Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dodać osobne świecenie zbroi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie. Jak dodać osobne świecenie zbroi? Mam osobne świecenie dla szmaragdów... Jednak jak zrobić np dla zbroi jakieś tam?

Dodałem do playersettingsmodule wpisy takie:

chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_REFINED+21, "Bip01", "D:/ymir work/pc/common/effect/armor2/armor-4-2-3.mse")
   chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_REFINED+22, "Bip01", "D:/ymir work/pc/common/effect/armor2/armor-4-2-4.mse")

Dałem w folderze armor2 ponieważ w folderze armor przy innych zbrojach takie było świecenie xD Teraz pytanie, jakie socket_pct dać do item_proto żeby uzyskać do świecenie?

11573538277329494069.gif

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/810744-pytanie-oddzielne-wiecenie-kadej-zbroi/#entry5962970

czekam też na to.. jak narazie nikt się nie kwapi by podzielić się wiedzą z innymi..

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Przecież to proste dodajesz wpis:

...EFFECT_REFINED+21...

I od liczby w tym przypadku 21 odejmujesz 19 i dodajesz 4 czyli wychodzi 6.

Tzn., że socket_pct wynosi:

+9 = 6

+8 = 7

+7 = 8

ITD. (dodajemy 1 co każdy plus)

Opublikowano

@UP jesteś wielki :D działa nareszcie ;d max + ;D

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...