkoda, że SK przegrało, ale sam Olaf nie mógł nic zrobić.

Każda postać mająca troche ad może zrobić backdoory.

Wystarczy ward niedaleko nexusa i teleport.

Nie musi mieć dużo AD, Ap carry też może robić backdoory, wystarczy lich bane.

Najlepszy z ap do backdoorów to chyba nidalee.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Nexus ma 0 armora i mresa, więc kass się do tego nadaje - spory atk speed, dodatkowy boost z "W" :) zajebiście to zrobił nigdy lepszej akcji nie widziałem... Skonczył ten backdoor na 20HP !!!!!! jeden hit czy choćby hit superminiona czy coś i byłby martwy - super, mega fart albo on jest bogiem i sobie to wyliczył.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Po co komu ad lub Lich Bane ? Bodajże 30% AP idzie w obrażenia zadawane wieżom więc nie są one potrzebne.. A co do W Kassadina to dodatkowy dmg nie działa na wieże i budowle. Podobnie jest u innych postaci :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...