Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak zaktualizować android ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualizując system z nieoficjalnej strony producenta np. z jakiegoś forum czy coś to tracisz gwarancję (nie polecam) Zobacz na platformie firmy twojego tabletu czy nie ma opcji aktualizacji systemu. Jeśli nie, musisz poszukac gotowych poradników, ciężko będzie to tu opisac ponieważ jest to dośc skomplikowany proces :)

@Edit bo na dole płaczą ^^

Opublikowano

Haha, to ładny sprzęt. Nawet nie wiem czy bedzie możliwa aktualizacja, tak jak już mówiłem poszukaj tuta z aktualizacją bo sam Ci teraz na telefonie nie znajdę.

Powiem Ci, że skoro on kosztował ok. 200/300 zł to nie ma za duzych specyfikacji. Więc na 90% nie uciągnie Androida 4.0+ a zwłaszcza gier na niego, są bardzo wymagające a bebechy twojego sprzętu chyba nie najlepsze :)

Opublikowano

Aktualizując system tracisz gwarancję (nie polecam) Zobacz na platformie firmy twojego tabletu czy nie ma opcji aktualizacji systemu. Jeśli nie, musisz poszukac gotowych poradników, ciężko będzie to tu opisac ponieważ jest to dośc skomplikowany proces :)

Doebałeś teraz , akualizując tracisz gwarancje hahahahhaha.

Aktualizacja jest w 100% legalna i nie tracisz gwarancji :)

Gwarancję tracisz tylko jeśli rootujesz telefon albo wgrywasz inny karnel lub soft lepszy niż podaje produucent na swojej stronie zawsze możesz robić wszystko z softem byle by potem wgrać ten soft co miałeś na początku.

A kolega niech się nie udziela jak się nie zna bo tylko wprowadza w błąd -.-

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

tablety w większości są już zrotowane tylko producenci nie umieszczają Superusera w aplikacjach ;) i nie traci się gwarancji po rotowaniu jeśli nie miał, legalnie można sobie nawet dograć recovery

jak wyżej nigdy nie traci gwarancji jeśli aktualizacja jest producenta a nie dowolny soft

a co do zmiany softu to pieprzeniem jest ze to skomplikowane, wystarczy mieć recowery, jeden plik z romem i tylko wgrać

problematyczna jest instalacja kernela i OC tabletu tylko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Doebałeś teraz , akualizując tracisz gwarancje hahahahhaha.

Aktualizacja jest w 100% legalna i nie tracisz gwarancji :)

Gwarancję tracisz tylko jeśli rootujesz telefon albo wgrywasz inny karnel lub soft lepszy niż podaje produucent na swojej stronie zawsze możesz robić wszystko z softem byle by potem wgrać ten soft co miałeś na początku.

A kolega niech się nie udziela jak się nie zna bo tylko wprowadza w błąd -.-

Dojebałeś to ty, nie masz pojęcia to nie poprawiaj... Jeśli aktualizujesz oprogramowaie z nieoficjalnej strony np. jakiegoś forum albo coś to tracisz gwarancję. Jedyny możliwy sposób to aktualizacja oprogramowania z oficjalnej strony producenta. Człowieku wiem jak jest, bo sam popełniłem ten błąd i w salone mi podziękowali jak przyszedłem z usterką. ELO!
Opublikowano

umiesz czytać? napisał dokładnie to samo co ty najpierw wyśmiałeś a potem sam napisałeś !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Aby zaktualizować androida bez komputera, żadnego roota czynowego softa:

1. wejdź w ustawienia -> o telefonie -> inne -> Sprawdź dostępne aktualizacje.

2. zaloguj lub zarejestruj się do konta samsung mobile, przy rejestracji lub logowaniu do twojego konta samsung zostaną dopisane dane telefonu np. adres IMEI, wersja androida itd.

3. po wykonaniu 2 zadania powinno się rozpocząć sprawdzanie.

4. jeśl jest dostępna aktualizacja kliknij przycisk "aktualizuj"

jeśli źle napisałem to bardzo przepraszam, nie wiem jak jest na tabletach.. ale napisałem ci jak jest w telefonie "Samsung Galaxy Young", chociaż chyba na kazdym androidzie jest tak samo ;)

Opublikowano

nie zaktualizuje na nowsza wersję tylko uaktualnienie obecnej wersji SYSTEMU tak można zrobić

tylko programem można zmienić na nowa wersję androida , flashowac kernel i rom

wszystko co potrzebne jest na stronie producenta albo odnośniki skąd i co ma ściągać, jak nie ma to ma fora dla systemów android od tego by poszukać sobie i flashowac nowy system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...