Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Combat Arms] "Cichy zabójca ", gra snajperem

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Szukałem poradnika odnsnie grania snajperem, no i jak widać nie znalazłem.

Będzie to oczywiście poradnik jak zrobić ekwipunek za GP bo za NX chyba każdy potrafi.

Więc na początek czego potrzebujemy aby zrobić wyposażenie na 7 dni.

GP:

Light Vest *2,450

Combat Beanie *980

L96A1 *6,860

TPG- 1 *8,820

Łącznie: 19,110

Wymagana Ranga:

icon_csm03.gif CSM3

Teraz pokrótce opiszę wszystkie przedmioty I ich zastosowanie w grze snajperem.

L96A1

2itfmva.jpg

Jest to snajperka, która jest dosyć celna zabiera 100 hp i na dodatek jest tania i nie wymaga wysokiej rangi.

Gra się nią dobrze, lecz na początku mogą być problemy z celowaniem.

Możemy ją kupić od rangi : icon_sergeant.gifSGT

TPG-1

21dfes.jpg

Jest jedną z lepszych snajperek, które możemy nabyć za GP nie posiadając zbyt wysokiego poziomu.

Posiada wysokie obrażenia, zabiera 100% hp jednym strzałem, jest lepsza od L96A1 pod względem szybkostrzelności.

Jedyną wadą tej broni jest dosc wysoka cena jak na rangę na której możemy jak zakupić.

Dostępna jest od poziomu : icon_csm03.gifCSM3

Light Vest

se3wy8.jpg

Jest to ubranie dzięki, któremu otrzymujemy 10 % szybkości ruchu.

Jest to pomocne dla snajpera gdyż po każdym zabójstwie powinien szybko zmieniać swoje położenie.

Dostępny od: icon_sfc01.gifSFC1

Combat Beanie

fml3kn.jpg

Pełni taką samą rolę jak Light Vest tylko dadaje 3% do szybkości ruchu.e

Dostępne od : icon_msg02.gif MSG2

Jeśli już posiadasz wszystko co wymieniłem i uważasz, że będziesz dobrym graczem możesz zamknąć ten poradnik.

Najważniejsze w tym wszystkim są umiejętności i refleks.

Może powiem ogólne zasady gry snajperem.

Najważniejsze jest to abyśmy działali z ukrycia tzn. jeżeli do kogoś strzelamy najlepiej abyśmy byli w 90% za jakąś przeszkodą, ale po co ?

Robi się tak w razie trafienia przeciwnika w nogę lub trafienia obok i zdradzenia swojej pozycji, w takiej sytuacji mamy przewagę gdyż mamy czas szybko zmienić broń i zabić przeciwnika, który znajduje się na otwartym polu i nie ma gdzie uciec.

Po zabiciu przeciwnika najlepiej zmieniać pozycję aby zabita osoba nie dorwała nas w starej kryjówce.

Jeżeli jednak zdecydujemy się na strzelanie na otwartej powierzchni najlepiej przed oddaniem strzału jest kucnąć a następnie szybko odskoczyć jednocześnie trzymając L-shift(bieg), robi się tak po to aby uniknąć obrażeń gdyż jeżeli jesteśmy dynamiczni trudniej jest w nas trafić.

Przeładowywanie, jeśli trafimy na taką sytuację, w której musimy przeładować broń najlepiej jest być za jakąś ścianą abyśmy mogli wykonać to w spokoju i bez obaw że zostaniemy zaatakowani.

Tak zazwyczaj gra się w trybie All Permitted (z angl. Wszystkie Dopuszczalne).

Zasady gry Sniper Only Praktycznie niczym się nie różnią poza tym, że tam praktycznie cały czas jesteśmy na otwartej przestrzeni i musimy być maksymalnie dynamiczni aby uniknąć obrażeń.

Zabijanie z za ściany.

Ustawiamy się mniej więcej w takiej pozycji.

24qiomf.jpg

Następnie naciskamy bieg i wyskakujemy z za sciany gdy lecimy wciskamy LPM(lewy przycisk myszy) i CTRL(Kucanie) kiedy opadniemy na ziemię oddajemy strzał , następnie po oddaniu strzału podskakujemy w biegu i chowamy się za ścianę .

Taka taktyka jest bardzo skuteczna gdyż ciężko jest kogoś namierzyć w ułamku sekundy, myślę że taką umiejętność gry zdobędziecie z czasem .

