Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi w BF3

rafix2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem sobie nowego kompa. Według wymagań, powinno mi pójść na min. HIGH, lecz na LOW mam duży spadek FPSów. z 40-60 do 5-15 FPSów. Mialem 2,5 GB RAMu i goście mówili, żebym dokupił do 4 GB i będzie OK. Dokupilem 2 i mam teraz 4 GB, ale dalej to samo. Inna gra o nazwie Planetside 2 przed dodaniem RAMu ciął jak cholera. Po dodaniu tego cholernego RAMu nie ma żadnych lagów w Planetsidzie, a w BFie lagi jak nie wiem co.

Proszę o pomoc!

Opublikowano

Podaj szybkość neta procesor graficzną

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Dlaczego napisaliście jeszcze 2 razy ten sam post ?

Ja mu podałem nazwy podzespołów jakie ma żeby nie podawał mi tu obudowy i nagrywarki.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Lagggiii W BF3 możesz sam klikając TAB sprawdzić swój ping.. Więc jeśli ping będzie wysoki będzie to tylko i wyłącznie wina internetu... Ludzie często piszą mam lagi a tak naprawdę mają na myśli że im się gra zacina :) A jaki masz Windows 32bit czy 64bit? Bo 32bit czyta max 3,25GB i możesz wsadzić 16GB a i tak będziesz mógł korzystać tylko z 3.25... Jeśli masz 64bit możesz mieć max 128GB RAM z tego co pamiętam :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@UP To żeś zajebał teraz mogą mieć wersje Super hiper Pro duper kuper 32bit i tak mi odczyta tylko 3,25GB RAM... A Mogą mieć wersje Home Premium 64bit i odczyta mi 128GB :) To zależy od wersji 32albo64 a nie od tego czy jest pro czy home :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ping mam mały. W okolicach 30-60. Właśnie o to chodzi, że nie mam lagów przez neta tylko gra się tnie. Przecież wiem, że trzeba mieć 64 bitowy system, żeby czytało więcej niż 3.25 GB Ramu i takowy system posiadam.

Opublikowano

Kurcze, szkoda że ten GTX 460 tak się marnuje przy tym CPU :<

Jakie masz temperatury podczas gry? Jakie w spoczynku? Jakie sterowniki, directx, net.framework?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@UP To żeś zajebał teraz mogą mieć wersje Super hiper Pro duper kuper 32bit i tak mi odczyta tylko 3,25GB RAM... A Mogą mieć wersje Home Premium 64bit i odczyta mi 128GB :) To zależy od wersji 32albo64 a nie od tego czy jest pro czy home :)

mu raczej chodzilo o 64 wersija tych windows ultimate 64 czyta 128 a home chyba cos kolo 40
Opublikowano

DirectX 11, Stery najnowsze,

W spoczynku:

CPU: 30-40

GPU: 30

W stresie:

CPU: 53

GPU: 53

Hmm, nic się nie grzeje, stery masz oraz directx... to może użyj GameBooster.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...