Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Battlefield zaczął się zacinać

Kałasnikov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam procek E5700 2x 3Ghz, grafikę GTS 450, 4gb ram

Wiem że ten procek to nie jest jakieś cudo ale BF3 mi chodził całkiem płynnie na niskich detalach a nawet na średnich jako tako chodził. BC2 potrafił chodzić z lekkimi przycinkami na wysokich a płynnie na średnich

Ostatnio wbijam na BF3 i zaczyna się ciąć, wchodzę na BC2 i... się tnie !

Dodam że nic nie instalowałem żeby to jakies wirusy mogły być.

Czym to może być spowodowane?

Temperatury w stresie wyniosły 53-50C dla procesora core temp dla karty 60C w hwm

defragowanie nic nie pomogło, zasilacz to chyba linkworld 500w

i wgl czuję że ta gra sobie ze mnie kpi.

Postanowiłem przetestować różne detale i tak: BF3 na dodatku aftermath, rush. FPS na niskich: 17-33.

FPS na średnich: 17-32, FPS na wysokich: 16-31.

Przepraszam ale to kpiny jakieś są? Różnice między wysokimi a niskimi wynoszą 3,4 fps.

W dodatku ta gra się tnie tak samo na rozdzielczości 1200/1000 jak na 800/600

Takie same rzeczy dzieją się z Bad Company 2.

I powtórzę: I BF3 i BC2 się NIE CIĘŁY

Da się cokolwiek zrobić z tym czy nie?

LOL

Opublikowano

Czyściłeś komputer w środku z kurzu?

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Jak sprawa ma się z innymi wymagającymi grami ? Są sposoby na podniesienie FPS, typu priorytet, aero etc. Ale skoro wcześniej działały to i teraz powinny.

Opublikowano

NikoJumper dawno nie czyściłem, może to być winne?

Googlus innych wymagających gier to raczej ni mam chociaż CS Global offensive ostatnio też zaczął się zacinać a raczej do wielce wymagających nie należy natomiast battlefield play4free chodzi normalnie, to samo CS 1.6

Priorytet wysoki nie pomaga też

LOL

Opublikowano

Jeżeli dawno nie czyściłeś komputera to się nie dziw. Otwórz go i sprawdź czy na komponentach nie osadziła się warstwa kurzu. Ja tak miałem otwieram komputer a tu dosłownie eksplozja. :D Komputer potrafił mi się grzać do 80 C.

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Dobra, widzę że trzeba będzie pc odkurzować ale nwm czy to jednak od tego bo wszystkie temperatury mam ok ale może to pomoże

(dodam że np. BF2 czy BFP4F się nie tną)

LOL

Opublikowano

mam ten sam problem na poczatku dzialal mi bf3 na wysokich a teraz na srednich sie przycina :( nie pomoglo odkurzenie kompa...

No to po prostu masz syf na dysku i komputer wolniej chodzi...

Przeczyść komputer CCleanerem, przeskanuj dyski antywirusem, zrób defragmentację.

Powinno pomóc

a71211487f3a47a8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...