Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Guardiola zdecydował ! Obejmie Bayern Monachium !

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"

Były trener FC Barcelony Pep Guardiola od lipca będzie prowadził zespół Bayernu Monachium. Szkoleniowiec podpisze trzyletni kontrakt.

Poinformował o tym niemiecki klub na swojej stronie internetowej. Wcześniej doniesienia o przejęciu Bayernu Monachium przez Hiszpana pojawiały się we włoskich mediach, m.in. dzienniku "La Gazzetta Dello Sport".

Guardiola zastąpi w Bayernie kończącego trenerską karierę Juppa Heynckesa. Jako zawodnik przyszły szkoleniowiec niemieckiego klubu występował m.in. w Barcelonie, Romie i Brescii.

W latach 2008-2012 z zespołem Barcelony, ale już jako trener, wywalczył 14 trofeów; m.in. dwukrotnie zwyciężył w Lidze Mistrzów (2009, 2011) i trzy razy triumfował w lidze hiszpańskiej (2009-2011).

Klub z Bawarii prowadzi obecnie Jupp Heynckes, który wraz z Bayernem Monachium doszedł do finału zeszłorocznej Ligi Mistrzów (porażka po rzutach karnych z Chelsea Londyn), a także zdobył wicemistrzostwo Niemiec. Obecnie Bayern jest liderem niemieckiej Bundesligi ze sporą przewagą nad pozostałymi rywalami. Klub z Bawarii awansował też do fazy pucharowej Ligi Mistrzów, gdzie w 1/8 finału spotka się z Arsenalem Londyn."

źródło http://www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/763749,Guardiola-zdecydowal-obejmie-Bayern-Monachium

Cóż ,kompletnie się nie spodziewałem :O Nic tylko życzyć powodzenia ,aczkolwiek niecierpie niemców :D

Opublikowano

Nie pasuje jak dla mnie liga Niemiecka dla niego. On tam będzie prowadził taki Niemiecki Real Madryt, bo Barceloną od 2 sezonów jest tam Borussia. Nie pasuję dla niego ten styl gry. W Niemieckiej nie da rady, tam po dmuchnięciu za mocnym się nie przewracają i nie krzyczą że mają nogi połamane. Mimo wszystko powodzenia mu wypada życzyć.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Piękny przykład jak można iść na łatwiznę ;). Prócz BVB Bayeru i może Schalke nie ma rywalizacji. Widać boi się angielskiej piłki. Potem skoczy do Juventusu i znów wygra. Ludzie zaczną mówić jaki on nie jest dobry. Panie Pepe zapraszam do Anglii sprawdzimy umiejętności trenerskie ;).

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano

Piękny przykład jak można iść na łatwiznę ;). Prócz BVB Bayeru i może Schalke nie ma rywalizacji. Widać boi się angielskiej piłki. Potem skoczy do Juventusu i znów wygra. Ludzie zaczną mówić jaki on nie jest dobry. Panie Pepe zapraszam do Anglii sprawdzimy umiejętności trenerskie ;).

Mourinho uczył się wielkiej piłki na wyspach

Przyszedł do Hiszpanii i co ..... był od Pep'a gorszy ;)

Opublikowano

Mourinho uczył się wielkiej piłki na wyspach

Przyszedł do Hiszpanii i co ..... był od Pep'a gorszy ;)

Nie wiem czy wiesz, ale swoje największe sukcesy zaczął w Porto, więc do Hiszpanii to tam daleko nie ma. Od Pepa gorszy? Może, ale tak analizując to aktualnie Pep jest gorszy od Tito Vilanovy który już ma teoretycznie zapewniony tytuł mistrzowski i wygrają w 90% LM (aktualnie nie ma kto ich zatrzymać, Chelsea Out). Powtarzam się po raz kolejny, ale fenomen Guardioli to zasługa Frank Rijkaarda który świetnie poukładał drużynę. Nie trudno prowadzić dobrze poukładaną drużynę. Przykład teraz Bayern, wszystko świetnie funkcjonuje no i Pep znów przychodzi na gotowe. Niech przyjdzie do Arsenalu, Liverpoolu Chelsea chociażby wygra tytuł mistrzowski to cofnę słowa. Jak na razie zostaje przy swoim i ten trener nie udowodnił i na razie nie udowodni, że jest najlepszym na świecie.