Dodatkowe rzeczy.

Ability.

92px-00Cmv-4c8f7b3e-5317-475f-a53b-0b21c9769ad7.jpg

Steady Hand (na polski Pewna Ręka)

Jak wiecie podczas mierzenia bronią snajperską celownik lekko porusza się we wszystkie strony ja to nazywam falowaniem Dzięki steadyt hand celownik stoi nieruchomo lecz zabiera nam to sp (stamina) uważam, że mimo wszystko warto jest mieć to aktywne gdyż łatwiej jest wycelować i celownik nie przeskoczy nam w ostatnim momencie.

Dostajemy za osiągnięcie rangi: icon_ssg01.gifSSG1

To było by na tyle, jeśli czegoś nie dodałem zrobię edita.

Pordnik w 100% napisany przeze mnie :)

Prosił bym jakiegoś moda o podpięcie :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nawet nie przeczytałem połowy ..

Sorki ale nowy gracz/snajper nic z tego twojego poradnika nie wywnioskuje .

Następnie naciskamy bieg i wyskakujemy z za sciany gdy lecimy wciskamy LPM(lewy przycisk myszy) i CTRL(Kucanie) kiedy

Który dobry snajper ci tam robi..?

Opublikowano

Nawet nie przeczytałem połowy ..

Sorki ale nowy gracz/snajper nic z tego twojego poradnika nie wywnioskuje .

Który dobry snajper ci tam robi..?

Nie wiem o co ci chodzi ale tut jes w miarę zrozumiale napisany i myślę że ci co grają w CA bez problemu dadzą sobie z tym radę w końcu tu tylko kłania się czytanie ze zrozumieniem i wyobraźnia :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Bywalec
Opublikowano

Ja tam wolę sobie biegać po całej mapie ze snajpą niż campić xD

Dla mnie tut nieprzydatny, ale może komuś się przyda

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

ci co grają w ca wiedzą dużo lepiej od cb jak grać snajpą.

Chodzi mi o prymusów.

A co mnie to obchodzi ?

tuta zrobiłem dla tych co teorii gry snajperką nie ogarniają, więc po co takie denne komentarze ?

btw. nawet lajka nie dacie za starania i dobre chęci ;P

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Jak dla mnie średni poradnik, bo praktycznie jeszcze nikogo nie widziałem, żeby tak robił.

Moje rady:

• pewna ręka
  • dobra snajpa
  • dobry refleks

I umiesz dobrze snajpić.

Opublikowano

''Może powiem ogólne zasady gry snajperem.''

zasady?ftw

żeby być dobrym wystarczy;

-refleks

-pewna ręka(żeby ci się nie trzęsła bo same zezy będą)

-dobra snajpa na mały lvl polecam m-200 na sredni l115a2 na duzy tango

a i lepiej nie być ślepym xD

ps; i troche qs poćwiczyć ja się np. uczyłem na OMA i co że miałem na początku staty na minusie zaczynałem ogarniać snajpe

potem pojawiały sie fantastic,unb.unb+

ale polecam tez grac na QR(na neptunie można fajnie się bawić jak zombi wchodzi bo drabinie strzał i spada xD)

Opublikowano

poradnik nikomu się nie przyda, każdy sam musi wyczuć set, nie dla każdego jest snajpa, dam radę nigdy nie kupujcie Dragunov SVD i innych podobnych, i polecam zacząć od l96a1 bo najlepiej na tym się nauczysz ;)

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki pomogłeś teraz sobie kampie na sector 25

Kampie Z bazy N a Sector 25 Trollll

Polecam Kampic z bazy na Sector 25 Możliwe staty moje staty ale jeszcze wychodziłem troche na środek 3dedy 31kill LOL :D

xD

Like it +

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla mnie ten poradnik do mojego życia nic nowego nie wniósł, niczym nie nie zaskoczyłeś.

Skilla to się wyrabia samemu, a nie poradnikiem na forum.

Opublikowano

czy tu jest poradnik jak zostać prosem ? nie, to jest tylko poradnik dotyczący taktyki gry snajperem. ludzie z tego forum sa na prawdę przyziemni i mało inteligentni pisza glupoty aby pod ich nickiem byla wysoka ilosc napisanych postow, "przeciez to o niczym nie znaczy to o niczym nie swiadczy "

2utq9g5.png b6u4qg.png
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Combat Arms] "Cichy zabójca ", gra snajperem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...