Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Black screen

Brudny Jeleń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 2 tygodnie temu na tym laptopie(bo na innym działa normalnie) działał mi bez zarzutów battlefield p4f teraz kiedy włączam grę(nic nie ruszałem) to jest czarny obraz i muzyka w tle i tyle nic nie mogę zrobić. Czyściłem wszystkie foldery w moich dokomentach,odpalałem przeglądarkę za pomocą administratora,odinstalowałem dodatki,pobrałem najnowsze stery do karty graficznej(ATI Radeon hd 5700 czy coś tam) różne rzeczy robiłem przeglądarka mozilla firefox.

Opublikowano

Oddaj go do naprawy.

Mózg sobie oddaj dodam, że wcześniej nie było takich problemów pierwszy raz takie coś mam punk buster zaktualizowany wszystko zrobione net framework 3.5 jest.
Opublikowano

Nie powinien, gdyż ja mam tak samo na komputerze, od jakiegoś czasu chyba z 3 tyg ten sam błąd, a wcześniej nigdy żadnych nie miałem. Mi jednak aż tak bardzo to nie przeszkadza. Po prostu robie ctr+alt+del, wyłączam proces bfa i włączam grę jeszcze raz

a8ac30e6.png

Opublikowano

Nie powinien, gdyż ja mam tak samo na komputerze, od jakiegoś czasu chyba z 3 tyg ten sam błąd, a wcześniej nigdy żadnych nie miałem. Mi jednak aż tak bardzo to nie przeszkadza. Po prostu robie ctr+alt+del, wyłączam proces bfa i włączam grę jeszcze raz

No ja jak wezmę od nowa start to jest to samo więc dupa :(
Opublikowano

Przeważnie trzeba załączyć od nowa grę, spróbuj może zaznaczyć w właściwościach uruchamiaj jako administrator, może coś to da.

Mi się tak dzieje tylko wtedy, gdy przywracam starą sesję okien, jeśli masz zaznaczone, żeby nie wyłączać okien, gdy zamkniesz przeglądarkę (w sensie, że przywracasz starą sesję) to po prostu wyłącz okno z stronką bfa i włącz jeszcze raz.

@Edit

Nie widziałem twojego postu up, gdy to pisałem.

Może reinstal Ci pomoże?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Przeważnie trzeba załączyć od nowa grę, spróbuj może zaznaczyć w właściwościach uruchamiaj jako administrator, może coś to da.

Mi się tak dzieje tylko wtedy, gdy przywracam starą sesję okien, jeśli masz zaznaczone, żeby nie wyłączać okien, gdy zamkniesz przeglądarkę (w sensie, że przywracasz starą sesję) to po prostu wyłącz okno z stronką bfa i włącz jeszcze raz.

@Edit

Nie widziałem twojego postu up, gdy to pisałem.

Może reinstal Ci pomoże?

Robiłem reinstal 2 razy brałem za każdym razem "uruchom jako administrator" i wyłączałem firewalla :/
Opublikowano

ja miałem niedawno tak, że mi ciągle wywalało błąd czasowego połączenia(2) i tylko format pomógł;/

A próbowałeś np na chromie, czy firefoxie.

Nwm co może być tego przyczyną, ale polecam zajrzeć na oficjalne forum bf, pewnie już ktoś miał ten problem.

436951440626370320491.png

Opublikowano

•  

Pierwszy sposób:

Open your windows "Control Panel" (Start Menu > Control Panel)

In "List View" Open Internet Options.

Click the “LAN Settings” button

Uncheck the “Automatically detect settings” checkbox.

Press "OK" in both windows.

Press "Play Now" and you should be able to play.

Drugi sposób:

Go to C:\Users\XXxx\Documents\Battlefield Play4Free\WebCache.

Now, select all the files and delete it.

After go to c:\Users\XXxx\Documents\Battlefield Play4Free\mods.

Now, select all the documents and delete it.

Empty your trash.

Opublikowano

•  

Pierwszy sposób:

Drugi sposób:

Ta, ale może niektóry nie rozumie, bo nie umie angielskiego, np. ja :P Ale ja tego błędu nie mam, miałem ale ponowne uruchomienie gry pomogło i teraz nic nie wyskakuje (czasami tylko lagi mam chwilowe :P)

Opublikowano

Może jednak próbuj resetować do skutku. Też tak miałem, dopiero za 12 razem się włączył :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Pierwszy sposób:

Otwórz panel sterowania, potem opcje internetowe, potem połączenia, i ustawienia sieci lan, odznacz opcję "Automatycznie wykryj ustawienia"; Kliknij na obydwu oknach OK, i powinno działać

Drugi sposób:

idź do C:\Users\XXxx\Documents\Battlefield Play4Free\WebCache

i usuń wszystko co się tam znajduje

Potem idź do: C:\Users\XXxx\Documents\Battlefield Play4Free\mods.

I też usuń wszystko co się tam znajduje, opróżnij kosz i włącz grę.

