Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 10250 Boost. Dylemat ;)

frotta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Waham się z zakupem nowego auta. Do dyspozycji mam 10250 Speed Boost'ów.

Spodziewam się jednej odpowiedzi:

Aventador - NIE.

Cinque - NIE (bo mam Zonde F)

Prosze, bez takich. Nie kupie Ave ponieważ.. nie podoba mi się jego desing. To, że nie podoba mi się ave, nie znaczy że pogardziłbym już np. Reventonem, SV, Sesto Elemento, które mają wręcz epicki desing.

Poszukuje auta mocnego, najlepiej do klasy S (jak będzie max A to spoko, przeżyje) głównie do robienia czasówek, więc nitro nie jest tu priorytetem.

Z góry dzieki za pomoc ;)

Opublikowano

@dawidinho, mam F więc Cinque odpada :)

@Flinn GT3RS odpada nawet przy GT2 więc wolałbym coś innego.

Najbardziej jestem Ciekaw opini o Reventonie, Sesto i SV.

Opublikowano

@Up pisałem, że nie chcę Cinque bo mam bardzo podobną Zonde F :)

Patrz na czas posta ;D

Co do tego to na pewno nie bierz carrery, mam jest gorsza od zondy. Wez sobie techne mechanyke czy jakoś i przetestuj.

Opublikowano

@Up pisałem, że nie chcę Cinque bo mam bardzo podobną Zonde F :)

No nie wiem czy Zonda F jest tak bardzo podobna do Cinque .. Moim zdaniem jest dużo gorsza, ale jeśli nie chcesz Cinque to polecam :

- Koenigsegg CCXR (jest lepszy od Agery ponieważ nie wpada w poślizg)

- Porsche 911 GT3 (sam go mam i jestem bardzo zadowolony)

- Porsche GT2 997 (Bardzo dobre autko i tanie . Z dobrymi częsciami niesamowita kosa)

- Skyline Nismo ( ogólnie dobre autko, przyśpieszenie cudowne i fajny wygląd)

Jeśli chodzi o Sesto elemento, Reventona to mam małą wiedzę na temat tych samochodów . Ale wygląd Reventona mnie niezmiernie użeka .

Wybór należy do Ciebie , pozdro ;)

Opublikowano

Osobiście Ave jest jak dla mnie najlepiej wyglądającym Lambo tych czasów ale nie o tym gadamy ;)

Swojego czasu miałem dylemat Reventon/670-4 SV. Po godzinach testów i tygodniu namysłów zdecydowałem się na SuperVeloce. Czemu? Ma zdecydowanie lepsze przyspieszenie i to czuć, szczególnie po ulepszeniu. Różnicy w v-max'ie i prowadzeniu nie czuć niemalże wcale więc ciężko stwierdzić, który jest lepszy pod tymi względami.

Dodatkowo odrobinę bardziej podoba mi się nadwozie SV niż Rev pomimo tego, że i on jest zachwycający. Mimo wszystko ta ogromna jaszczurka, szczególnie przy zielonym lakierze mnie urzeka.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Ok, dzieki wielkie za odpowiedzi, SV jest teraz na promocji, faktycznie wygląda pięknie ale coś takiego jest w tym reventonie.. Cóż, z tego co widzę to wszystkie te auta są zwyczajnie bardzo dobre i chyba zwyczajnie wezme to które mi się bardziej podoba.. Jednak nadal jeśli ktoś ma jakiś samochód do polecenia to czekam na opinnie.

Jeszcze jedna sprawa, jak ma się Aventador do Rev/Sv/Sesto (ta trójka jest raczej dość podobna) ? Jest to duża różnica w osiągach ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeszcze jedna sprawa, jak ma się Aventador do Rev/Sv/Sesto (ta trójka jest raczej dość podobna) ? Jest to duża różnica w osiągach ?

