Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ile zarabia informatyk ?

Poslaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ile zarabia informatyk znajacy min

-podzespoły składanie i tp

-błędy windows

-instalacja + format systemu +sterowniki

-anty virusy

-i inne rzeczy tzn ?

ile taka osoba może zarabiać

za wysoka sygnatura

Opublikowano

4-7 tys

a taki gówniany umiejący to co wyżej nie więcej niz 1000 zł bo to nie informatyk

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To co ty napisałeś to nie informatyk to wgl nie informatyka

Informatycy jak mają dobra prace mogą zarabiać nawet do 10 tysięcy ale stawki się zaczynają do 2000

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Chodzi Ci o takiego lapsa co za reinstall bierze 150zł w "serwisie" i składa kompy przy youtubie?

Minimalna krajowa , może ~200zł więcej.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

tzn chodzi mi o takiego technika

co instaluje systemy sklada komputery naprawia itp

Taki technik co reinstaluje/formatuje jak to zwał to z 500zł zarobisz,

Normalny to z 5tysięcy.

Opublikowano

Nawet nie wiecie z czym ludzie przychodzą do serwisów :) I właśnie kasuje się takich naiwniaków 100zł za formata i kaska leci bo z byle gównem przychodzą...

Zależy od firmy i od stopnia głupoty lub nie znajomości obłsugi komputera twoich klientów :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli chcesz pracować w serwisie, to pewnie zależy też od tego w jakim mieście to jest.

Bo pomyśl, ile na wiosce zarobisz? jak wpadnie 10 osób na miesiąc to będziesz się cieszył.

U mnie w mieście +/- 15k ludzi są tylko 2 serwisy, no i gość mi "robił" lapka przez tydzień i chuja zrobił xD

Więc to wszystko zależy...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Co się dzieje z tymi ludźmi teraz, dzieciaki siedzą przed Metinem 24/h i myślą, że są informatykami bo potrafią zrobić screen'a. Potem idą na studia na politechnike i nie wytrzymują trzech miesięcy bo ich niszczy matematyka. Reinstalować system i wgrać antyvirusa potrafi już co drugi dzieciak, także serwisy będą się powoli kurczyć, a informatyków na uczelni jest od groma, co drugi poszedł na ten kierunek, albo na automatyke i roboty. Znajdź sobie inne zajęcie, no chyba, że rzeczywiście masz potencjał i matma i programowanie wchodzi Ci samo do głowy.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Co się dzieje z tymi ludźmi teraz, dzieciaki siedzą przed Metinem 24/h i myślą, że są informatykami bo potrafią zrobić screen'a. Potem idą na studia na politechnike i nie wytrzymują trzech miesięcy bo ich niszczy matematyka. Reinstalować system i wgrać antyvirusa potrafi już co drugi dzieciak, także serwisy będą się powoli kurczyć, a informatyków na uczelni jest od groma, co drugi poszedł na ten kierunek, albo na automatyke i roboty. Znajdź sobie inne zajęcie, no chyba, że rzeczywiście masz potencjał i matma i programowanie wchodzi Ci samo do głowy.

Jeśli sądzisz że co drugi dzieciak potrafi zrobić dużo rzeczy przy kompie i serwisy nie są potrzebne to żyj dalej w tej bajce...... Ja też tak myślałem... Kiedy wiesz już coś więcej niż reszta zaczynasz pomagać.... jezzzuu ludzie maj takie problemy że nie raz aż się chce śmiać także jesteś w błędzie... Ludzie są głupi jak but jeśli chodzi o technologie... Zapytaj się oczywiście młodej osoby jaki ma system w telefonie albo jak wyłączyć kartę sieciową albo zmienić bootowanie na cd-rom..... Ile ci odpowie ??? na 100 oczywiście mówię tutaj o zwykłych ludziach a nie osobach na kierunkach Informatycznych chociaż i tam z własnego doświadczenia wiem trafiają się ludzie, którzy nie mieli prawa się dostać bo nie mają o komputerach zielonego pojęcia. No więc odpowie ci max 10..... Nie będą tutaj się rozpisywać, chociaż już to zrobiłem ale ludzie nie mają pojęcia o świecie jaki ich o tacza a chodzi mi tutaj między innymi o zagrożenia....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli sądzisz że co drugi dzieciak potrafi zrobić dużo rzeczy przy kompie i serwisy nie są potrzebne to żyj dalej w tej bajce...... Ja też tak myślałem... Kiedy wiesz już coś więcej niż reszta zaczynasz pomagać.... jezzzuu ludzie maj takie problemy że nie raz aż się chce śmiać także jesteś w błędzie... Ludzie są głupi jak but jeśli chodzi o technologie... Zapytaj się oczywiście młodej osoby jaki ma system w telefonie albo jak wyłączyć kartę sieciową albo zmienić bootowanie na cd-rom..... Ile ci odpowie ??? na 100 oczywiście mówię tutaj o zwykłych ludziach a nie osobach na kierunkach Informatycznych chociaż i tam z własnego doświadczenia wiem trafiają się ludzie, którzy nie mieli prawa się dostać bo nie mają o komputerach zielonego pojęcia. No więc odpowie ci max 10..... Nie będą tutaj się rozpisywać, chociaż już to zrobiłem ale ludzie nie mają pojęcia o świecie jaki ich o tacza a chodzi mi tutaj między innymi o zagrożenia....

