Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Postawienie serwera na własnym komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Branoc everypony everybody, zakupiłem bodajże dwa dni temu domenę internetową na proserwer, właśnie nie dawno zaksięgowali przelew, lecz jest jeden problem. Na webservie domeny da się robić tylko DynDNS oraz No-Ip, jak podłączyć własną domenę z proserwer? Nie martwcie się, posiadam łącze światłowodowe o prędkości 130 mb download, uraz 70-80 uploadu. Mam nadzieję, że postaracie się mi pomóc, 3majcie się!

Opublikowano
http://www.nazwa.pl/pomoc-jak-przekierowac-domene-na-zewnetrzny-ip/

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro kupujesz już domenę to dlaczego prawie u najgorszego dostawcy? :) Oni kupują tam ze względu na możliwość sms...

A przy kupieniu tam domeny powinieneś dostać hosting. Myślę, że podpinanie domen pod swojego kompa to już dawne czasy. Teraz ludzie tego nie robią.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Paradisia, gdybym miał takie łącze i chcąc robić np. serwer Metin2 który nie wiadomo czy ruszy. To spokojnie kupiłbym domenę i podpiął pod kompa.

Natomiast gdybym miał postawić na tym WWW + np. Minecrafta, wolałbym wydać trochę więcej pieniędzy i odpalić na hostingu ;-)

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Jak na hostingu możesz zrobić serwer Minecrafta? Nawet jeżeli ma tak szybkie łącze, to i tak lepiej nie podpinać pod swojego kompa, dajmy przykład gdyby ktoś złośliwy chciałby wysłać mu DDoS'a :) Komputer spalony :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Paradisia, DDoS'a zrobili by mi na router. Mam zabezpieczony komputerek, wiem jak wyciągnąć bez problemu cudze IP i wiem jak się zabezpieczyć.

Czyli na czym mam postawić serwer? jaki program prócz webserver, a jak juz to jak tam dodać swoją domenę kupioną?!

To jak, pomożecie?

Opublikowano

TomaszCh,pomogę ci jak wytłumaczysz mi dlaczego to nie weźmiesz hostingu ? bo ja naprawdę nie rozumiem w czym hosting jest gorszy? Przecież oferuje 100razy lepszą "ofertę" niż komputer

Opublikowano

Nie koniecznie, ale oferuje 100 razy droższą ofertę, mam zamiar coś takiego zrobić. ;)

Wystarczy, jak polecicie mi program prócz webserv, xampp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...