Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid Karthus vs Talon

byldezpolnocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym kupic championa na mida lecz nie wiem kogo kupic Krthusa czy Talona

Zalezy mi na Dobrym w Early Mid i Late Game i niszczacym TF

I jaka postac jest badziej przydatniejsza dla teamu

Prosze mi pomoc dziekuje

Opublikowano

Ja polecam talona, ma gorsze late game od karthusa, za to dużo lepsze early oraz mid game. Do tego ma niezły roam i dobry burst. W tf wbijasz, zabijasz 1 osobę i wychodzisz z tf.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Talon jest bardzo dobry na mida.

Większość miderów jak wiemy jest ap a talon ma silenceda więc wali silenceda, całe combo i tak cały czas.

Opublikowano

Talon lepszy:

+Doskok

+Uciszenie

+Slow

+Free ignite

+Ulti dobre do ucieczki

+Dobry escape tylko potrzebujemy miniona

fd9cu1.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To jest błąd talon wbija sie w tf na full combo robi tripla i wychodzi wiem to z doświadczenia :0

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Tak naprawdę karthus był strasznie banowany w s2 , jednak teraz szybko się go coutruje do 6 lvl i on swoim ultem nic nie robi później , więc zdecydowanie talon/

Opublikowano

Talon:

Świetny doskok do tego uciszenie.
Duże dmg z q
Dobry dmg z w do tego slow
Dobry do team fightów
Opublikowano

A ja rozpiszę troche kaktusa :)

Karthus jest trudną postacią, może dlatego większość ludzi ( a przynajmniej polaków - who cares?) uważa go za słabego. Jednak ta postać ma potencjał typowego pogromcy luckerów i zwycięzcy linii.

Głównym plusem jest jego możlwość utrzymania się na linii - Push z Q w twardych momentach i tym samym regeneracja many z E wraz z dokupioną niewielką ilością Spell Vampu daje ogromny sustain. Poza tym jest jeszcze W, które dobrze postawione odgrywa znaczącą przeszkodę w teamfigcie. No i oczywiście R - el_luckero_rozwalaczos, największy koszmar teemo itd. W dodatku Activ E daje genialne wprost połączenie z Klepsydrą Zhonyi (Ałerglass). Pasywka komponuje się z Summomer's Spellem "Revive" , a to jako kontrowersyjny spell odstrasza nowych (pewnie stąd tyle niechęci :D), natomiast przyciąga profesjonalistów.

Opublikowano

kiedyś khartus miażdżył teraz tylko ulti..
polecam talona chyba nie musze sie rozpisywać bo up'y wszystko ci powiedziały :)

1352328162-U673632.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...