Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Nasus, czyli spowalniamy i dobijamy

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

To jest mój pierwszy tut do LoLa (w którym osobiście też jestem newbie i narazie noobię :<). Aczkolwiek ładny build pod Nasusa udało mi się wykombinować, więc podzielę się z wami.

Więc tak. Kilka słów o Nasusie, czyli dlaczego warto nim grać.

Nasus to fajna postać. I do tankowania, i do AD.

Co prawda jest nieco powolny, ale potrafi bić ostro kiedy potrzeba.

SKILLE

Skille ma następujące:

1358401621-U371599.png

Soul Eater to jego pasywny skill który zapewnia mu premię do wampiryzmu, maksimum 20%. Przydaje się ogromnie, szczególnie na początku kiedy ktoś nas trochę przysadzi to możemy zlać trochę mobów i odzyskujemy sporo HP.

1358401747-U371599.png

Ten skill jest pod Q i czasem bardzo się przydaje. Zapewnia on nam premię do następnego ataku. Jego wielką zaletą jest to, że kiedy użyjemy go do zabicia czegokolwiek, wliczając moby, to jego moc wzrasta o 3. Z tego co wiem nie skaluje się z AP.

1358401861-U371599.png

Jest to skill pod W, i w PvP jest przydatny jak cholera. Potrafi on całkowicie spowolnić dowolnego przeciwnika, ma też niezły zasięg, więc kiedy ktoś ma mało HP i zaczyna wiać, wystarczy mu tym przywalić i mamy go z głowy. Nie działa niestety kiedy ktoś uruchomi premię na szybkość (na przykład Master Yi), więc czasem się nie sprawdza.

1358401958-U371599.png

Ten skill ukryty pod E służy najczęściej do farmienia. Tworzy on okrąg w którym wrogowie doznają obrażeń oraz spada im obrona. Kiedy mamy jakiegoś uporczywca to warto pod niego rzucić to zaklęcie kiedy się z nim bijemy, daje nam ono sporą przewagę i dodatkowe dmg.

1358402042-U371599.png

Nasz ult, który w przypadku nasusa jest po prostu zajebisty. Przemienia nas w dwa razy większego, mhocznego Nasusa z większą ilością HP i lepszym DMG, co jest bardzo przydatne zarówno podczas walki jak i czasem podczas ucieczki. Niestety działa tylko na 15 sekund :]

BUILD

Build ma się następująco. Na początku kupujemy sobie 1358402140-U371599.png, żeby mieć czym walczyć. A potem robimy po kolei builda:

1358402216-U371599.png1358402244-U371599.png1358402283-U371599.png1358402438-U371599.png1358402600-U371599.png1358402614-U371599.png

Tak więc, butki z abs-em na ap, Lodowa Rękawica na początek ponieważ często będziemy odczuwali brak many, ale też z powodu 15% CD.

Zastanawiałem się czy Czarny Tasak dać wcześniej, ale okazało się że brak many był bardziej uporczywy. Dostajemy od niego kolejne 10% CD, i już zaczynamy farmić Q. Plemienna Zbroja daje nam 1k HP co robi Nasusa prawdziwego tanka. Banshee daje kolejne premie do HP/MP i absów, więc po zrobieniu tej itemki nasz przeciwnik już ma z nami spore problemy. A po zrobieniu Serca jesteśmy prawie niepokonani z kolejnym CD, premią do absa na AD i jego slowdownem wszystkich w zasięgu Nasusa.

SKILLE

Maxujemy po kolei:

1358401747-U371599.png1358401861-U371599.png1358401958-U371599.png

i oczywiście 1358402042-U371599.png kiedy się da.

Dlaczego skilla z E nie maxujemy najpierw? Bo na początku bardziej przyda się Q i W :D.

Jeszcze porada dot. grania.

Jeśli mamy już kogoś w zasięgu, najlepiej najpierw mu przyłożyć Q i E. Kiedy jest od nas silniejszy możemy użyć jeszcze ulta. Dopiero kiedy zacznie wiać używamy W i go dobijamy.

Tyle z mojej strony :D

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Naprawde jak nie masz jeszcze duzego doswiadczenia to nie pisz poradnikow. Tak naprawde podales tylko build i to w dodatku w wiekszosci zly. Brak run masteries itemow sytuacyjnych faz gry i wszystkiego co potrzebne. Nie chce jakos cie hejtowac czy co ale prosze cie nie pisz przynajmniej na razie poradnikow bo tylko wprowadzasz w blad nowych graczy.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Yyy.... to jest chyba jakaś wersja alpha tego buildu.

