Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pomoc z Solo Q [Low Elo]

BlindMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć udało mi się jakoś wbić 1348elo, ale następnego dnia spadłem na 1148...

Nie wiem co mam robić bo ciągle jak gram to przeważnie gram dobrze przykład Renekton :20 minuta 6/0/1 180 farmy a staty sałkowite 8/18.

Jaką pozycje polecacie i jaką pozycję oraz jakieś mniejsze porady.

Cpt%20Vezzie_eune_64_3_logo.png

Opublikowano

graj kims kto wygrywa teamfighty to może przewazyć o losach gry bo nawet jak jesteście pushowani i wygracie jeden tf to leci push od waszej strony i win

i304475_erzua-.jpg

350x19.png

Opublikowano

Graj z kolegami którzy wiesz , że również ogarniają i jakoś wyjdziesz ^.^. Ja z 1000 na 1650 z kolega wyszliśmy na NA.

0092644162c54cbb9289b6e67ef37e4b.png

Respect is earned, not given. You people have done nothing to earn my respect. 

Opublikowano

Teraz uwaga, przemawiam. Regularnie gram w okolicach 1560.

Pewnego dnia, spadłem nie wiem jak na 1250. Było to spowodowane zbyt częstym graniem, złym pickiem i brakiem pomysłu na grę. Zastanów się czym lubisz grać i nie graj zbyt często bo zmęczenie którego ty nie czujesz działa silnie z przekładem na rankedy. Ja wybiłem się orianną. Jest trudna i bez farmy lub killi jest useless kompletnie. Ale jak potrafisz farmić, dobrze się ustawić to wyjedziesz wysoko. Wygrałem nią 9 gier z rzędu i wskoczyłem na 1400. Teraz już nią nie gram, bo mi nie idzie.. wtedy była po prostu przejawka. Polecam grac mid.

Postacie:

• Katarina
  • Evelynn
  • Orianna
  • Lux
  • Kennen
  • Karthus *lategame możesz wycarrować czyli kluczową rozgrywkę.

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Cześć udało mi się jakoś wbić 1348elo, ale następnego dnia spadłem na 1148...

Nie wiem co mam robić bo ciągle jak gram to przeważnie gram dobrze przykład Renekton :20 minuta 6/0/1 180 farmy a staty sałkowite 8/18.

Jaką pozycje polecacie i jaką pozycję oraz jakieś mniejsze porady.

Jak jesteś tak feednięty to zacznij gankować mid/robić counter jungle enemy.

Najłatwiej carruje się z mid oraz jungli choć z topa też się da.

Co do postaci, polecam khazixa/eve/tf na midzie.

652601399840421198520.png

Opublikowano

jesli grasz dobrze a twoj team jest do kitu to wybieraj linie mid albo ADC bo te postacie maja bardzo duzy wplyw w tf i w grze calej . bo solo top to zazwyczaj powinien byc tank .

Opublikowano

nah, graj roamerami na midzie

Jako ze ludzie mozgu na tym elo nie maja, to padaja od gankow jak szmaty. Pomimo tego, ze sam jestem niby tylko 250 elo wyzej, to na koncie brata 1100 elo wygrywam mu 90% gier (wyjatki kiedy testuje postac).

dlatego na to elo polecam Eve, Kate, Akali, Fizza, Gragasa, TFa, Kha Zixa, Talona, Diane I Siona.

Opublikowano

Teraz uwaga, przemawiam. Regularnie gram w okolicach 1560.

Pewnego dnia, spadłem nie wiem jak na 1250. Było to spowodowane zbyt częstym graniem, złym pickiem i brakiem pomysłu na grę. Zastanów się czym lubisz grać i nie graj zbyt często bo zmęczenie którego ty nie czujesz działa silnie z przekładem na rankedy. Ja wybiłem się orianną. Jest trudna i bez farmy lub killi jest useless kompletnie. Ale jak potrafisz farmić, dobrze się ustawić to wyjedziesz wysoko. Wygrałem nią 9 gier z rzędu i wskoczyłem na 1400. Teraz już nią nie gram, bo mi nie idzie.. wtedy była po prostu przejawka. Polecam grac mid.

Postacie:

• Katarina
  • Evelynn
  • Orianna
  • Lux
  • Kennen
  • Karthus *lategame możesz wycarrować czyli kluczową rozgrywkę.

