Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przedłużyć żywotność baterii

Blondyneczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Baterie należy zaformować - przy pierwszym włączeniu należy ją naładować na 100% po czym rozładować prawie do zera( ok 5-10%). Powtarzamy tę czynność przynajmniej 2 razy. Sprawi to, że będziemy mogli się cieszyć dłuższą pracą i żywotnością baterii.

Jeśli laptop często jest podłączony do zasilacza przynajmniej raz na tydzień musimy powtórzyć tę czynność z punktu o formatowaniu baterii.

Nie powinniśmy rozładowywać baterii do "ZERA" - może to doprowadzić do jej zwarcia i znacznie skrócić jej żywotność lub nawet uszkodzić. Bezpieczną granicą jest około 5% jej pojemności, ale nie można jej w tym stanie za długo pozostawić.

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Jeżeli mamy często podłączone do prądu, to ja radzę kupić sobie drugą baterię, i mieć podłączoną jedną baterie, a co tydzień wykonywać właśnie rozładowanie i załadowanie tej podstawowej. A z tej podstawowej korzystać tylko wtedy kiedy np. wyjeżdzamy gdzieś. Bo ciągłe "ładowanie" baterii może doprowadzić do tego, że nie będzie już trzymała prawie w ogóle energii i po odłączeniu od komputera zasilacza po prostu komputer się wyłączy.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

To nawet nie jest tut. To taki mini porada jedynie -.- Ale rozumiem, masz niby jakieś motywacje - jednak nadal brak ci doświadczenia.

@down

nadal brak ci doświadczenia

Takie coś co ty piszesz to albo krótkie porady albo takie coś co się nadaje do dobrych programów. A wątpię żebyś była specjalistką w dziedzinie procesorów, kart graficznych czy RAM'u, zresztą o tym są już poradniki

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

To nawet nie jest tut. To taki mini porada jedynie -.- Ale rozumiem, masz niby jakieś motywacje - jednak nadal brak ci doświadczenia.

Głównie chce zbić % porządne tutki mam zamiar napisać jak będę miała więcej czasu :)

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Opublikowano

Głównie chce zbić % porządne tutki mam zamiar napisać jak będę miała więcej czasu :)

Nikt ci za to nie zbije % ^_^

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Skończ udawać w końcu bo pośmiewisko z siebie robisz, płci się wstydzisz czy jak że babe udajesz ?

jak takie tuty chcesz robić to nie myśl o zdjęciu polowy paska ostrzeżeń które nabiłeś w kilka dni

Opublikowano

Skończ udawać w końcu bo pośmiewisko z siebie robisz, płci się wstydzisz czy jak że babe udajesz ?

jak takie tuty chcesz robić to nie myśl o zdjęciu polowy paska ostrzeżeń które nabiłeś w kilka dni

Rozdwojenie jaźni masz xD idź z tym do lekarza

Nikt ci za to nie zbije % ^_^

Co do % to zdejmują za każdy tut jaki by nie był chyba że plagiat to wtedy ban 2 dni + 5% :D

Co do tematu prosiłabym o wypowiedzi na temat :)

@ down

uważaj jakc chesz wg mnie to tut

ja przynajmniej mam paszport polsatu a nie nabijam posty spamując i robiąc offtop

0998c80feb22a.png

A ten wszystko robi żeby nabić posta o.O

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Opublikowano

Co do % to zdejmują za każdy tut jaki by nie był chyba że plagiat to wtedy ban 2 dni + 5% :D

Co do tematu prosiłabym o wypowiedzi na temat :)

To nie jest TuT...

To jest informacja uboga i mała.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

archiwum na GG jest, dla forum to nic nie znaczy ale ważne że ja wiem jak jest

Na pewno nikt z teamu komputerów Ci nie zdejmie choćby 1% bo widzimy co piszesz wszędzie, chyba że w końcu zaczniesz pomagać

po za tym czego oczekujesz od odpowiedzi na temat ? już chyba dostatecznie każdy skrytykował ten poradnik

i ja już nie pisze bo bedzie ze spamuje ;f

PS jak tam z tym netem co pisalismy wczoraj ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...