Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte][Dział] Don't Starve

AdrenalinaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Skoro to dział specjalnie dla sugestii, to zacznę od razu od konkretu. Proponuję by na forum powstał dział nowo stworzonej gry pt. "Don't Starve". Gra obecnie jest w wersji BETA, ale autorzy gry ciągle dodawają coś nowego, średnio co 2 tygodnie wychodzi nowy update. "Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło" - gra jest płatna, bodajże 11$ na Steam, ale jak to z grami bywa, tak i w tym przypadku da się ją ściągnąć nie płacąc za nią ani grosza (oczywiście nie namawiam do piracenia, bo w końcu trzeba szanować studia i ludzi, którzy tworzą dla nas gry :D)

Krótko o grze (pozwolę sobie zapożyczyć kawałek recenzji ze strony gryonline):

...Don't Starve jest dziełem ekipy deweloperskiej kanadyjskiego studia Klei Entertainment, znanego przede wszystkim z serii Shank. Tym razem twórcy pokusili się o grę adresowaną do graczy lubujących się w survivalu i eksploracji. Całość okraszono sporą dawką humoru i licznymi nawiązaniami do epoki wiktoriańskiej.

Akcja Don't Starve osadzona została w dziczy (losowo generowanej przed każdym rozpoczęciem rozgrywki), do której główny bohater - Wilson - zostaje podstępnie przeniesiony przez przebiegłego demona. Naukowiec-dżentelmen musi wykorzystać całą swą wiedzę i posiadane umiejętności, by przetrwać w tym nieprzyjaznym, pełnym groźnych bestii świecie, a także znaleźć sposób powrotu do domu...

Kilka screenów z tej gry:

1358470436-U316606.jpg

1358470455-U316606.jpg

1358470471-U316606.jpg

1358470484-U316606.jpg

Obraki wziąłem z google :D

PS. Jeżeli dział by powstał to chętnie zgłaszam swoją kandydaturę na zajęcie się tym działem ;) a grę jak najbardziej polecam :)

Opublikowano

- Nie gra w tą grę tak dużo ludzi

- Gra jest płatna

- Gra jest w wersji BETA

Ten dział po prostu nie ma szans bytu, chyba że do "Inne gry" dodajcie ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

- Nie gra w tą grę tak dużo ludzi

- Gra jest płatna

- Gra jest w wersji BETA

Ten dział po prostu nie ma szans bytu, chyba że do "Inne gry" dodajcie ;)

Przepraszam ale mam to samo zdanie :/

Mało ludzi będzie się udzielać ... nie ma sensu

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

A DOTA to nie beta?

Zobacz ilu ludzi gra w dotę, a ilu w don't starve.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Zobacz ilu ludzi gra w dotę, a ilu w don't starve.

Tyle, że Don't Starve to świeża gierka...

Start zamkniętych Beta testów rozpoczęły się 26 sierpnia 2012 roku a Światowa data premiery jest zapowiedziana na marzec tego roku.

Opublikowano

Nie chodzi o to bo nie jestem za gierką, ale argument, że to BETA ma się nijak skoro np DOTA ma swój dział.

Dota betą jest tylko z nazwy.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Heh nie dla beta?, a kto warz i minecraft dodal? :], tak.

Wszystko rozbija się o ilość graczy. Dota - dzisiejszy peak 200k graczy; warz - każdy o niej słyszał; minecraft - też w chuj graczy. Słyszałeś coś o tym "don't starve"? Ja nie, nawet najbiedniejszej informacji, kompletne zero, to udowadnia, że nie warto dodawać działu dla tej gry, bo nikt w to nie gra.

Km5iG.png

Opublikowano

Wszystko rozbija się o ilość graczy. Dota - dzisiejszy peak 200k graczy; warz - każdy o niej słyszał; minecraft - też w chuj graczy. Słyszałeś coś o tym "don't starve"? Ja nie, nawet najbiedniejszej informacji, kompletne zero, to udowadnia, że nie warto dodawać działu dla tej gry, bo nikt w to nie gra.

To poszukaj w google informacji czy rzeczywiście nikt w tą grę nie gra.....

Nawet na YT jest pełno poradników oraz lets play'ów do tej gry, a to, że gra jest nowa i jeszcze nie wydali jej oficjalnej wersji ma być z tego powodu skreślana ? Nie sądzę, bo klażda gra jakoś musi zacząć, inne szybciej drugie wolniej zmierzają do celu.

Opublikowano

Jak na razie gierka nie cieszy się dużym zainteresowaniem, więc poczekajmy na oficjalne jej wydanie. Jeśli popularność nie wzrośnie to nie ma sensu jej dodawania. Złóż sugestie jeszcze raz pod koniec marca lub na początku kwietnia o ile nie przesuną premiery :)

Jak na razie na NIE.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Przepraszam ale mam to samo zdanie :/

Mało ludzi będzie się udzielać ... nie ma sensu

Gdy wyjdzie jakaś gra, która będzie się podobała to musi być od razu dział? A o czym można było by pisać w tym dziale, bo nie rozumiem.

Poczekajmy może aż wyjdzie z bety.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Jeżeli gra się rozwinie, zdobędzie większą popularność to dodamy.

Na razie nie, ponieważ nie będzie tam ruchu :)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...