Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Open Broadcast Software

barej123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż naszła mnie chęć stream'owania na Twitch'u. Próbowałem robić to Xsplitem, ale coś nie działa, btw nie o ten program chodzi.

Po tytule tematu jak widzicie chodzi o Open Broadcast Software. Wiele stream'erów go używa, więc ja też postanowiłem to zrobić.

Głównie to chodzi mi o to:

Fajnie wszystko, obczajam program na necie - no to ściągam. [Oficjalna strona]

Można wybrać, czy 32/64 bitową wersję, czy tam installer.

Najpierw spróbowałem installer. Odpalam, a tu błąd, że potrzeba Directx 10 lub nowszej, bla bla bla.

No to ok, może pójdzie na 32/64 bitowej wersji. [Mam Windows XP + 32 bit, wiadomo)

Próbuje przenosić, jakieś tam błędy ale przeniosło się do folderu na pulpicie.

Klikam ten program, aby włączyć Obs.exe. [Wtedy się program włącza, chyba]

I dup@, wyskakuje komunikat z napisem ,, Uruchomianie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono AVRT.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.'' No i właśnie o to mi chodzi.

Piszcie, może dacie radę misiaki ;3

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

Najpierw to pobierz sobie artv.dll i wrzuć go do folderu z obs. Tylko co jest dziwne, próbowałem pobrać ten program i sprawdzić czy też mam ten błąd, lecz u mnie na Win XP 32 nie chce się odpalić.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Raczej nie właśnie, bo sprawdzałem i dostałem info, że mój system jest nieodpowiedni do używania tego programu.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

wgraj windows 7 i będzie ci działać :)

Tylko mam takie pytanko, jak wgram 7-mkę, to strace jakieś dane itp.?

Czy coś się zmieni tzn. w danych?

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

Nie słuchaj tego wyżej, po co Ci format ? Do jednego programu, na który na pewno jest obejście ? No ale skoro już bardzo chcesz, to zgraj sobie wszyskie notatki, muzykę na dysk, najlepiej 500 GB i rób nowy system.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...