Opublikowano

Pierwszy sposób:

Otwórz panel sterowania, potem opcje internetowe, potem połączenia, i ustawienia sieci lan, odznacz opcję "Automatycznie wykryj ustawienia"; Kliknij na obydwu oknach OK, i powinno działać

Drugi sposób:

idź do C:\Users\XXxx\Documents\Battlefield Play4Free\WebCache

i usuń wszystko co się tam znajduje

Potem idź do: C:\Users\XXxx\Documents\Battlefield Play4Free\mods.

I też usuń wszystko co się tam znajduje, opróżnij kosz i włącz grę.

Robiłem nie działa ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Opublikowano

Uruchom przeglądarkę jako administrator, zainstaluj NET.FRAMEWORK 4.0 i 4.5

Zreinstaluj wtyczki do przeglądarki, zresetuj modem, nie wyłączaj przeglądarki w czasie włączania gry, wyłącz antivirusa, czy coś się zmieniło od tych 2 tyg? Robiłeś formata, instalowałeś jakieś programy, syf?

Opublikowano
Uruchom przeglądarkę jako administrator, zainstaluj NET.FRAMEWORK 4.0 i 4.5

Zreinstaluj wtyczki do przeglądarki, zresetuj modem, nie wyłączaj przeglądarki w czasie włączania gry, wyłącz antivirusa, czy coś się zmieniło od tych 2 tyg? Robiłeś formata, instalowałeś jakieś programy, syf?

Co.maja wtyczki, antivirus i modem do tego?...

Może jednak próbuj resetować do skutku. Też tak miałem, dopiero za 12 razem się włączył :)
Ta, juz to widze ze liczyles kazda probe.
Opublikowano

Co.maja wtyczki, antivirus i modem do tego?...

Ta, juz to widze ze liczyles kazda probe.

Co ty wnosisz do tematu swoimi durnymi postami kolego?Nic.

Jeśli chodzi o tą grę, to jest tak popieprzona, że nawet reinstal wtyczek może naprawić nie jeden problem. Widać nie jesteś na forum zbyt długo wiec nie znasz problemów, które tutaj występują, poza tym jesteś zarejestrowany od 4 dni i już masz 87 postów, widać, że tylko spamujesz swoją durnotą i debilizmem, żeby wbić więcej postów -.-///Eot

Opublikowano

Co ty wnosisz do tematu swoimi durnymi postami kolego?Nic.

Jeśli chodzi o tą grę, to jest tak popieprzona, że nawet reinstal wtyczek może naprawić nie jeden problem. Widać nie jesteś na forum zbyt długo wiec nie znasz problemów, które tutaj występują, poza tym jesteś zarejestrowany od 4 dni i już masz 87 postów, widać, że tylko spamujesz swoją durnotą i debilizmem, żeby wbić więcej postów -.-///Eot

Nie jestes moim kolega, jesli szukasz kolegow wyjdz na dwor. Co ty myslisz ze ja zyje tymi postami? Ja p*****le... Mam wywalone na te posty. To, ze tobie rodzice kaza nabijac posty, nie oznacza ze mi tez. Sam jestes debil skoro kazda odpowiedz przeciwko tobie uwazasz za durna.

Co do tematu, to mysle ze wina lezy po stronie laptopa. Ale sam nie wiem.

Opublikowano

@Kominiar

Co ma antyvirus oczywiście ma do tego bardzo dużo gdyż mogło przez przepadek zablokować wyjątek jakiegoś procesu i wtedy też nie będzie trybić.

Chociaż ja mam firewalla w antyvirusie i jak go wyłączę to i tak działa dalej pomimo,że go wyłączyłem i wszystkie ustawienia jakie mam ustawione w firewallu dalej działają co ma mi blokować,a co też nie.

Teraz do rzeczy

Jaki masz sys 64 bit czy 32bit nie musisz tutaj odpowiadać to jest do twojej świadomości musisz dobrać Microsoft Visual C++ zależne jaki masz system jak masz 64 bit to ściągasz Microsoft Visual C++ wersje na 64 bit jak 32bit to wersje 32bit.

Edit:Podaje gotowe linki wrazie czego:

Wersja 64bitowa:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Wersja 32bitowa:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem, próbowałem już wszystkiego. Ma ktoś pomysły? Odwdzięcze się. Pozdrawiam.

PS: Sory za odkop ale naprawdę potrzebuje pilnie pomocy.

4518232164.png

Taki światłowód

Opublikowano

Nie, nie pomogło przeglądarka nie ma nic do tego. Mam na zmiane black screen i błąd czasowy. Format nic nie pomógł. Czy freamwork jeżeli go zainstaluje coś daje?

4518232164.png

Taki światłowód

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie jestes moim kolega, jesli szukasz kolegow wyjdz na dwor. Co ty myslisz ze ja zyje tymi postami? Ja p*****le... Mam wywalone na te posty. To, ze tobie rodzice kaza nabijac posty, nie oznacza ze mi tez. Sam jestes debil skoro kazda odpowiedz przeciwko tobie uwazasz za durna.

Co do tematu, to mysle ze wina lezy po stronie laptopa. Ale sam nie wiem.

Kolego następnym razem trochę się opanuj. Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...