Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć serwer minecraft w domu na serwerze ?

xCraftRayX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytania.

1. Jaki internet kupić aby utrzymywać serwer minecraft z 100+ graczmi ?

2. Jaki serwer kupić? Doradzcie coś na np. Allegro.pl

3. Co powinienem mieć i jakie wymagania są ??

Opublikowano

Serwer +100 graczy na domowym komputerze mija się z celem. Serwer nie kupuje się na allegro.pl polecam craftserve.pl

RAM'u dużo, wejdziesz na hosting ram info będzie

Serwer stoi 24/7,wtedy

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

No ale niechodzi mi o wypożyczenie serwera na miesiąc za 30zl czy ile tam Tylko chcem wydać niewiem 5 tysięcy zł i w domu mieć swoją maszyne.

Aktualnie wynajmuje na ovh.pl serwer za 150zł dedyk 8gb ramu

Pisząc takie komentarze wiem że nieumiecie odpowiedzieć mi na pytanie.

Jak coś ip: s3.minegrawd.pl

Opublikowano

@Vergas, nie rozumiesz, że kolega chciał sobie zakupić serwer, który będzie je-go na własność i będzie umiejscowiony w domu?

Co do tematu taka skrzyneczka dużo prądu pożera. Internet bynajmniej 100mb pobieranie/wysyłanie. Moim zdaniem nie opłacalnie. Chyba; że kupilbyś większą maszynę niż na sto slotów i rozdzielił na parę osób które płaciłyby za swoje konto. Ramu niemniej niż 8gb, ale mogę się mylić.

Opublikowano

@Vergas, nie rozumiesz, że kolega chciał sobie zakupić serwer, który będzie je-go na własność i będzie umiejscowiony w domu?

Co do tematu taka skrzyneczka dużo prądu pożera. Internet bynajmniej 100mb pobieranie/wysyłanie. Moim zdaniem nie opłacalnie. Chyba; że kupilbyś większą maszynę niż na sto slotów i rozdzielił na parę osób które płaciłyby za swoje konto. Ramu niemniej niż 8gb, ale mogę się mylić.

Znajdziesz mi coś na allegro.pl lub na innych stronach ?

Opublikowano

Heh możesz kupić komputer 16GB ramu , z dobrym procesorem , no i oczywiście szybki net , i możesz mieć włączony 24/7 ^^ .

Ale prościej będzie kupić serwer na hostingu , za 100 slotów zapłacisz około 200 zł . Ale lepszy będzie vps , jeśli umiesz postawić na nim serwer .

@EDIT

Jeśli chcesz mieć maszynę u siebie to tak jak napisałem na początku :)

Opublikowano

Procesory amd są powolne w porównaniu do intel'a. Jeśli chcesz jakiś procesor dobry, to może podać do jakiej kwoty??

EDIT:

Przydały by się również dyski ssd.

Opublikowano

Czy router ? Niewiem . Ale spróbuj bez routera z np. kolegą .Ale wiedz że będzie tobie potrzebna administracja do servera a server +100 slotów powinien mieć własne forum. Zastanów się też nad chłodzeniem do komputera bo procesor (i nie tylko) włączony 24/7 może w którymś momencie się spalić

Opublikowano

Tak jak kolega up, polecam csrv. Można tez kupić na mineserv, ycraft

Serwer +100 graczy na domowym komputerze mija się z celem. Serwer nie kupuje się na allegro.pl polecam craftserve.pl

RAM'u dużo, wejdziesz na hosting ram info będzie

Serwer stoi 24/7,wtedy

Wy chyba nie rozumiecie pytania...

Kolega chce kupić własną maszynkę do domu.

Co do maszyny, to http://www.dell.com/us/business/p/poweredge-t420/pd taki, z 16GB ramu powinien wystarczyć.

A co do internetu, to może atman?

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...