Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem hamachi

Certix73

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z zainstalowaniem hamachi na komputerze siostry. Wczesniej juz miala hamachi tylko musialem usunac ,poniewaz po dolaczeniu do sieci wyskakiwal bląd vpn i musialem go odinstalowac i usunać i teraz mam problem z ponownym zainstalowaniem programu. Gdy chcę zainstalowac najnowsza wersje oprogramowania to pisze ze wykryto starsza wersje hamachi na komputerze. Do wyboru mam dwie opcje (pisze że) mogę zaktualizowac starsza wersje do aktualnej (i tu jest problem bo niema żadnej wersji hamachi na komputerze) i muszę podać gdzie znajduje się ta starsza wersja no i tu nic nie mogę zrobic bo niewiem gdzie znajduje sie to hamachi bo juz go usuwałem. A 2 opcja to zainstalowac program mimo to ze jest starsza wersja i tu niewiem czy sie cos zainstalowało czy też nie po prostu po chwili zamyka sie okno instalacji.

Bardzo bym prosił o pomoc, nawet najmniejsza wskazówkę . Jeżeli napisałem niezrozumiale to proszę napisać postaram się napisać jaśniej ;)

Opublikowano

Jest to dość częsty błąd z hamachi.

Musisz usunąć pozostałości w rejestrze po tym programie.

jestem w tym zielonkutki ;x

mógłbys powiedziec cos wiecej

Opublikowano

Sorki :D Powinienem odrazu się domyślić, że możesz nie wiedzieć jak to zrobić.

1.Wchodzisz w Start

2.Uruchom i wpisujesz tam regedit

3.Wyświetli Ci się cały rejestr, uważaj żeby nie usunąć nic innego niż hamachi.

4.Wchodzisz w tych folderach tak jak niżej napisałem i kasujesz "Source List". Ten numer produktu możesz mieć inny, jest tam tego troche,więc jeśli to nie będzie to, to musisz sprawdzić gdzie jest hamachi (Przesuwająć na dół strzałkami, a po prawej czytając co to za rzecz)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Cl­asses\Installer\Products\2F1C8­FD962ED3D9409B931C2C3A5EC6B\So­urceList

Po usunięciu tego nie powinieneś mieć problemu, jakby był dalej to pisz, mam drugi sposob xD

Opublikowano

Sorki :D Powinienem odrazu się domyślić, że możesz nie wiedzieć jak to zrobić.

1.Wchodzisz w Start

2.Uruchom i wpisujesz tam regedit

3.Wyświetli Ci się cały rejestr, uważaj żeby nie usunąć nic innego niż hamachi.

4.Wchodzisz w tych folderach tak jak niżej napisałem i kasujesz "Source List". Ten numer produktu możesz mieć inny, jest tam tego troche,więc jeśli to nie będzie to, to musisz sprawdzić gdzie jest hamachi (Przesuwająć na dół strzałkami, a po prawej czytając co to za rzecz)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Cl­asses\Installer\Products\2F1C8­FD962ED3D9409B931C2C3A5EC6B\So­urceList

Po usunięciu tego nie powinieneś mieć problemu, jakby był dalej to pisz, mam drugi sposob xD

nie ma tego folderu 2F1C8­FD962ED3D9409B931C2C3A5EC6B
Opublikowano

a te foldery beda miały konkretna nazwe bo troszke tego ma Oo

Foldery nie będą miały konkretnej nazwy, tylko te cyferki i litery, lecz musisz przelecieć je wszystkie i w tym miejscu gdzie Ci pokazałem na ssie szukać aby pisało Logmein Hamachi

http://wrzuc.se/i/50f951918ab25

Sproboj poszukać w ten sposob, jak nie będzie to napisz i sprobuje CI wytlumaczyc drugi sposob, chociarz nigdy z niego nie korzystałem więc nawet nie wiem czy działa.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...