Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Netem Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam maly problem, dawniej grałem w Metin2 i było wszystko ok nie wylogowywało mnie itp. Ale pewnego dnia moja siostra kupiła laptopa wiec należało rozdzilic neta przez ruter.Firma przyjechała zrobiła i kleska internet chodzi ale z predkoscią zółwia: metin2 nie chce chodzic i mnie cały czas wylogowuje i mam pytanie czy da sie cos zrobic czy te kabelki mozna jakos pozmieniac bym mial internet tak jak wczesniej a siostra nie (tak zmienic np na 2 godziny jak ona nie korzysta z neta ) W tej chwili są 2 rutery i do 1 biegnie kabel od antenki główniej (tej na polu) a przy drógim jest antena jak i w kompie 2 ruterry są połączone kablem lan (chyba) daj 20*5 jak ktos pomorze

dsc00168q.jpg

PS: moze to głupie ale kto pomorze i metin bedzie chodzil mi to wysylam mu sms w metina do 10 zl

Balmora

Opublikowano

Musiałbyś przypinac kable ^^ chyba xD albo Laptop powinien miec siec bezprzewodowa nie??

Hmm... Jaka jest wkrętka od internetu? Da się ją wypinać? Jak tak to odepnij od tego białego routera kabel od internetu, wepnij go w czarny i ten szary kabel poprostu odepnij.

Opublikowano

odłącz wszystkie kable nie łączące ruter z zasilaniem i twoim kompem :)

edit: a twojej sis też laguje net? może kupcie se szybszego np. z 6mb

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

odłącz wszystkie kable nie łączące ruter z zasilaniem i twoim kompem :)

edit: a twojej sis też laguje net? może kupcie se szybszego np. z 6mb

he ona mowi ze jej wystarczy jaki ma ale mi nie ! :P he a na lepszy mnie nie stac he

Balmora

Opublikowano

po prostu podlacz neta tak jak byl podlaczony przed kupnem laptopa, czyli sam modem (router) do kompa, tzn kabel od neta podpinasz do routera a router podpinasz do twojego kompa i tyle.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Z tego co rozumiem to chcesz mieć neta na 2 "kompach". Ale na co ci 2 routery??? Wywal to wszystko i kup 1 na KABLE.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Zamiana kabli nic tutaj nie da. Osobiście miałem już ogromne problemy z routerem. Zamieniając kable internet powinien w ogóle Ci nie działać, bo trzeba potem go jeszcze skonfigurować. Nie opłaca Ci się to bo każda konfiguracja kosztuje Cie jakies 20 ~ 30 minut.

To nie jest wina twojego neta, komputera tylko routera.

Żeby wszystko ładnie działało pobierz najnowsze aktualizacje dla swojego routera. Nie mogę dać Ci linka do aktualizacji bo nie wiem jaką ver. routera masz. Sprawdź na routerze, gdzieś tam będzie jakaś naklejka z versją. A jak nie wiesz ocb. to przepisz wszystko co jest na naklejce.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Admin Cienia
Opublikowano

Pamiętam że gdy u siebie instalowałem sieć bez przewodową, również miałem mały problem z konfiguracją i odpowiednim podpięciem kabli, kabel który dostałem wraz z routerem musi być podłączony poprawną stroną, gdyż gdy włożysz go w te same miejsca lecz odwrotnie to już dupa. Ten szary kabelek musi być podłączony pod port o nazwie WAN, musisz mieć nadrukowane tan wejściem. Reszta to już pikuś nawet nie trzeba z tym kombinować, kolejnym ważnym punktem jest poprawna instalacja, i właściwe wybranie składników podczas tego procesu.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM