Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić własny serwer Counter Strike, wgrywanie pluginów.

NiQuite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Znajdź hosting tutaj Ci wypisze jakie hostingi są najlepsze...

Pukawka.pl ; Drogi, a za razem najlepszy hosting serwerów Counter Strike

Zabijaka.pl ; Tańszy od tego powyżej, ale czasami może być Crash

OwnServer.pl ; Najgorszy hosting jaki kiedykolwiek powstał, ceny może i mają "atrakcyjne ale jakość serwerów jest gorsza niż przeciętna

FiberHost.pl ; Hosting głównie promuję się dobrymi serwerami minecraft, co do serwerów Counter Strike jest on przeciętny ceny raczej nie są dobre

Tserwery.pl ; Dawniej najlepszy hosting jaki kiedykolwiek powstał teraz jest on przeciętny mało kto decyduje się już na jego usług\

Wymieniłem tutaj takie najbardziej godne polecenia, co do innych nie bd się wypowiadać bo nie mam doświadczeń

2) Kupno serwera, czas na wgrywanie plików.

Teraz pojawia się pytanie "kur*a jak wgrywać pliki?" Jest to banalnie proste tylko trzeba myśleć

Żeby wgrać pliki na serwer musisz mieć program Total Comander, który Ci to umożliwi. Gdy już go pobraliśmy musimy się połączyć z naszym serwerem najczęściej w hostingach jest zakładka serwer ftp

3) Skąd wziąć pliki na serwer?

aby znaleźć pliki na serwer a zarazem paczkę serwerową trzeba powgrywać wszystkie pluginy oddzielne i strasznie to skomplikowane, naszczęście istnieją już fora gdzie można znaleźć gotowe paczki amxx o modzie wybranym przez Ciebie

4) gdzie wgrywać te pliki

Plik .amxx wgrywamy do folderu cstrike/addons/amxmodx/plugins

Plik.sma wgrywanie tego pliku nie jest konieczne ale czasami lepiej wgrać cstrike/addons/amxmodx/scripting

Następnie (gdy już wgraliśmy pluginy do poszczególnych folderów musimy wejść cstrike/addons/amxmodx/configs tam szukamy pliku plugins.txt. ale zanim go włączymy musimy ustawić tryb przesyłania na : Tekst zwykły tekst html. w przeciwnym razie napisy będą źle ustawione co uniemożliwi dopisanie linijki http://fotoo.pl//out...16-50-48-44.bmp

Gdy już to zrobiliśmy otwieramy plik plugins.txt i dopisujemy na samym dole linijke NazwaNaszegoPluginy.amxx ; co ten plugin robi.

Noi to było by na tyle dzięki za przeczytanie mojego poradnika jest to mój pierwszy, dlatego pewnie będzie nie jedno nie dociągnięcie.

76561198095440091.png

Opublikowano
Tańszy od tego powyżej, ale czasami może być Crash

W 99.8% crash'e mają miejsce z winy użytkownika, który nie potrafi konfigurować serwera, lub niekompetentnie do tego podchodzi.

Plik.sma wgrywanie tego pliku nie jest konieczne ale czasami lepiej wgrać cstrike/addons/amxmodx/scripting

Czasami - nie, pliki .sma są potrzebne do edycji danych pluginów (właśnie je się kompiluje do postaci .amxx), więc nie są w ogóle wymagane do wgrywania.

plugins.txt

plugins.cfg

; co ten plugin robi

Wpisy do pliku po 'średniku' amxmodx omija, więc również nie są wymagane.

Opublikowano

Co ty gadasz zioom ?

OwnServer.pl ; Najgorszy hosting jaki kiedykolwiek powstał, ceny może i mają "atrakcyjne ale jakość serwerów jest gorsza niż przeciętna

Się nie znasz to nie pisz tutków. OwnServer najgorszy ?

Najgorsze to jest g4g slot na 70gr a serwery off co 2 dni są...

Sam mam serwer na OwnServer i jakoś nie widzę gorszych jakości. Pingi są max do 90 nie więcej (Czasami więcej lecz z winy gracza) duża pojemność FTP. Serwerów nie wyłączają co 2 dni. Pukawka jest najlepsza na rynku lecz jest droższa od Rolek w Decathlonie... Ja polecam OwnServer a założyciel tematu chyba zgłupiał.

Opublikowano

Tak jak @up ownserver jeden z lepszych hostingów ;] Teraz upadają takie jak Zabijaka masa błędów, g4g paśćjakich mało, postrzelaj kiedyś uważane za słabe ale rozrasta się w dobra stronę ;]

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Wybór hostingu zależy od użytkownika.

Jeśli mamy spore doświadczenie z serwerami, to kupujemy jeden z lepszych hostingów. (Zabijaka, pukawka, postrzelaj)

Jeśli zaczynamy zabawę- i nie chcemy wydawać pieniędzy w błoto- z własnymi serwerami polecam hostingi ze średniej półki. (ownserwer, gamesol, gameserv)

Do serwerów klanowych polecam serwery zabijaki bądź postrzelaj.

Odważ się !

sp4n3rekx.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm, dziwi mnie czemu nie dodałeś hostingu 1s1k, ponieważ też jest to jeden z lepszych hostingów. Co do ownserver i pukawki i zabijaki się zgadzam ;) Ale i tak zawsze wybór należy od użytkownika ja np. jak zaczynałem zacząłem od hostingu 1 zł / slot , a potem przeniosłem się pukawkę :)

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wejdz sobie na waw 1k fps, na deathrunie 20 slotow pingi byly max do 50.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...