Tylko, że nie każdy musi się interesować np. informatyką. Ale dziwi mnie to, że nie mając informatyki w szkole jestem lepszy od tych co również nie mają, ale uczęszczają na zajęcia informatyczne po lekcjach (2h w tygodniu, takie koło). Ja na informatyce również się jakoś super nie znam, ale u mnie w klasie nawet nie wiedzą co to są rdzenie procesora, albo jeden u mnie chcę nagrywać minkrafta na yt (niby jego marzenie) i myślał, że nagrywając na serwerze hamachi nie będzie miał lagów. Twierdzi tez iż nagrywanie to naciśnięcie przycisku 2 razy i gitara, a nawet nie wie co to Sony vegas ..

Tak z ciekawości zapytam - Jakim trzeba być informatykiem, żeby zarabiac te 5-7 tysięcy? Co oni robią, bo może też pójde na studia informatyczne.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@UP Więc ty należysz to tych 10 ze 100 :) Gratulacje :)

Najbardziej opłaca się być programistą i znać dużo języków programowania :) I przy okazji ewakuować się z Polski i wyjechać za granicę :) Powyżej 12k funtów na pewno :) Patrzyłem kiedyś na ogłoszenia z Anglii tak z ciekawości :) to takie stawki od 8F do 15F :) także kasa naprawdę konkretna ale na pewno da się wyciągnąć więcej :)

Opublikowano

Tylko, że studia informatyczne nie są takie jak informatyka w szkole, jest pełno matematyki, programowania i przedmiotów ścisłych. Zastanów się nad tym, bo forum tworzone w gimnazjum przez cały rok na zaliczenie nic Ci nie pomoże.

Day after day.

Opublikowano

Tylko, że studia informatyczne nie są takie jak informatyka w szkole, jest pełno matematyki, programowania i przedmiotów ścisłych. Zastanów się nad tym, bo forum tworzone w gimnazjum przez cały rok na zaliczenie nic Ci nie pomoże.

Nie wiem do kogo ten post ale pewnie do mnie :P Napisałeś że sporo osób idzie na ten kierunek że dużo osób młodych dużo umie itd.... A z tym drugim wcale tak nie jest.... Ludzie gówno wiedzą i gówno widzieli.... A jak jest na studiach i jakie są tam przedmioty nie musisz mi mówić bo nie jestem gimnazjalistą..... Już żeby nie było pytań masz zaszczyt rozmawiać z uczniem 2 klasy technikum Informatycznego :) Więc :) na 28 osób w klasie jaką kolwiek przyszłość z tym zawodem wiąże dokładnie 4 osoby :) Reszta poszła na ten kierunek albo bo lubi grać w gry albo dlatego bo nic innego ciekawego nie było....

Opublikowano

Też miałem kumpli z technikum informatycznego i okazało się, że technikum a studia informatyczne to dwie różne historię, nie twierdzę, że sobie nie dasz rady, albo nie masz wiedzy, ale to jest inna bajka. To się różni wszystkim, nie jestem studentem informatyki, ale wiem co tam się dzieje i co się działo w technikum. W technikum wszycy hajlajf, a na studiach mają największy zapierdol na uczelni. A najlepsze jest to, że jest ich najwięcej, a weź później znajdź pracę :D

Day after day.

Opublikowano

dla przykładu

grafika komputerowa tez jest kierunkiem informatyki.

niektórym wydaje się ze wystarczy iż są grafikami i potrafiąc rysować zrobią wszystko ale jak przyjdzie zrobić grę komputerową bez szerokiej znajomości informatyki, matematyki i języków programowania się nie obejdzie

jeśli chodzi o zarobki w firmach zatrudniających grafików, moi znajomi spokojnie wyciągają w marnym miesiącu ok 5-6 tyś, przy dobrych projektach przez 2-3 miesiące pracy nawet do 40 tyś.

podobny przedział zarobków jest dla administratorów dużych sieci komputerowych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To są studia nie gimnazjum haha

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

@Up

masz racje trollu naprawde trzeba być wielkim informatykiem po studiach, aby dokonywać takich rzeczy.

@edit

Może przestańmy tu o tym rozmawiać. Autor chciał dostać odpowiedź, a chyba konkretnej jeszcze nie dostał.

@down nie mów tego mi tylko autorowi tematu

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Co do tego co pisał Coder_Best, to prawda że na kierunki informatyczne idą ludzie co nie mają zielonego pojęcia. Jakoś na początku tego roku szkolnego (Czwarta klasa Technikum) Podchodzi do mnie koleżanka z klasy, i mówi że jej "tłuczek" wypadł z komputera i komputer jej sie co jakiś czas wyłącza.

Jak myślicie co jej odpadło?

Radiator z procesora (nie mam pojęcia jak to zrobiła) ale jak to usłyszałem to padłem.

Na prawdę nie wiem jak ona zdała do 4 klasy...

I takie osobniki kiedyś będą komuś coś "naprawiać" ...

@Up.

BO KURWA NIE DA SIĘ MU DAĆ KONKRETNEJ ODPOWIEDZI

Wszytko zależy od tego w jakim miejscu będzie pracował i od tego ile ludzi mu przyniesie sprzęt.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Możesz zarobić w takim zawodzie jak dodatkowo będziesz sprzedawał nowe części do komputera. Wtedy koleś przychodzi On oddaje Ci swoje części Ty mu dajesz swoje i koleś dopłaca. Według mnie i tak nie warto w to inwestować. Większość dzieciaków teraz wiąże z tym przyszłość (Wszystko byle by siedzieć przy komputerze). A jeśli Ci zależy, żeby dużo zarabiać to idź na medycyne. Studiujesz 6 lat i masz jeszcze zniżki na różne rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...