Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Odwieczny dylemat west czy nordic?

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z gory mowie ze jak jakis debil albo pseudofanatyk sie wypowie to zglaszam to do moderatora.

A wiec, moze najpierw przedstawie wam swoja sytuacje.

Na nordicu gra juz bardzo dlugo mysle ze juz za dlugo, no i wiekszosc sie domysla co jest na 1300-1450 elo...

Ludzie graja tak jakby po raz pierwszy raz w zyciu wlaczyli ta gre. Nie mowie ze zawsze przegrywam przez druzyne ale mi takze trafiaja sie gorsze dni jak kazdemu. Zrobilem kiedys konto na west i pamietan ze byl tam na samych normalach o wiele wiekszy poziom kultury angielskiego oraz gry. Moze mialem po prostu szczescie nie wiem.

No ale znowu z kolega pogrywam sobie na west mam tam 10lvl i powiem wam ze na tym lvl graja lepiej niz na 30lvl na nordicu. Watpie ze sa to same osoby smerfiace.

I teraz pytanie do osob ktore maja konta na obu serwerach. Gdzie jest lepiej uwzgledniajac wszystko. (konta z 30lvl, chodzi mi o rankedy).

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ja gram na nordicu , i jeżeli wyjdziesz z tego 1350/1450 to później jest luz , bez jakiś troli itp.

Nieraz nawet spotkasz ogar polaka :D.

Natomiast na west słyszałem że trol elo jest do 1650 bo wiekszosc uważa że jak ma tam +1500 to jest prosem .

(tak przynajmniej słyszałem)

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Na Wescie jest o niebo lepszy poziom! Grałem tam kiedyś to nikt ci nie napisał 'ks' czy coś potem wróciłem na nordic do qmpli i co w pierszym meczu ? przypomniałem sobie ,że jest takie coś jest. Na nordicu jest również niski poziom graczy chociaż mają ten 30. Dzisiaj naprzykład Ashe na mid na wescie z takim czyms sie nie spotkasz (no moze zadko raz na 1000 gier) PODSUMOWUJAC WEST RULEZ!

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Ja gram na Brazylii, 0 noobów, cały czas jest jakiś Mordekaiser to można se go łatwo skontrować, aktualnie mam tam 2100 elo, jestem w topce, mam nick

KAISERMORDE#1

Polecam przetransferować się wlaśnie tam !

@Down, jestes noobem i tyle, narzekacie cały czas na noob team, a pewnie po prostu enemy są lepsi :P

Ja przez (narazie mało) 15 gier w s3 nie miałem żadnego trolla, prędzej w enemy ktoś leavnął (1 przypadek) lub feedował (też 1 przypadek), reszta zalezy od skilla.

Teraz siedze na 1450 elo i podobnie w s2, tam rozegrałem troche ponad 150 gier i trolla/feedera miałem max 5 razy

Opublikowano

No nie wiem. Mialem 1464elo ale przez rozne czynniki w ktore wchodzil blitz ktory ani razu nie trafil z q oraz zabieral jungle dzunglerowi budujac sie pod gowno bez ani jednego warda spadlem na 1340 no i jest problem bo sa tu ludzie ktorzy wygrali jeden mecz i mysla ze sa fajni. (czyt. Lux z healem i ghostem). Juz dawno by sie przeniosl gdyby nie to ze rp za zlotowki nie mozna kupowac na west. Dlatego potrzebuje dobrych argumentow.

Up to miales szczescie. Ja nie marudze ze mam noobow oraz nie twierdze ze sam jestem najlepszy ale jednak przedstawiam troche wiekszy poziom niz ci ludzie na tym elo, oczywiscie nie wszyscy. No wiesz watpie zebys mial jakiekolwiek szanse na wygrana gdy bot zostal totalnie zniszczony a ty nie mozesz przeciez caly zas tam byc i im pomagac czego niektorzy nie rozumieja.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Na wescie i na nordicu są wyrównane poziomy ale mój kolega mówi co ma 2,2k elo na Wescie że na Eascie już na tym elo jest dużo ciężej , mniej trolli i większe zgranie , wszystko zależy od team play.

fd9cu1.jpg

Opublikowano

Mam konto na nordicu, i na west. Zacząłem grać rankedy na zachodzie.. i co? I 2 brazyli kłócących się o mordekaisera. No to leave. Potem miły francuz prosił mnie abym picknął sorakę na suppa w zamian za dariusza. Koleś po picku stwierdził, że go nie ma, a pick po mnie zrobił instalock sona. Grałem soraką ad na Dariusa.

To jeszcze nie wszystko. Następne mecze w stosunku 2 win - 1 lose. O dziwo, grałem 3 razy z typem, który robił smurfa dla kolegi. No i co? i 30/1 kha na midzie w 20 minucie. Potem trafił się kolejny booster grający soraką ap na midzie. Evelyn miała 1/11 w 25 minucie. Po dniu skończyłem z 980 elo.

Mówicie, że na west na 10 lvl są junglerzy.... tylko, że na prawdę ci junglerzy mają 30 lvl i 1300 elo+. Tam 60% osób robi smurfy na refy. Podajcie mi jakiś przykład gry z ogarniętym junglerem, który nie ma 10/0 powyżej 10 poziomu przywoływacza.

Na east na szczęście nie ma zbyt wielu boostów.

Tu i tu są trolle. Na east polaczky i czesi ( tych to kurwa zajebać kijem bejsbolowym trzeba ) Czesi... Gdy widzisz polaczkowaty język, który nie jest Polskim róbcie leava. Nie pozwalajcie chodzić premade czechom na bota przy 1200 elo, bo będzie ostry feed. Na west są hiszpanie i francuzi, którzy są gorsi od 5 letnich rusków.

Na west na ok. 2000 elo też są trolle. Na east na 2000 elo trzeba perfekcyjnie ogarniać aby coś ugrać. Zbyt dużo osób ma 2k elo na west, co daje większy % debilizmu graczy.

Jeżeli chcecie profesjonalne gry to zapraszam na serwer koreański. Tam ludzie grają, jakby ktoś z paralizatorem stał im nad głową. Na 100-2500 elo nie ma trolli, każdy gra na poważnie.

Na NA jest lepiej niż na east / west

graphic.png

Opublikowano

polecam west poniewaz grajac na nordicu potkasz wieksza liczbe ludzi ktorzy nie potrafia grac i co chwile Ci pisza co powinienes zrobic lub "support" , na east ludzie ktorzy maja 2k elo sa naprawde wgl nie rozgarnieci, nie mam pojecia skad sie tacy biora -.- polecam west bo tam chociaz i tak natrafisz na nooby to jednak wiekszosc lepszych graczy tam gra i mozna rozegrac wiecej ciekawszych i milych meczy niz na nordicu.

45179002195106997557.png

Opublikowano

West=East eot.

Na East są "polaczki", Ruscy, na West Francuzi etc.

Poza tym poziom jest ten sam do ok. 2k elo gdyż większość topki gra na wescie.

Ale only rankedy, normale sa o niebo lepsze na wescie

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Powiem tak, mam i na Wescie i Nordicu po 30 lv, i na Wescie grają takie pierdolone lowy, że wybicie sie przynajmniej na 1400 elo nie będzie problemem nawet dla średnio ogarniętego playera. Natomiast na Nordicu jest noobstwo, i to dośc straszne, wyzywanie od feederów itp. jest na porządku dziennym w niemal każde grze, ale sam poziom rankedów jest wyższy.

2d82fcx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...