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano

Przykład dobrego trenera mamy pod nosem. Jurgen Klopp, dla mnie fenomem. Kupuję piłkarzy z 2 ligi Japońskiem by sprzedać za prawie 20mln. U niego piłkarze się nie marnują, każdego potrafi odpowiednio ustawić i to jest prawidzwy trener a nie taki jak np. Mou, kupi sobie Sahiina za kilkanaście milionów, stwierdzi że mu nie potrzebny i adios. Spójrzcie z jakie pieniądze jest budowane BVB a za jakie np. Chelsea czy PSG a jak dla mnie BVB nadal jest lepsze od tych dwóch zespołow, bardziej wyrównane i taktycznie lepiej grające.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale swoje największe sukcesy zaczął w Porto, więc do Hiszpanii to tam daleko nie ma. Od Pepa gorszy? Może, ale tak analizując to aktualnie Pep jest gorszy od Tito Vilanovy który już ma teoretycznie zapewniony tytuł mistrzowski i wygrają w 90% LM (aktualnie nie ma kto ich zatrzymać, Chelsea Out). Powtarzam się po raz kolejny, ale fenomen Guardioli to zasługa Frank Rijkaarda który świetnie poukładał drużynę. Nie trudno prowadzić dobrze poukładaną drużynę. Przykład teraz Bayern, wszystko świetnie funkcjonuje no i Pep znów przychodzi na gotowe. Niech przyjdzie do Arsenalu, Liverpoolu Chelsea chociażby wygra tytuł mistrzowski to cofnę słowa. Jak na razie zostaje przy swoim i ten trener nie udowodnił i na razie nie udowodni, że jest najlepszym na świecie.

Liverpool ? Guardiola to nie Dżepetto , drewna nie ożywi ...

Opublikowano

O tym ze Guardiola bedzie trenerem Bayernu bylo juz wiadomo latem ubieglego roku. Wystarczylo tylko sledzic wypowiedzi Guardioli i dzialaczy Bayernu w sprawie transferu Martineza. Martinez byl podkladka pod Pepa. Gdy wszyscy eksperci dziwili sie dlaczego Bayern wydaje tyle kasy na def. pomocnika, odpowiedz byla jedna, buduja ekipe pod Hiszpana.

eQUQa.png
Opublikowano

On już ma swoją całą karierę trenerską poukładaną. Pewnie po przygodzie w Bayernie i wygraniu Pucharu Niemiec i ligi przeniesie się do Juventusu tam też wygra ligowe puchary. Będą go nazywać najlepszym trenerem XXI w. Byle unikać ligi angielskiej. Ten to ma łeb na karku. Iść tam, gdzie narobić się nie musi.

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano

On już ma swoją całą karierę trenerską poukładaną. Pewnie po przygodzie w Bayernie i wygraniu Pucharu Niemiec i ligi przeniesie się do Juventusu tam też wygra ligowe puchary. Będą go nazywać najlepszym trenerem XXI w. Byle unikać ligi angielskiej. Ten to ma łeb na karku. Iść tam, gdzie narobić się nie musi.

To że wybrał Bayern to już odrazu nie oznacza że boi się ligi Angielskiej ;)

Moim zdaniem dałby sobie tam radę

Opublikowano

To że wybrał Bayern to już odrazu nie oznacza że boi się ligi Angielskiej ;)

Moim zdaniem dałby sobie tam radę

To ciekawe dlaczego wybrał Bayern. Kasa odpada, prestiż odpada. Bądźmy szczerzy liga angielska jest minimum 2 najlepszą ligą na świecie (według mnie 1, lecz nie będę się tym kłócił). Jeżeli prowadziłby tak drużynę jak Barcelone i zdominowałby ligę, to po sezonie byłby najbardziej szanowanym trenerem na świecie. Wiadomo lepiej wybrać coś pewniejszego, ale nie możemy mówić, że jest najlepszym trenerem. Chyba lepiej prowadzić Manu Utd niż Bayern? Choć jak kto woli. Sama walka o tytuł jest ciekawsza.

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano
To ciekawe dlaczego wybrał Bayern.

Bo to klub z tradycją i całe miasto i otoczka jest świetne. W Monachium jestem 2-3 razy w roku i to zdecydowanie najlepsze miasto w Niemczech. Nie dziwię się Guardioli, że wolał pracować tam, niż w Chelsea.

btw. W Bayernie nie będzie wcale tak źle zarabiał. W dodatku spłacili stadion i stać ich na transfery, czego przykładem może być kupiony za 40 mln Javi Martinez :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wie co wybral wiec bedzie dobrze

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...