Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Raczkujący Snajper

PomponikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Gram już sporo w FPS-y ale dopiero w A.V.A zdecydowałem się na grę snajperem. Do samej gry powróciłem parę dni temu więc chciałbym się spytać o bronie (najlepiej na range sierżant plutonowy 1), wskazówki i jakieś ciekawostki. Z góry dziękuje :)

iuub.png

Opublikowano

Na początek najlepiej grać SV-98, dobra snajpa na początek dla zaznajomienia się z tą klasą, chyba na początek ją się dostaje.

Co do wskazówek, to po prostu graj jak najwięcej snajperem. QS, czyli szybkie przycelowanie prawym przyciskiem myszy i oddanie strzału lewym jest w A.V.A troszkę trudniejsze niż w innych podobnych FPS'ach, np. CA. Na początek możesz pokampić, nie przejmuj się wyzwiskami itp. (chociaż prawie w ogóle od camperów w A.V.A nie wyzywają) przyzwyczaj się do broni itp. Ja jak mam bardzo mało HP, to zamiast normalnie rushować podnoszę z ziemi jakąś snajperkę i siedzę przyczajony, w ten sposób masę killi nabiłem, ale to też zależy od map na jakich grasz, nie na każdej taka taktyka się sprawdzi.

Na początek polecam pograć w trybie Annihilation na mapce Piramid, mała mapa, można na niej załapać trochę skilla.

Opublikowano

A mam jeszcze pytanie nie do tematu, ale czy to normalne że nie dostaje Euro (waluta gry) za grę. Myślę, że ciężko będzie mi długo "utrzymać" snajperkę i pistolet kiedy cały czas będę musiał ją naprawiać a kaski za gry nie będzie przybywać :)

iuub.png

Opublikowano

Tą kasę dostajemy m.in. za zrobienie poszczególnych zadań oraz dziennych misji, wszystkie są w grze w profilu w zakładkach.

Za wbicie LVL'a dostaje się też sporo.

Sam trochę się temu dziwię, że nie dostajemy tego za grę.

Ale problemów z kasą nie będziesz mieć, ja mam 6 LVL i kupiłem sobie UMP45 za ponad 40k, a już mam prawie 80k.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

wather 2000 jest dobry bo nie trzeba wychodzić z przybliżenia póżniej drs-1

ja też mam pytanie.

Tą kasę dostajemy m.in. za zrobienie poszczególnych zadań oraz dziennych misji, wszystkie są w grze w profilu w zakładkach.

Ale problemów z kasą nie będziesz mieć, ja mam 6 LVL i kupiłem sobie UMP45 za ponad 40k, a już mam prawie 80k.

tak napisał Flinn

i ja jakoś nie dostaje tej kaski za wbicie lvl??

Opublikowano

wather 2000 jest dobry bo nie trzeba wychodzić z przybliżenia póżniej drs-1

ja też mam pytanie.

tak napisał Flinn

i ja jakoś nie dostaje tej kaski za wbicie lvl??

Zobacz kiedy pisałem ten post, od tamtego czasu chyba trochę się zmieniło.

Teraz kasę dostajemy za zapełnienie paska Supply Points oraz za odblokowywanie medali.

Za zapełnienie tego paska dostajemy 5000.

@EDIT

I jeszcze można kupić za 250 AP item o nazwie Euro Plus, dzięki któremu dostaje się kasę po każdej grze.

Nie są to wielkie kwoty, ale zawsze coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...