Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak dodać rangi na serwerze za pomocą PermissionsEX i Essentials ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer minecraft i już kilkanaście razy próbowałem dodać rangi za pomocą PermissionsEX i Essentials ale niestety gdy już to zrobiłem i w następnym dniu wszedłem na serwer to nie miałem rangi inie miałem dostępu do żadnej komendy(to tylko przykład bo bywały też inne "błędy")

Znalazłem już wiele poradników nie tylko na YT ale też na mpcforum i na innych forach. I zawsze coś jest nie tak.

Kto mi pomoże ?

Opublikowano

Permissions zrobiłeś? Rangi itd...

/pex nick group set ranga

Pobierz plugin do zapisu mapy, np. MineBackup

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Serwer Hamachi / Dedyk? Zapisujesz mapkę itd. przed wyłączeniem serwera?

Bez różnicy tutaj! Jak może ja zapisywać jak znikają mu rangi?!

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Chodziło mi ogólnie o rangi, inne pluginy itp. Serwer dedykowany jest 24/7, a Hamachi niekoniecznie. A i jakie inne "błędy" po za znikającymi rangami jeszcze występują?

Opublikowano

więc wgrałem plugin MineBackup.

Ale i tak nie wiem dlaczego jak wchodzę na inny nick, żeby sprawdzić czy gracze mają uprawnienia, które im dałem to okazuje się, że nawet pisać nie mogę.

Opublikowano

I jak na graczu prubuję coś wykopać to pisze

You are not permitted to interacy with (np piasek) SAND

Ale wnioskuję, że to coś prostego o czym się nie dowiem bez waszej pomocy

I zapomniałem wcześniej powiedzieć, choć nie wiem czy to ma duże znaczenie. Serwer jest hostowany (craftserve.pl) ma 20 slotów silnik craftbukkit 1.4.6-R0.3 Beta. Oprócz essentials, permissionsEX i MineBackup to nie mam żadnych pluginów

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...