Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Miss Fortune

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na smurfie i mam pytanie. Co to do chuja pana jest? w każdym meczu mf.. jakiegoś buffa dostała? na 20 meczy była w 20 -.-

graphic.png

Opublikowano

Mf jest bardzo dobry ad carry.

Nie dziwie się.

Też często ją widze.

Może po prostu tego samego gracza dużo razy miałeś.

Opublikowano

jak dla mnie MF jest niewiele lepsza od twitcha... czyli nadal do dupy. Po prostu miałeś pecha i zawsze na nią trafiałeś.

Powiem ci szczerze.

Pewnie nie grałeś nawet MF a jeśli grałeś nią i sądzisz że jest do dupy to jednak chyba nie ogarniasz nią.

Jest bardzo dobra.

Opublikowano

Może dlatego że mf kontruje eza jeżeli dobrze zagramy bota:) A ez teraz jest jednym z najczęściej pickowanych adc.

League of Legends

Opublikowano

Miss Fortune po patchu, w którym doszło tyle itemów jest coraz częściej przeze mnie widziana. Spotykałem się z ludźmi, którzy ją banowali, a jak nie banowali to pickowali jak najszybciej. Jest ona strasznie mocna. Po złożeniu BT i TBC przeciwnicy są załkiem zaorani.

Opublikowano

Według mnie jest strasznie mocna, na 6lvl puściła od razu ulta, taric dał stuna, potem ta plama/slow i kill dla niej ...

@Up xx, twitch jest słaby? To jest jeden z lepszych adc według mnie. Wchodzi do krzaków, wł. niewidke, potem support daje stuna, slowa lub coś i twitch się pojawia z nikąd, a zanim Ty uciekniesz to masz low hp, wtedy on podchodzi klika E i śpisz.

Opublikowano

MF Musi nieć team z AOE CC inaczej ze swojegu ulta nic nie zrobi, dobrze działa z Orianną, Malphitem czy Galio

Opublikowano

Powiem ci szczerze.

Pewnie nie grałeś nawet MF a jeśli grałeś nią i sądzisz że jest do dupy to jednak chyba nie ogarniasz nią.

Jest bardzo dobra.

Może i jest dobra ale tylko w dobrych rękach, których jest bardzo niewiele. Grałem przeciwko MF już wiele razy ostatnimi czasy i jeszcze żadna nie dała mi rady(gram kog maw'em). Jej skille kosztują dużo many, passywka niewiele pomaga bo wystarczy jeden cios i już zdjęta. Żeby ulti coś więcej zdziałało potrzebne jest AOE CC w teamie albo być dobrze nafeedowanym. Generalnie prawie każdy ADC ma nad nią przewagę z jednego prostego względu, ich skille bądź basic attacki mają większy zasięg.

Według mnie jest strasznie mocna, na 6lvl puściła od razu ulta, taric dał stuna, potem ta plama/slow i kill dla niej ...

@Up xx, twitch jest słaby? To jest jeden z lepszych adc według mnie. Wchodzi do krzaków, wł. niewidke, potem support daje stuna, slowa lub coś i twitch się pojawia z nikąd, a zanim Ty uciekniesz to masz low hp, wtedy on podchodzi klika E i śpisz.

chyba żyjemy w innych światach. problem twitacha jest taki, że jest straaasznie papierkowy. Wystarczy, że dostaniesz jakiekolwiek CC na jape i leżysz. Twitch ma damage tylko jak odpali ulti. Jeśli chcemy cokolwiek osiągnąć twitchem trzeba ciągle nim gankować co jest bardzo trudne jeśli mamy jeszcze jednocześnie farmić...

Grałem kilka razy przeciwko i z twitchem. Za każdym razem dostawał wpierdol....

Opublikowano

@up

rozpierdoliles mnie xD

oczywiscie nikt jej nie bedzie probowal stunowac albo damagowac przed gankiem, bo po co? :D

ta jej "mobilnosc" wg Ciebie polega na tym, ze dotrze na linie 5 sek wczesniej? Niee, to nie to samo co E eza, Q Vayne, W Corkiego...

Opublikowano

Twitch niby do dupy bez ult ?? większość killi nim zdobywam bez ulta jeżeli widze tylko prawie całą enemy drużynę to używam i leci penta :)

@top

mf jest OP i raczej nawet gdyby dali jej nerfa to i tak by była OP

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Na MF'kę wystarczy zrobić AS, 2x Infinity + HP i sporo DMG i już po meczu. Grałem przedwczoraj z Soraką na bot lane i staty to 20/2 ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@up: Jeżeli robisz 2x ie na adc to nawet nie wypowiadaj się na temat siły champa...

Najgłupszą rzeczą jaką można zrobić na adc to 2x ie...

Pograj ranki a się nauczysz trochę więcej.

PS Ult misski ma także zastosowanie w farmie, a co do ccków, głównie chodzi o pozycjonowanie i umiejętne użycie ulta a nie o 50 stunów w teami.

League of Legends

Opublikowano

@up

jak widzisz tutaj wypowiadają się sami znawcy, 2x IE... Może nie wie co znaczy unique?

btw. Jakoś nigdy nie widziałem żeby twitch robił pente(może dlatego, że pojawia się w ledwo ponad 3% gier?).... To już MF na o wiele większe szanse na pente

Opublikowano

jak dla mnie MF jest niewiele lepsza od twitcha... czyli nadal do dupy. Po prostu miałeś pecha i zawsze na nią trafiałeś.

Twitch jest do dupy? Tak to jest, jak na silver/bronz elo się nim nie gra, tam akurat większość jest przyzwyczajony do ez'a, graves'a, czy tam vayne.

Jak już wejdziesz w te wyższe elo, platinum i wyżej to zobaczysz, że tam ludzię bardzo cenią twitcha. Czemu? Slow na ganki, łatwa farma, jego e ma duży range + ulti, które jest obszarowe, z dużym rangem i dmg.

Tak samo jest z Urgotem, on nie jest zły, a może wycarrować nie jednego tf'a, oraz gre. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@up to co mówisz tyczy się wszystkich championów, na wyższym elo można robić cuda... i kto mówi, że gram na bronze? nieważne... Na upartego i z sony zrobisz adc, widziałem już takie coś i musze przyznać, że koleś pozamiatał wszystkich.

Chodzi po prostu o to, że twitch nie ma takich predyspozycji do utrzymania linii jak inni adc. Prawda, że ma dobre ganki ale odbywają się one kosztem stracenia wieży na bottom'ie co może kosztować przegranie całej gry bo przeciwny adc ma wolną farmę.

Opublikowano

poprostu ulti mf dobrze się komponuje z ultami np. amumu czy orianny, robi niezly rozpierdol :)

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

@up: Jeżeli robisz 2x ie na adc to nawet nie wypowiadaj się na temat siły champa...

Najgłupszą rzeczą jaką można zrobić na adc to 2x ie...

Pograj ranki a się nauczysz trochę więcej.

PS Ult misski ma także zastosowanie w farmie, a co do ccków, głównie chodzi o pozycjonowanie i umiejętne użycie ulta a nie o 50 stunów w teami.

Zagrałem raz takim buildem, nie zawsze. Nigdy nie buduję na AD Carry 2x ie.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...