Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Problem ze stylem na phpbb przema :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładny opis problemu: Nie działa mi SB

Posiadany styl: Deflection

Modyfikacje na forum: Nic

Poniżej wklejam shoutbox_body.tpl

<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" id="ajaxsb_player" WIDTH="1" HEIGHT="1">
<PARAM name="play" value="false">
<PARAM name="loop" value="false">
<PARAM NAME="movie" VALUE="ajax_sb_mod/player/player.swf">
<EMBED src="ajax_sb_mod/player/player.swf" WIDTH="1" name="ajaxsb_player" HEIGHT="1" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" swLiveConnect="true"></EMBED>
</OBJECT>

<br />
<center>

<div id="border">
<div id="god" style="position:relative;width:100%;">
<table cellpadding="0" id="SB" align="center" cellspacing="0" border="0" class="forumline" style="border-width: 1px; position:relative; z-index:30;width:100%">
<tr>
<div class='maintitle_base'><div class='header_left'><div class='header_right'><span id="maintest">ShoutBox </span></div></div></div>

</tr>
<tr id="SBtab">
<td class="row1" align="center" valign="middle"><div id="mes" style="height:{SHOUTBOX_HEIGHT};text-align:left;padding:4px;overflow-y:scroll;position:relative;z-index:3"><div id="check" style="width:100%;"></div><div id="scr" style="position:absolute;z-index:5;"> </div></div></td>
</tr>
<tr id="sendrow" style="position:relative;z-index:3">
<td class="row1" align="center" valign="bottom" style="padding:3;">
<form name="post">
<span class="gensmall">
{L_GG_MES}: <input type="text" id="message" style="font-size:9px;width:360px;" size="60" maxlength="{MAXLENGHT}" class="post" onfocus="Active(this)" onblur="NotActive(this)">
 <input type="button" value="{L_SEND}" class="button" style="font-size:9px;" onclick="AJAXSBMOD.sendMessage($('#message').val());">
  <a href="#" class="genmed" onclick="AJAXSBMOD.slideScroll('d');return AJAXSBMOD.setUP(0);">↓</a> <a href="#" class="genmed" onclick="AJAXSBMOD.slideScroll('u');return AJAXSBMOD.setUP(1);">↑</a>
</form>
</td>

</tr>
</table>

</center>

A tu wklejam shoutbox_view_body.tpl

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
<title>ShoutBox</title>
<link rel="stylesheet" href="templates/subSilver/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="#E5E5E5" text="#000000" link="#006699" vlink="#5493B4" onload="window.scrollTo(0,99999);" style="padding: 0px; margin: 0px;">
<!-- BEGIN shoutrow -->
<table cellpadding="2" cellspacing="0" border="0" width="100%">
<tr>
<td class="{shoutrow.ROW_CLASS}" width="100%"><span class="gensmall" style="font-size:9px; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">{shoutrow.DELMSG} {shoutrow.EDITMSG} {shoutrow.DATE}</span><span class="gensmall"> {shoutrow.NAME}: {shoutrow.MSG}</span></td>
</tr>
</table>
<!-- END shoutrow -->
<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
if (window.parent && window.parent.document && window.parent.document.post)
window.parent.document.post.message.value = '';
//-->
</script>
</body>
</html>

Na moje oko jest coś źle w tym pierwszym pliku, lecz nie mogę tego ogarnąć, mam aktualizacje przema najnowszą. Gdy coś napiszę i zakceptuję, to odrazu mi strona idzie na samą górę..

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Polecam Ci przerzucić się na mybb. Dlaczego ?

Ponieważ jest ładniejszy, prostszy w obsłudze, darmowy oraz istnieje do niego mnóstwo styli, pluginów i ulepszeń.

Wierz mi, on jest bardziej zaawansowany niż phpbb by przemo.

1375884335-U390809.png

Blue Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...