Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dlaczego BF3 się zacina ?!

RTT

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam

Mam problem z BF3.

Mój komputer spełnia wymagania danej gry i powinno mi pójść na wysokich lub ewentualnie średnich ustawieniach.

A gdy wszedłem do gry okazało się co innego.Gra muli nie wiadomo dlaczego.Ustawienia zmieniałem na wszystkie jakie się dało i wgl i nic nie pomogło.Oprócz tego , że tnie się to z tym też idzie spowolnienie gry.

np.Biegne , biegne i nagle padam z nikąd , bo wroga nie widać a za 1sek widać , oprócz tego spowolnione strzelanie lub zacinanie się dzwięków broni i głosów postaci.

Co jest tego przyczyną ??

Dodam też , że nowsze gry które mają większe wymagania (FarCry3 lub Call Of Duty BO 2 chodzą mi na wysokich ustawieniach bez żadnych problemów)

Opublikowano

Podaj specyfikacje PC + zobacz temperatury bo moze cos sie grzeje. Ja mialem problemy podobne i to byla wina zbyt slabego cpu. Moze tez byc ze PB znow cos odwala. Reinstalinj PB

BTW. Jaki masz ping? (zakladajac ze dzieje sie tak na mp)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Nowicjusz
Opublikowano

Tak sie dzieje na mp i problemy z dzwiekiem tez na singlu

Procesor: Intel®Pentium® D CPU 2,66GHz

Ram: 3gb

Karta G-na : 2gb

Windows: 7 64bit.

A z pingiem róźnie bywa ale raczej , a nawet napewno jest to wina kompa lub zlych ustawień.

Minimalne wymagania sprzętowe Battlefielda 3:

• System operacyjny: Windows Vista, Service Pack 2 32-bit
  • Procesor: 2 GHz Dual Core (Core 2 Duo 2,4 GHz lub Athlon x2 2,7 GHz)
  • Pamięć: 2 GB RAM
  • HDD: 20 GB
  • Karta graficzna AMD: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (ATI Radion, serie 3000, 4000, 5000 lub 6000, z wydajnością ATI Radion 3870)
  • Karta graficzna Nvidia: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (Nvidia GeForce, serie 8, 9, 200, 300, 400 lub 500, z wydajnością Nvidia GeForce 8800 GT lub wyższą)
  • Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX
  • Klawiatura i mysz
  • DVD ROM

Opublikowano

Tak sie dzieje na mp i problemy z dzwiekiem tez na singlu

Procesor: Intel®Pentium® D CPU 2,66GHz

Ram: 3gb

Karta G-na : 2gb

Windows: 7 64bit.

A z pingiem róźnie bywa ale raczej , a nawet napewno jest to wina kompa lub zlych ustawień.

Minimalne wymagania sprzętowe Battlefielda 3:

• System operacyjny: Windows Vista, Service Pack 2 32-bit
  • Procesor: 2 GHz Dual Core (Core 2 Duo 2,4 GHz lub Athlon x2 2,7 GHz)
  • Pamięć: 2 GB RAM
  • HDD: 20 GB
  • Karta graficzna AMD: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (ATI Radion, serie 3000, 4000, 5000 lub 6000, z wydajnością ATI Radion 3870)
  • Karta graficzna Nvidia: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (Nvidia GeForce, serie 8, 9, 200, 300, 400 lub 500, z wydajnością Nvidia GeForce 8800 GT lub wyższą)
  • Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX
  • Klawiatura i mysz
  • DVD ROM

1. Procesor z epoki kamienia...

2. Karta graficzna, nie liczy się ile GB, bo może być na szynach DDR2... co jest porównywalne do karty 512MB na DDR5

Z tym procesorem nie masz co zaczynać, i podaj dokładny model grafiki

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

@up Tak, nie znasz nawet jego karty graficznej a każesz mu zmienić. Nabijaj posty dalej.

@topic Na tym procku zagrasz, ale bez rewelacji. Ram wystarczy, tylko podaj model karty graficznej.

Nie zna GPU bo prawdopodobnie ma zintegrowaną -.- Pentium jest cholernie stary, więc się dziwię że wgl coś mu działa pozatym posiada 64 bitowy system który potrzebuje 2GB ramu (więc zostaje 1 GB na BFa) a BF potrzebuje minimum 2GB. ZnaFFca się odezwał.

Nowicjusz
Opublikowano

karta GeForce GTX650Ti OC

A co do procesora , wiem że jest stary i miałem zamiar go wymienić ale kasa poszła w co innego , więc sb ma teraz darowałem kupno nowego procka.

Miałem nadzieję , że skoro inne gry chodzą i nie ma aż takich problemów to BF tez pójdzie.

Opublikowano

Proc sie dusi przy bf3 i tyle. Nie nadaje sie do gier tylko do pracy biurowej

Opublikowano

przy takim sprzęcie to ty sobie możesz kompa rozwalić zostaw tą grę kup nowego pc'ka bądź kup nowe części i dopiero próbuj. ;P

Procesor : Intel XEON E5-2670

RAM : Kingston HyperX DDR3 12288MB 1600 CL9 Triple

Karta Graficzna : Gigabyte ATI Radeon HD7950 3072MB DDR5 384bit

Zasilacz : Modecom Logic 500W

Nowicjusz
Opublikowano

przy takim sprzęcie to ty sobie możesz kompa rozwalić zostaw tą grę kup nowego pc'ka bądź kup nowe części i dopiero próbuj. ;P

Daj mi kase to sb kupie , ja milionerem nie jestem żeby dla 1 gry kupywac nowego kompa.

Tb jak 1 gra chodzi na mniejszych , też lecisz do sklepu i kupujesz nowego ? Wątpie ...

Opublikowano

Jezeli sie nie myle to masz procka pod socket 775 (Intel Pentium D processor 805 2x 2,66Ghz) wiec na twoim miejscu poszukalbym na alledrogo jakiegos quada (jezeli mobo obsluguje) na 775. np q6600 albo q8300 i spokojnie w bf3 pograsz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...