Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Naprawić Hamachi!

Vitron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpierw zacznę jak zainstalować Hamachi. Polecam starą wersje, ponieważ lepiej się łączy!

Hamachi 1.0.3.0

http://www.maxprograms.pl/plik,375.html

Te nowsze hamachi (gorsze) Hamachi LogMeIn 2.0.1.66

http://www.dobreprogramy.pl/LogMeIn-Hamachi,Program,Windows,12323.html

Jak sciągnąć?

Hamachi 1.0.3.0

Klikamy w... hamachi1030.png

Hamachi 2.0.1.66

Klikamy w...hamachi20166.png

Jak zainstalować?

Hamachi 1.0.3.0

1. Uruchamiamy Instalatora

2. Klikamy Dalej

3. Akcepujesz Umowę

4. Klikamy Dalej

5. Wybieramy Miejsce Gdzie zainstalować Hamachi! Najlepiej tak jak już jest...potem czy chcemy mieć Hamachi na pulpicie i czy Hamachi ma się uruchamiać przy starcie Windowsa

6. Klikamy Dalej

7. Klikamy Dalej

8. Wybieramy Licencje! Jeśli nie mamy kodu do wersji to zostawiamy! Jeśli mamy to wybieramy ostatnią opcję i wpisujemy Kod

9. Klikamy Dalej

10. Instaluj

11. Czekamy aż się zainstaluje Hamachi. Czasem sie pojawi komunikat, że Hamachi jest blokowane, przeważnie to AntyWirus np. Nod32. Wtedy trzeba dodać Hamachi do urządeń zaufanych i powinno być dobrze!

12. Klikamy Dalej

13. Zakończ

Hamachi 2.0.1.66

1. Uruchamiamy Instalatora

2. Wybieramy język (polish)

3. Klikamy Next

4. Klikamy Dalej

5. Wyrażam zgodę

6. Klikamy Dalej

7. Wybieramy lokalizacje instalacji i czy skrót hamachi ma być na pulpicie.

8. Klikamy Instaluj

9. Czekamy aż się zainstaluje

10. Zakończ

1. Co zrobić gdy pojawia się komunikat że nie można skonfigurować twojej sieci proxy? Ten komunikat pokazuje (Prawie) zawsze na Viście i Win 7. Na XP to żadno spotykane

- Co zrobić żeby tego nie było?

To jest proste! Wystarczy wyłączyć Zapore Systemu Windows!

Na Win 7 wygląda to tak: zapora1.png

Oraz: zapora2.png

- Co zrobić jeśli problem się ponawia?

*Uruchomić Ponownie Hamachi

*Uruchomić Ponownie Komputer

*Jeśli żadne z tych nie pomoże to trzeba przeinstalować Hamachi!

- Nadal nie pomogło? (Vista i 7)

Trzeba przestawić na inną sieć ja mam publiczną jak widać na SS wyżej ;p

2. Widzę wszystkich na Niebiesko (niebieska kreszka) lub pomarańczowo itp.

Co zrobić??

Są 3 sposoby:

- Uruchomić Ponownie Hamachi

- Uruchomić Ponownie Komputer

- Lub Reinstal Hamachi (Zawsze pomoże, ja robie codziennie 1 lub 2 Przeinstalowywania ;p)

Boję się że stracę server ! (Nie będę miał sieci)

Nie mart się! Sieci NIE zostaną usunięte ani w Starej wersji hamachi jak i w nowej ^^

3. Co zrobić gdy innym chodzi Rejestracja i Server?

- Możliwe że nie jesteś połączony z siecią na hamachi! Żeby wejść do sieci należy: Nacisnąć tu: przcisk.png a następnie tu: przycisk2.png i należy wpisać u góry login np. servermetin2 i hasło np. 12345

Przy nowej wersji hamachi: Klikamy w sieć i dołącz do istniejącej sieci hamachinowe.png i należy wpisać login i hasło sieci.

- Możliwe że masz GA (Założyciela Servera) na pomarańczowo lub niebiesko... Wystarczy przeinstalować Hamachi i będzie wszystko OK! Musi być na Zielono lub Niebieska gwiazdka!

4. Co robić jeśli nagle hamachi traci połączenie? Czyli z 3 kropek na zielono, przełącza się na 1 pomarańczową. (Stare Hamachi)

- Najlepszym sposobem jest przeinstalowanie Hamachi, Uruchomienie Ponownie Komputera i poczekać na połączenie.

- Wyłączenie Hamachi i ponowne włączenie raczej nie pomoże (przynajmniej mi nigdy ^^)

5. Wszystkie sposoby nie pomogły co zrobić?

- Formacik Kompa ;D

- Nie instalować Noda32(Eset)

Jeśli ktoś ma inne problemy to ja chętnie pomogę! Pisać Tutaj! Jeśli ktoś ma inne sposoby też piszcie tutaj!

Q4iKmxa.gif

Gość Mounthains
Opublikowano

Tutek warty uwagi ^^ wszysko jest ok. Zostawiam otwarty

Opublikowano

a ja mam inny problem więc tak jestem na sieci i próbuje wbić na serwa (GA jest on serw on i jestem tego pewien !) ale cały czas mam błąd to związane z hamachi czy czymś innym?

Opublikowano

ja mam za to inny problem, a mianowicie:

instaluje hamachi wszystko git ale jak juz je wlacz nie chce mi sie polaczyc, pisze ze serwer posredniczacy odrzucil prosbe o zalogowanie...

co zrobic zeby dzialalo?

Opublikowano

Ja mam taki problem ze Inni na Hamachi sa na zielono a GA jest na Czerwono Inni graja a gdy GA jest nawet na zielono to pisze Blad Podczas loczenia sie z servem wiec mozesz mi cos doradzic ??? Dal bym za taka odpowiedzi 5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam natomiast problem z instalacja, wszystko na poczatku jest ok i wogole ale jak juz ma instalowac skladniki nagle konczy prace instalator i wyskakuje komunikat ze instalactor zakonczyl dzialanie przed wczesnie i prosze sprobowac pozniej... probowalem wszystkiego od reinstalacji hamachi az po reinstalacje karty sieciowej i niektorych plikow w systemie ale nic to nie dalo... ma ktos jakis pomysl jak to roozwiazac?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem: "błąd podczas łączenia z adapterem sieci. Nie ma dostępu do peera przez VPN". Widzę członków sieci jako online, ale obok nicków widnieje żółty trójkąt.

Mam wersję 2.0.1.66

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam problem jestem na hamachi wszyscy mowia ze ON a mi serwer nie dziala ; /

a global serwery mi normalnie chodza ..

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

siema muj problem polega na tym rze jak jestem w siecie (zapora wyłonczona i niemam zadnych błendów) to włanczam metka i cały czas mam zostaje połonczony mam tak z all serwami hamachi czy to morze dlatego rze mam metka US bez hamachi normalnie chodzą za pomoc +

daj + to nie boli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...