Aventador jak i kilka innych najlepszych wozów zalicza się do klasy S+. Ich przebicie nad zwyczajną klasą S jest dość znaczące i widoczne gołym okiem. Niestety SV/Rev/6to są z niższej półki, a z pewnością najsłabsze jest Sesto Elemento.

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

A nie Av + F1 ? :D Co jest jeszcze dobrego ^^

Chodziło mi nie o totalnie ścisłą czołówkę: Cinque, Agera, CCXR.

Opublikowano

No to zawsze mógłbym pomyśleć o Agerze.

CCXR'y biore spokojnie moją F więc nie wiem czy to taka czołówka.

A ja jestem przekonany, że bez problemu wezmę Twoją F'kę SV ale Diablo. O umiejętnościach kierowców nie ma co dyskutować, nie umie wejść w zakręt = nie rozpędzi się odpowiednio.

Szukasz samochodu, którym będziesz wymiatał? Po co skoro Zondę zachwalasz, a sam dobrze się orientujesz jakie samochody są lepsze. Co więcej, nie chcesz ich. Wygląda na to, że pragniesz czegoś czego nie ma.

Opublikowano

Chcę zwyczajnie poznać zdanie innych.

Jeśli chcesz to śmiało, podaj na siebie namiary na pw, możemy sprawdzić :)

Edit:

Może ktoś powiedzieć coś o Corvette ZR1 A-Spec?

Opublikowano

Chcę zwyczajnie poznać zdanie innych.

Jeśli chcesz to śmiało, podaj na siebie namiary na pw, możemy sprawdzić :)

Edit:

Może ktoś powiedzieć coś o Corvette ZR1 A-Spec?

Jak będę miał dostęp do sprzętu, który udźwignie NFS'a na minimalnych bez zacięć to napiszę ;) Bez spiny oczywiście.

Sam samochód w stocku nikogo nie zachwycał ale mi się podobał. Ładne osiągi przy niebanalnym prowadzeniu. Wymagał trochę umiejętności bo czuło się moc Mustanga przy masie Lotusa, szkoda, że nie przekładało się to na osiągi.

X-Spec'i są totalnie nie opłacalne. Jest to seria wozów, która jest bardziej unikatowa od ELITE ale to jeszcze nie to, czyi w sumie nic. Większość z nich była bądź jest za IGC, a odpicowanie w taki sposób samochodu jest możliwe jeśli mamy odpowiednie naklejki, a te z kolei są zawsze w TopUp.

Opublikowano

@Up

Jak będę miał dostęp do sprzętu, który udźwignie NFS'a na minimalnych bez zacięć to napiszę ;) Bez spiny oczywiście.

Zwyczajnie się przejedziemy :)

No to chyba ostatnie samochody do oceny..

Marussia B2, Porsche GT3 RS 4.0, Audi R8 LMS Ultra

Opublikowano

Marussia - Bardzo dobre prowadzenie, osiągi i przyśpieszenie .

Porsche GT3 RS 4.0 - Jest szybsze od zwykłego GT3 , ale podobno jest mniej pewne i gorzej się prowadzi . Mi odpowiada , bo to prowadzenie i tak jest dobre ;)

Audi R8 LMS Ultra - Jak na klase S to powiedziałbym ,ze to dość słabe auto . Porównując oczywiście do Aventadora, F1 czy nawet Cinque . Przyśpieszenie i V-Max ma dobre , ale prowadzenie dość przeciętne .

Nitro dobre w każdym z tych aut .

Opublikowano

O rs 4.0 powiem tyle że musisz poczuć ten wóz, jak już poczujesz to jest naprawdę świetne, jeszcze jeśli chcesz nim jeździć naprawdę na wysokim poziomie musisz nauczyć się brać niektóre zakręty, bo jest kilka specyficznych których bez przygotowania nie przejedziesz nią perfekt.

Intel Core i5 3550 (3,3Ghz) | Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256 bit | MSI Z77 G43 LGA 1155 | GoodRam Play 2x4 GB 1600 CL 9 | Segate Barracuda 1TB 64 MB 7200rpm | Asus mw201u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...