Też tak czasami mam z przejawką, kiedyś tak mi weszło, że brand op i całą historia wygrana brandem, kiedyś mi weszło, że brand ssie i zawsze go cisnąłem na midzie, a najlepiej mi było jak był to lee sin :). Mam podobnie jak Ty

<>

Opublikowano

Żebym był szczery, ostatnio pisałem z dyrusem na reddit - tzn. wysłałem mu PM, a on odpisał. Zapytałem się go, która pozycja jest najgorsza w soloq - jest to botlane.

Potem ciężko wycarrować topem taką np. irelią, jaxem już łatwiej. Najlepiej carrować midem, i aoe dmg - ori, lux to świetnie przykłady, i ofc kata.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Żebym był szczery, ostatnio pisałem z Ocelotem na twitch'u - tzn. wysłałem na chacie wiadomość a on odpowiedział. Zapytałem go jak szybko zdobyć elo a on odpowiedział, że nie gra się dla elo tylko po to by być lepszym graczem. Gdy to zrozumiesz elo samo magicznie wzrośnie... Staraj zauważać swoje własne błędy i twojej drużyny lecz nie wytykaj im ich.

pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano

Po prostu nie rzucaj sie odrazu na topa tym renektonem chodzi o to ze musisz wybrac takiego championa zeby dobrze sie dopasowal do twojego teamu jak i kontrowal kogos z przciwnej druzyny np. jesli ktos z od ciebie bierze do jungli jakiegos papiera dajmy na to shaco to ty

idac na topa musisz wybrac "tankowatego championa"

u1lc.png
Opublikowano

Żebym był szczery, ostatnio pisałem z dyrusem na reddit - tzn. wysłałem mu PM, a on odpisał. Zapytałem się go, która pozycja jest najgorsza w soloq - jest to botlane.

Potem ciężko wycarrować topem taką np. irelią, jaxem już łatwiej. Najlepiej carrować midem, i aoe dmg - ori, lux to świetnie przykłady, i ofc kata.

to jest zdanie Dyrusa, bo on nie umie grać na AD carry / support, przykładowo: aphromoo większość gier jakoś wygrywał jako twitch (niezła kosa z niego), a botlane dla elo to co najwyżej w premade, jeżeli ktoś nie umie grać na midzie to też ma tam grać, bo chce sobie elo nabić? nie, solo q / duo q miałobyć po to żeby poprawić skilla na danej pozycji, a nie żeby grać byle czym i elo wbijać

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

to jest zdanie Dyrusa, bo on nie umie grać na AD carry / support, przykładowo: aphromoo większość gier jakoś wygrywał jako twitch (niezła kosa z niego), a botlane dla elo to co najwyżej w premade, jeżeli ktoś nie umie grać na midzie to też ma tam grać, bo chce sobie elo nabić? nie, solo q / duo q miałobyć po to żeby poprawić skilla na danej pozycji, a nie żeby grać byle czym i elo wbijać

Fakt, dyrus wspomniał że to również zależy to ode mnie, lecz nie polecał akurat tych pozycji na soloq. Tam gdzie gra aphromoo to już wyższa meta gry, z tamtego elo ludzie grają dobrze, i ogarniają prawie że każdą pozycje.

Ogólnie na bocie powinni ludzie się zgrywać - flame na bocie, gówno z tego wyjdzie, do tego może być ktoś kto kradnie cs'y czy też po prostu flamuje. A czemu top jest ciężki, to akurat nie wiem.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

A jungla ?

Czego zapominacie o jungli.

To też świetna pozycja żeby carrować mecz.

Jeśli enemy top nie ma warda to idziemy tam kiedy się da, nękamy daną linię żeby nie miała farmy np. top i wtedy nasz toper już będzie sobie dawał radę, później nękamy mida czy bota. Od junglera też zależy dużo, od jego ganków - lub nie ganków zależy duża część rozgrywki

Ogólnie najlepsza pozycja jak dla mnie to mid, a później jungla.

Bardzo łatwo grać na midzie postaciami typu Evelynn, Talon, Fizz - postacie, ktore moga łatwo pójść na inna linie (mid ma wszędzie blisko) i pomóc zdobyć killa lub złapać go samemu.

Sam gram na midzie zawsze Fizzem, jeszcze nie przegrałem i bardzo fajnie się gra, biegasz po liniach, często przeciwnicy nie dotrwają do late jak się ich przyciśnie.

Opublikowano

Mi się dobrze gra Dianą na midzie. A tak naprawdę to pickuj kontry i graj teamplayowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...