Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wolne wczytywanie gry

JaroHaJT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W Crossfire Europe gram juz dlugo. Moj problem polego na tym, że bardzo wolno włącza mi sie gra, gdy ja uruchamiam oraz gdy chce wejsc do gry juz w konkretnym roomie ekran robi sie czarny i musze dlugo czekac. Nie mam pewnosci czy to przez niskie osiagi mojego komputera, bo gdy zaladuje mi sie gra i gram to mam jakies 70-90 fps, a znam ludzi ktorzy graja na mniejszych fps a gra wlacza sie noralnie, szybko. Prosze o pomoc.

Moj komputer :

-Windows Vista

-Procesor AMD Athlon64 X2 Dual Core Processor 3600+ 2.00 Ghz

-Pamięć(RAM): 1023 MB

- Typ systemu- 32-bitowy

-Karta graficzna - NVIDIA GeForce 8500GT

Opublikowano

Przed lub po wyłączeniu gry wyskakuję jakiś błąd? Czy po prostu black screen? Czytam właśnie na necie że to znany problem, nie jesteś sam : P

@edit

Po przeczytaniu wszystkich tych tematów i odpowiedzi co znalazłem, wydaję mi się że problem tkwi w patchu gry. Panowie którzy stworzyli Crossfire Europe zrobili udpate i popsuli grę, do tej pory tego nie naprawili. Radziłbym Ci znaleźć starszą wersje tej gry, jak chcesz mogę Ci pomóc. To jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy. Możesz też sterowniki aktualne pościągać, ale raczej to nic nie da.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

CCleanerem juz czyscilem ale to tylko usuwa kilka plikow... komputer mam czysty zero wirusów nic. Gdy włączam grę wyskakuje mi komunikat o zmianie kolorów systemu windows na podstawowy, potem laduje sie patch bardzo szybko, nastepnie jest czarny ekran i po chwili wlacza sie gra, gorzej jest gdy chce wejsc juz w akcje wtedy czekam o wiele duzej. To jest nie mozliwe patrzac na to ile mam fps, moj kolega gra na laptopie ktory ma bardzo slabe osiagi a jednak wlacza sie szybciej, nie wiem czym to moze byc spowodowane...

Opublikowano

Windows Vista 32-bitowy + 1GB ramu to najgorsze co może być.

Zmień sobie system na 7 albo XP i wtedy CF spokojnie ci pójdzie na tych parametrach.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jestes pewien ze to przez to mi tak wolno chodzi ? Gdy zmienie na windows 7 napewno pomoze? I czy ktos moze wie skad mozna sciagnac piracka wersje i zrobic aby działa? Bo hajsu na takie rzeczy to narazie nie mam. A innego sposobu nie ma? Planuje dokuienie 2 gb ram czy to by pomoglo ?

Opublikowano

Ja kiedyś miałem podobny problem na Viscie.

A na innym komputerze z 2 razy gorszymi parametrami na XP chodziło bez problemu.

Nie wiem czy dokupienie części coś pomoże.

Według mnie to wina Windowsa, zmień na xp albo 7 i będzie wszystko dobrze.

I na tym forum nikt ci linku nie da do pirackiej wersji, bo forum nie wspiera piractwa.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Znalazlem na internecie Windowsa XP legalnego sprawdze czy dziala , potem sprawdze chlodzenie ale juz widze ze strasznie duzo kurzu. Dokupie tez 2 gb ram. Dam znac jak sie wyjasni sprawa zeby inni rozwiazali problem.

Opublikowano

Przecież napisałem że to wina patcha gry ... musisz znaleźć starszą wersję inaczej nie pograsz. Tylko tracisz czas na instalowanie jakichś Windowsów ...

by Valky

Opublikowano

Przecież napisałem że to wina patcha gry ... musisz znaleźć starszą wersję inaczej nie pograsz. Tylko tracisz czas na instalowanie jakichś Windowsów ...

Przecież jak pobierze on starszą wersje gry to nie będzi mógł grać.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Dlaczego niby? Gdzie widzisz problem? :x

W cf'ie nie da się uruchomić starszej wersji gry. Jak się to zrobi to automatycznie się zacznie aktualizować gra, chyba że wersja jest dużo starsza, to wyskoczy napis żeby pobrać najnowszą instalke.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Według mnie gra ma zjebane patche od autorów. Nic więcej. To oni ją popsuli, a nie że ludzie mają złe sprzęty czy Windows. Moim zdaniem nie pograsz w nią na tych nowszych wersjach. Nie mam nic więcej do dodania : P

by Valky

Opublikowano

mów za siebie osobiście to :

Windows Vista 32-bitowy + 1GB ramu to najgorsze co może być.

Zmień sobie system na 7 albo XP i wtedy CF spokojnie ci pójdzie na tych parametrach.

są święte słowa Vista zżera za dużo ramu przez co CI laguje proste :P

nieregulaminowa sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...