Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mega ważne Pytanie] DayZ

Snickers1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim taki miały wstęp kiedyś oglądałem i nadal oglądam The Walking Dead pomyślałem że była by fajna gra o zombie ale MP że można mieć sojusz z ludzmi lub też nie i właśnie natknołem się na słowo DayZ zaciekawiony wpisałem w google

a potem zobaczyłem na yt i dlamnie to to czego szukałem a nawet coś więcej

a moje pytanie to co muszę mieć by w to zagrać

DayZ – modyfikacja gry ArmA 2 i ArmA 2: Operation Arrowhead

to z wikipedi

a ja słyszełaem że

ArmA 2 jest za free

ArmA 2 : Operation Arrowhead płatna 50 zł

DayZ darmowa modyfikacja

co trzeba mieć by zakupić DayZ czy jak to tam sie zwie

Opublikowano

Nie ten dział. Musiz mieć ArmA 2 :Operation Arrowhead, 50zł na allegro gift na Steam.

WarZ jednakże jest lepsze, pozdrawiam.

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

WarZ to cała gra, nie modyfikacja. Ma co prawda bugi i jest w fazie beta, ale lepiej kupić teraz. Poza tym DayZ ma wyjść też jakjo osobna gra więc, po co dwa razy płacić.

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

WarZ to gra wzorowana na DayZ. Nie kupuj army, poczekaj - dayz niedługo ma wyjść jako osobna, samodzielna gra, tak jak WarZ.

Co do sojuszów - jak kogoś nie znasz z rl i nie jesteś z nim na skajpaju, to nie licz na to, że pograsz razem z nim - każdy tutaj zabija, nawet tego, co dopiero zaczął i nic nie ma ;p

Opublikowano

Spoko jeszcze jedno pytanie Która lepsza jest ? DayZ czy WarZ

teraz na yt oglądałem WarZ i nawet mi się podoba ciekawa dosyć

ale chodzi mi o to która jest trudniejsza bo jeśli to ma być postapokaliptyczne to musi być zajebiście trudne

a i w WarZ widziałem coś typu Globalny Inwentarz WTF ?

i ile to WarZ kosztuje

Opublikowano

Moim zdaniem WarZ lepsze :)

Kosz z tego co pamiętam to 15$.

Globalny inwentarz to tak jakby skrytka na twoje przedmioty. Możesz tam coś schować tylko jeżeli jesteś w Safe MPCforum, czyli w jednym z 3 punktów na mapie w którym gracze nie mogą się zabijać.

Co do poziomu trudności to jest on dość trudny. Żeby przetrwać musisz wykazać się dużym doświadczeniem :) ]

Opublikowano

Aha bo czasem mówią że na alegro fejki sprzedają

a WarZ wam się podoba z jakiego względu ? Czym się różni od DayZ nie chodzi mi o sposób dostania się do gry czyli kupna tylko mechanika gry jak wam się podoba

Opublikowano

WarZ = większe szanse na przetrwanie samemu. Nie ma złamań, transfuzji które mogą robić tylko znajomi etc, ze wszystkim możesz sobie poradzić sam. Z drużyną po prostu możesz osiągnąć więcej, ale bez niej też sobie poradzisz. Jest także łatwiejsza nawigacja - mapa, zaznaczona Twoja aktualna pozycja, wypisane nazwy miejsc etc.

Opublikowano

Czyli lepiej zacząć od WarZ bo jak jestem zielony w tej grze to dam sobie rade a i to jest osobna samodzielna gra a nie dodatek no czyli chyba kupie sobie WarZ ale osobiście bardziej mi się podoba DayZ ale musiał bym mieć z kim grać bo jak nie to cienko by było :D

A no jeszcze jedno pytanie jakie gry takie o zombie znacie MP

albo singel player

Opublikowano

Ja znam takie :)

Multi Player:

- Left 4 Dead,

- Left 4 Dead 2,

- DayZ,

- WarZ,

- Dead Frontier (www).

Single Player:

- The Walking Dead,

- Dead Island.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Kolejne pytanie mam czy w WarZ można jeździć pojazdami ?

Albo podajcie link do jekieś polskiej strony niewiem isteniej coś typy WarZ Wiki ?

Tymczasowo pojazdów nie ma ale z tego co pamiętam to autorzy podawali że chyba w upadate wprowadzonym w lutym pojazdy się pojawią.

@Edit

Tutaj masz spis co prawdopodobnie zostanie wprowadzone w aktualizacjach:

Grudzień 2012:

- Przyjaciele

- Rankingi

- Wynajem Serwera

- Otwieranie globalnego ekwipunku w bezpiecznej strefie bez wychodzenia z gry.

- Dostęp do sklepu w bezpiecznej strefie bez wychodzenia z gry.

- Pistolety, karabiny kalibru 0.22

- Więcej broni białej

- Ulepszenie kamizelek oraz hełmów.

- Broń do wystrzeliwania flar.

- System wag przedmiotów.

- Celownik z widoku trzeciej osoby.

Grudzień 2012 r., możliwy poślizg na styczeń 2013r.

- „Bezpieczne” lub „Zamknięte” miejsca – pozwalające na przechowywanie przedmiotów (coś w tylu namiotów z DayZ). Dwa rodzaje miejsc, jeden na kod PIN 4-5 cyfr drugi bez blokady otwarte dla wszystkich.

- Poprawienie mapy – więcej miejsc na które można wejść – góry, wzgórza, kilka usprawnień na teksturach, więcej otwartych budynków, więcej przedmiotów, nowe rodzaje drzew, itp.

- Nowe modele postaci

- Gaz łzawiący

Styczeń-luty 2013

- 5-6 map Stronghold

- Pojazdy

- Możliwość walki pięściami

- Dodawanie misji przez graczy

Marzec 2013

- Lepszy system medyczny

- System tworzenia broni ( nie jest to jeszcze pewne )

Czerwiec – sierpień 2013

- Nowe mapy! Jedna z nich będzie prawdopodobnie 4 razy większy niż obecna mapa Colorado

- 5-6 dodatkowych map Stronghold.

Opublikowano

Nie bardzo, tylko zbiory jakichś kilku/nastu porad, rozrzucone na polskich forach o WarZ. Z tego, co wiem, to jest warz wiki - wpisz " the warz wiki " w google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...