Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] low comp?

Awergio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sorry moze i jest taki temat, ale potrzebuje teraz odpowiedzi, co zrobic bo mam duzy ping np.80 i malo fps, mialem 10przez chwile i wzrasta mi do 30-40np., jak sie laduje gra to zawsze jestem ostatni i wchodze w 1,20-1,30min, 1,8ghz, 1gb ram, 512graficzna, i co zrobic ?

Opublikowano

Komputer jest po prostu za słaby, ale że wchodzisz w 1,30 to dość dziwne zjawisko...

Pamięć karty graficznej nie mówi nam jak mocna jest, procesor prawdopodobnie jedno rdzeniowy, ram zżarty całkowicie przez LoLa.

Opublikowano

Obawiam się, że wspomaganie się tutaj GameBoosterem czy czyszczenie komputera z syfu poprzez CCleaner'a nie pomoże.

Komputer jest po prostu za słaby jak na normę LoLa, możesz jedynie spróbować grać na mniejszej rozdzielczości, to zawsze pomaga zdobyć kilka FPS.

Co do pingu - Internet. Jakieś programy żrą łącze? Jaka prędkość?

Opublikowano

Jak jesteś w grze (już po wybraniu postaci i załadowaniu jej do gry) naciśnij esc -> grafika i tam zmień na brak cieni i jakoś otoczenia postaci etc zmien na najniższą, to pomaga dość sporo.

Opublikowano

Ustaw wszystkie wymagania na najniższe, ustaw najmniejszą rozdzielczość.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Ja podobnie grałem jeszcze do grudnia nawet mój "komp" miał gorsze parametry ;c ale przez wyłączanie wszelkich nie potrzebnych do działania komputera procesów np. explorer.exe i graniu na najniższych ustawieniach gra ładowała się długo około 3 min lecz fps stały na 30-45 i wczytywałem się na powiedzmy 10 sekundę gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...