Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomocy! Raidy, Dungeony, O co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim. Niedługo osiągne 85 lvl hunterem i nasuwa się tutaj pytanie. Jak wyglądają Raidy i Dungeony? Co się w nich robi? I czy to trudne żeby taki Raid przejść, albo żeby w ogóle znaleźć drużynę do niego? Chodzi o to że ja o tym nic nie wiem i byłbym wdzięczny jakby ktoś się wysilił i mi to wytłumaczył krok po kroku. Moja gildia niestety nie ma czasu na tłumaczenie bo sami są zajęci Raidami : P Z góry dzięki za pomoc : )

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Rozumiem, że grasz na privie. To na privach raidy nie są trudne bo w większości skille nie działają tak jak powinny bossa.

Ale co do samych raidow to sie nie wypowiem bo nie gram na Twoim serwerze ;)) ale jak to na privach bywa większość boss'ow to polowa full nuke..

Krok po krokj tzn jak?? Mam Ci każdego bossa po kolei opisać czy co??

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Wiesz co, chodzi mi o to jak taki Raid , Dungeon wygląda. Co się robi, ile trwa, i jaki ma to sens w dalszej grze.

Tak gram na Privie, dokładnie to Monster Wow, Hunter 85 lvl , PvE

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

a ja mam pare pytań...Gram na privie sunwell elfem w hordzie.

1.czy jest jakieś sposzczenie???

2.czy musze przechodzić q żeby mi dalej odkrywało mape bo jak klikam m to ruiny mi odkryło leciałem dalej i dalej już odkryć nie chciało.

3.Jak ulepszać przedmioty.

4.co zrobić żeby pokazywało te słabsze q.

5.Jak kupować itemy

6.jak zdobyć peta,wierzchowca.

7.prosze prostym słownictwem a jak macie jakiś poradnik ze słówkam w wowie to bym po prosił.

8.Aha i mam taki mały problem z qestami...bo średnio idzie mi z andielskim a nawet jak treść qesta rozumiem, to też nie jest łatwo.Macie jakiś spis questów w wowie.

9.I gdzie questy robić i expić na jakim lvl.

-Jestem habilitowanym profesorem,magistrem, który nie umie zawiązać sobie butów.

-A ja jestem technikiem który daje ci prace.

Opublikowano

1: Nie,

2: Musisz latać naokoło nieodkrytego obszaru a w końcu ci odkryje, nie wymagane są questy,

3: Zależy od patcha, jak grasz na sunwellu, to jak mają sockety(miejsce takie na gemy) to możesz gemy wrzucić, możesz także zenchantować,

4: Obok mapy masz takie kółko z opcją wyszukiwania różbnych rzeczy na pamie, wystarczy że zaznaczysz lov level quests,

5: Idziesz do vendora i kupujesz, zważ uwagę na to, że praktycznie żadnych z porządniejszych itemów za gold nie kupisz.

6: Pet jest zwierzątkiem które przy tobie lata, natomiast "wierzchowiec" to mount i kupuje się go w zależności od razy u odpowiedniego vendora, aby móc używać takiego musisz mieć nauczony riding(trener zwykle jest obok vendora), mounty na owym patchu dostępne są od 20 lvla.

7: W tej chwili brak pod ręką,

8: Wiesz, http://code.google.com/p/quest-translator/ może ci pomóc,

9: W wowie jest dość dużo krain i rozpisywaćtak każdy level i możliwe opcje to lekko by zajęło miejsca tutaj, z tego co pamiętam, to była opcja przy addonie cartographer żeby wyświetlało która kraina jest na jaki lvl.

Opublikowano

dzięki i

1.co to znaczy

-zenchantować

-vendor(wnioskując z kontekstu gdzie to jest)

-,,zwórć uwage że dobrych itemów za gold nie kupisz??? czyli co muszę zapłacić za prawdziwą kasę ???"

-Jestem habilitowanym profesorem,magistrem, który nie umie zawiązać sobie butów.

Opublikowano

Enchant - ulepszenie, np broni dodajesz jakieś statystyki, z profesji enchanting, możesz kupić z łatwością na auction housie, ale z cenami różnie

Vendor - sprzedawca, sklepikarz ;D nie wiem jaką frakcją grasz, ale w orgri można kupić w budynku na środku miasta, w stormwind to nie pamiętam gdzie, i też można w auction housie kupić itemki

Dobre itemy musisz zdobyć na raidach/dungeonach, lepsze na raidach

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

bardzo dziękuje czuję się olśniony

Opublikowano

Jeśli chodzi o lepsze itemki to na sunwellu raczej za kase ich nie kupisz, ale są "fun" serwery gdzie można, natomiast bosy droopią te lepsze itemki, jak i emblemy(coś w rodzaju waluty), za które możesz też kupować lepsze itemki.

Opublikowano

Dobra . to tak .

Co się robi?= Grasz hunterem więc jesteś DPS- zadajesz obrażenia.

Ile trwa? = zależy od raidu/grupy/oskryptowania bossów/dps itp.

Jaki ma sens? = lepszy gear pve. zabawe. coś jeszcze?

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Niektóre raidy mają questy dzięki którym otrzymujemy legendary itemy np.

W Firelands robisz chaina na staff. "Dragonwrath: Tarecgosa Rest" Który dla castera na Cata, był najlepszy według mnie, nawet epici z Dragon Soul mu nie dorównują.

Co do samych raidów. To właściwie raidować możesz już od 60tki, bo pierwsze raidy są takie jak Blackwing Lair czy Molten Core. Na raid trudno nie jest iść, ale to zależy kogo potrzebuje dana grupa np. Na privach często spotykałem się z brakiem tanków lub heali, a DPS'ów to ponad normę widziałem.

Co do dungeonów, to na nie zapisujesz się DF'em i za pierwszy dungeon jak wykonasz, o ile to na MonsterWoW dziala. Dostajesz dodatkowe heroism points, za które u vendorów kupujesz itemy.

Heroism points wymieniasz na itemy.

70 Epic w Shatthrath.

80 Epic w Dalaran.

85 Rare w SW lub Orgri.

Za valory które bodajże są do zdobycia na raidach, dostajesz epici.

Coś jeszcze wiedzieć chcesz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...