Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przedni panel audio - Realtek HD Audio

Stopek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam mały problem z przednim panelem audio (mikrofon+słuchawki). Otóż na samym początku wszystko ładnie działało, obydwa gniazda, nic z komputerem nie robiłem, ze sterownikami też nie, po prostu po jakimś czasie te gniazda przestały działać. Wszystko jest dobrze podłączone do płyty głównej (tzn. Gigabyte GA-MA74GM-S2). Próbowałem wszystko naprawić, sugerując się poradnikami z neta, czyli np. zaznaczenie opcji "Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego" I teraz mam tą opcję zaznaczoną i mi działa wszystko, lecz chcę aby było wszystko jak dawniej. Używam głośników 5.1 i wszystkie tylnie gniazda są zajęte. W chwili obecnej gdy mam podłączone słuchawki to wszystko podłączone pod panel tylni działa, nic się nie wycisza, co mnie troszkę denerwuje. W BIOS'ie szukałem też coś o panelu przednim, lecz nic, kompletnie nic nie znalazłem.

Proszę o pomoc ! ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...