Wygląd: 1/10

Build: 2/10

Runy: 0/10

Masterki: 0/10

Opis faz gry: 0,1/10

Co to jest ?

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Strasznie słaby build, drugie maxujemy E a nie W, ze względu na penetracje armora i m. resist... Wg. mnie słaby poradnik

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Napisz ze nasus musi siedziec na lini i farmic tak do 35-40 minuty. Potem wpada w teamfight zabija 3 i jeszcze wychodzi cało.

Jednak zanim sie na farmi często nasz team dostał już ostro po dupie bo grali we 4 gdy my farmiliśmy.

Opublikowano

wroc do metina prosze

Z tego co wiem nie skaluje się z AP.

to po co piszesz poradnik skoro tego nie wiesz

poza tym nasusem to sie robi doladowanko i podjazd a nie spowalnianie i dobijanie

ps mamy sie domyslac jakie sa masterki i runy?

to ja strzelam pierwszy 0/30/0 jak ad to 30/0/0 a runy 22 ad na start

Opublikowano

jak chcecie to możecie zamknąć i wywalić -,-... wskażcie co jest źle a nie hejtujecie na prawo i lewo...

napisz chujowy poradnik - placz o hejt (hell yeah!)

Szczerze który masz lv ? Build chyba z zalecanych... pograj troche ranków , wbij te 100 winów to pogadamy :>

Opublikowano

LOL, dno a nie poradnik, do kosza z tym gownem, wbił 7 lvl na botach i myśli że jest pro. najpierw się grać naucz. nasus jest ,,trochę wolny" ale jak nie ma butów w buildzie to co się dziwić

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Hej koleżko naprawdę koledzy mają racje wbij najpierw 30 lvl pograj kilka rankedów i dopiero zacznij pisać poradniki. Nie rozumiem dorana na start najlepiej zacząć butki+potion+ward na solo topa. Gdzie jest trinity?? Gdzie sunfire?? Podstawowe itemki na nasusa...

Opublikowano

Witam :D

To jest mój pierwszy tut do LoLa (w którym osobiście też jestem newbie i narazie noobię :<)

To po co robisz tuta?

Wracaj do metina i popros o cls bo ten poradnik to dno

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

To po co robisz tuta?

Wracaj do metina i popros o cls bo ten poradnik to dno

A według mnie poradnik jest ciekawy. Można by wytknąć parę błędów , ale tak to jest OK. :)

@Lajk :)

649120fb10f4ec930d12bc0.png

Sygnatura by creepen.

Opublikowano
Jeśli mamy już kogoś w zasięgu, najlepiej najpierw mu przyłożyć Q i E. Kiedy jest od nas silniejszy możemy użyć jeszcze ulta. Dopiero kiedy zacznie wiać używamy W i go dobijamy.

Ogólnie jak kogoś mamy w zasięgu to ciśniemy go tylko z Q bo na E szkoda many :D

Jest to skill pod W, i w PvP jest przydatny jak cholera.

Cała ta gra jest PvP XDDD

Nasus to fajna postać. I do tankowania, i do AD.
To mnie rozbawiło najbardziej

2/10 :D

no escape from the mass mind rape

Opublikowano

pytanie za 100 punktów, co tam robi czarny tasak? Cały poradnik jest dobry nie licząc faktu że jest do dupy.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Co to za build.... Nasus to offtank, a bardziej tank bo, imho build na niego to:

core philo,glacial shround,mercki,sheen

potem dokupujemy kindlegem z sheena robimy TF z glaciala FH, do tego dokupujemy bulwarka, z philo robimy shurelie i na koniec możemy kupić takiego last whispera dla penetracji z Q.

Nasus jest jedną z nielicznych postaci obok Ezreala może na której TF jest w S3 dobrym przedmiotem.

Opublikowano

W temacie "build", a dalej okreslasz to jako poradnik.

Jak ty walczysz tarcza to gratuluje. Logika.

Nie mozemy "przylozyc z Q i E", bo mozemy z E i Q, w tej kolejnosci.

Ja uważam, że w buildzie powinno być więcej Cd reduction.

A ja uwazam, ze w buildzie jest juz max cdr, czarodzieju.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...