Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] opłaca się naprawiać lg gt540 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

czy jest sens naprawy telefonu lg gt540 , jeżeli kwota części z przesyłka będzie kosztować 31 zł + klej to jakieś 34 zł a naprawie go sobie sam bo dobrze znam się na telefonach . teraz pytanie czy jest sens naprawy ? sam wiem że jakiś tam jest ale czy jak naprawie go.za te 34 zł to sprzedam go chociaż za 100 zł ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Jeśli potrafisz sam go naprawic to możesz to zrobic, ale pamiętaj podczas sprzedaży dostaniesz za niego nizsza kwote, ponieważ częsci nie będa nowe.

Osobiście kupił bym części za te 35zł i nie męczył sie z majsterkowaniem

Ten model chodzi obecnie po 150/300zł tak więc sądzę, że spokojnie uda Ci sie go sprzedac :)

Opublikowano

@up

część zamawiam na allegro jest to.nowa część, tak potrafię go naprawić bez problemu bo jak już wspominałem ogarniam dobrze telefony a zwłaszcza ten :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie zastanawiaj się. ;) Tylko zależy jeszcze w jakim stanie jest Twój telefon, bo mimo, że spokojnie za 150 zł go możesz sprzedać, to myślę, że w fatalnym stanie nawet za 50 nie wezmą. ;f Może zdjęcie wrzuć? :D

Opublikowano

zależy w jakim jest stanie wizualnym.

Jest go pełno na allegro i można dostać go za niedużą kwotę.

Jeśli jest zadbany, to napraw. W przeciwnym wypadku odpuść, skoro i tak na tym nie zarobisz...

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Po napawie zrobię parę fotek i wrzucę tutaj :)

Podajcie mi jakiś hosting zdjęć z porządną jakością URL :_)

p.s

Dzisiaj podklejałem wszystkie panele i czyściłem go dokładnie szczoteczką :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Dzięki :)

Jutro otrzymam digitizer naprawię go i zrobię fotki i sami ocenicie.

Chociaż od razu mówię, że stan wizualny to -4 a techniczny 4.

Wizualny dlatego że poobijany i porysowany no i sam musiałem dorabiać jeden przycisk na bocznym panelu .

A techniczny dlatego że wejście na słuchawki szwankuje (zastanawiam się nad naprawą).

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...