Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]pytanie amatorskie pytania

Sanir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Darmowy? Em... Na pewno nie z Polski.

2. Najlepiej MyBB lub SMF.

3. Ta strona jest blee, ale jak już, to pewnie wystarczy wypakować. I to nie jest szablon tylko strona.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

siemka mam pare pytan

1.Na jaki hosting darmowy najlepiej zrobic strone

2.Jakie php przemo czy inne?

3.Jak wgrac ten szablon http://www.mpcforum....ox/page__st__40

To ma byc strona startowa serwera hamachi metin2

Ad 1. Jeśli już musisz darmowy to mogę Ci polecić cba.pl, bądź yoyo.pl . Gdybyś jednak zmienił decyzję i chciałbyś wykupić hosting, to na początek dobry będzie proserwer.pl .

Ad 2. Wszystko zależy od Ciebie. Jaki wolisz system , silnik . Większość stylów o tematyce znajdziesz w silniku phpbb by przemo. Każdy silnik ma swoje wady i zalety.

Ad 3. Pliki wklejasz do głównego katalogu wybranego hostingu następnie otwierasz folder ustaw > config.php i zmieniasz tę część kodu pod Twoje wymagania:

$mysql_host		 = "IP";
 $mysql_user		 = "użytkownik mysql";
 $mysql_pass		 = "hasło mysql";
 $mysql_db		   = "account"; - to zostawiasz.

W razie pytań pisz ponownie ;)

Opublikowano

3. Ta strona jest blee, ale jak już, to pewnie wystarczy wypakować. I to nie jest szablon tylko strona.

cxxus spoko podaj mi link do jakieś lepszej oraz jak ja zamontować :D tą pierwszą znalazłem to postanowiłem wgrać

Dopiero sie uczę więc nie bd wszystkiego odrazu rozumiał stawiałem jak na razie tylko forum, hostngu za kasę na razie nie che bo nie wiem czy serwer wypali dlatego na razie robię na darmowym później się najwyżej przeniosę na platny

A co do dalszego to wyskakuje coś takiego jak wgram wszystko

29130570249651612786.jpg

Opublikowano

cxxus spoko podaj mi link do jakieś lepszej oraz jak ja zamontować :D tą pierwszą znalazłem to postanowiłem wgrać

Dopiero sie uczę więc nie bd wszystkiego odrazu rozumiał stawiałem jak na razie tylko forum, hostngu za kasę na razie nie che bo nie wiem czy serwer wypali dlatego na razie robię na darmowym później się najwyżej przeniosę na platny

A co do dalszego to wyskakuje coś takiego jak wgram wszystko

29130570249651612786.jpg

ponieważ plik "config.php" musisz uzupełnić.

skpUo.png

Opublikowano

no ale uzupelnilem

<?php

$mysql_host = "moje ip z koncowka 100 i normalna probowalem";

$mysql_user = "root";

$mysql_pass = "moje haslo zmienione ";

$mysql_db = "account";

mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass) OR

die("Nie mozna polaczyc sie z baza danych<br /> Bł?d: ".mysql_error());

mysql_select_db($mysql_db) OR

die("W bazie danych nie moga byc wykorzystane.<br /> Bł?d: ".mysql_error());

?>

co wiecej?

Opublikowano

W skryptach które masz na FTP. Te w rozszerzeniu (końcówka) .php :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

fajnie ze wszystkie maja taką końcówkę można coś dokładniej ? :D

Jeżeli używasz na przykład FilleZilli to masz pliki o różnych nazwach z rozszerzeniem .php . Na przykład w index.php.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

no własnie uzywam FileZilli zmieniłem wszystkow index.php z nazwa serwera na wlasne ale to nie pomogło co można jeszcze zrobic?

Opublikowano

no własnie uzywam FileZilli zmieniłem wszystkow index.php z nazwa serwera na wlasne ale to nie pomogło co można jeszcze zrobic?

Nazwa serwera w logo? Jeśli masz plik .psd od headera to zmieniasz tam nazwę i zapisujesz w: images/ jako header.png.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...