Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] khazix i eve

Scre3n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eve strasznie znerfiona, chodz w sumie i tak zazwyczaj inicjujesz tf z ulta zeby mozliwie jak najwiecej osob dostalo, a ty delektujesz sie swoja tarcza dzieki ktorej mozesz sobie w 2 sec wybic adc i zrobic niezle zamieszanie, co wiecej niestety cooldown ulti zostal zwiekszony.

Akurat teraz gram evką pierwszy raz po patchu, więc jakbym coś więcej zauważył to napiszę ;)

Opublikowano

EVE znerfiona ? Ostatnio jak grałem ADC i eve ze słabą farmą i około 5 killami w 25 minucie jechała mnie na E + Q + Q, gdzie z samego Q posysała 200 .... Myślę, że teraz będzie bardziej zbalansowana. Poza tym, czy wy nie ogarniacie, że jej siła jest w gangach ? Na lini nie jest aż tak mocna, bo to melee i z łatwością można ją harrasować, jeszcze jak ktoś ma cc typu veigar, zyra, syndra to ona nawet do Ciebie nie podejdzie, jednak zganguje topa/bota i ma double. Nie przesadzajcie, że teraz bd useless, bo dotychczas przed nerfem ona praktycznie w co drugim rankedzie była i spokojnie ją można było nazwać OP.

Opublikowano

Nie odczuwam jakoś tego nerfa, ostatnio grałem kilka gier nim, i powiem - że nadal mid broken. Zresztą zarąbał quardre vs m5, po prostu na w ściągał im 50% ~ SCUMBAG OLAF.

A co do eve, stara dobra eve. Nadal posiada OPA dmg, i spokojnie radzi sobie na midzię, nie wiem jakim cudem ale ostatnio na ranku skontrowałem po nerfie ryze'a, do 6 safe farmienie, po 6 owned. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

eve nerf omg .tylko ult ,reszta skili buff :) teraz moj build ad bedzie op.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Eve nerf? Lepsze przeliczniki z AD, może zacznie się opłacać ad junngler, lub coś.

AP minimalny nerf, szczerze nawet nie nerf, bo ult i tak zaczynasz bo tarcza, i dmg, a ludzie używali tego do ksów i dlatego tak zmienili. Fakt eve była op, ale dalej jest b. mocnym pickiem.

Opublikowano

Evka odczuła nerfa, tym bardziej że dfg bije również z aktualnego hp. Kha'zix nadal op carry.

DFG nadal bije z maxymalnego HP'a. Nie został znerfiony, więc nadal DFG na Eve jest rewelacyjnym przedmiotem dającym niesamowitego boosta do bursta.

Opublikowano

DFG nadal bije z maxymalnego HP'a. Nie został znerfiony, więc nadal DFG na Eve jest rewelacyjnym przedmiotem dającym niesamowitego boosta do bursta.

Ono nadal bije z max? To mi się coś pomyliło -_-. Anyway evka odczuje nerfa ale i tak będzie dobrym carry, w końcu nie znerfili tego co w niej najlepsze - roamu.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Może i w team fighcie jej ult jest podobny do starego, lecz teraz jest większa szansa na przegranie linii, ponieważ jej ult to niewiele w early-mid

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Evelynn dostała takiego średniego nerfa , nerfa jak nerfa można powiedzieć za to kazik minimalnego prawie nie zauważalnego.

fd9cu1.jpg

Opublikowano

Dfg ma nerfa ,ale takiego ze nie ma przelicznika ,i bije max hp.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Jak dla mnie to troche nie moga sobie z ta eve poradzic. Najpierw jest super silna potem dostaje takiego nerfa ze nikt nia nie gra az do

momentu gdy robia remake i eve znow staje sie grywalna. Mam nadzieje ze historia sie nie powtorzy

u1lc.png
Opublikowano

Kha dalej jest dobry przykładem był mecz Gambit vs. Azubu Blaze - GrA R1.1 - IEM Katowice gdzie Kha siał pogrom i prawie pente zajebał :) Ale Mym i tak jest op

oni tam jeszcze grali przed patchem, tak samo było w mistrzostwach, itemy i interfejs były w grze, ale na mistrzostwach ich nie było.

Dla mnie to żaden nerf, postać dalej kosi, w sumie to dla mnie jeden plus, że zmienili na aktualne zdrowie (mogliby w sumie za to dać większą tarczę xD), bo teraz TF się lepiej rozpoczyna, jak masz w teamie Sonę albo Malphite to wali ulta i my zaraz po nich co robi tons of damage.

Boli tylko to wydłużenie CD.

Khazix dalej kosi jak kosił, nie odczuwa się tej zmiany.

Poza tym to pierwszy nerf tej postaci od początku :P

Nikt nim prawie nie grał, bo był Rengar, który był OP, kiedy jego znerfili ludzie zaczeli grać Khazixem i zobaczyli, że też nie jest zły, a wręcz robi rozpierdol.

Ja khazixa mam od początku wydania postaci i powiem wam, że różnicy nie widać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...