Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Adventure Pack v.1.0 ~ Minecraft 1.4.6 !

Sh4ke

Dodanie Modów  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz abym doda? mod : Recipe Guide ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1358339691-U286162.png

Witam was wszystkich bardzo serdecznie dzisiaj mam okazję zaprezentować wam mój własny modpack o nazwie Adventure Pack.

Nazwa wzięła się od słowa "przygoda" czyli po angielsku Adventure. Paczka modyfikacji jest obecnie na wersję 1.4.6

Temat będzie na bieżąco aktualizowany w celu dodawania / usuwania / modyfikowania paczki.

Modyfikacje są starannie przeze mnie dobrane przez co gwarantują super rozgrywkę !

1358339737-U286162.png

Paczka zawiera w sumie 14 modyfikacji nie licząć modów potrzebnych do ich uruchomienia :

1. Optifine - wszyscy znają zastosowanie tej modyfikacji, służy polepszeniu płynności naszej gry.

2. Minecraft Forge - jest to mod, dzięki któremu modyfikacje wszystkie działają bez problemowo.

3. Better World Generation - marzyłeś o świecie z Alphy czy może Bety, chcesz zagrać na survival island, ale nie może znaleźć odpowiedniej mapy. Ta modyfikacja Ci to umożliwi. Podczas tworzenia światu wybieramy jak typ świata ma być stworzony.

4. Twiglight Forest - czyli nazwany przeze mnie "tajemniczym" lasem - po przez stworzenie portalu dostajemy nowy świata z ogromnymi drzewami, bossami oraz dungeonami, które czekają na nasze odkrycie.

5. Tree Capitator - nudzi Cię ścinanie drzew, dzięki tej modyfikacji zetniesz drzewo jednym machnięciem siekiery.

6. Rei's Minimap - zgubiłeś się w świecie, nie wiesz jak trafić do domu? Modyfikacja dodaje mapkę do gry.

7. More XP - nudzi Cię wbijanie poziomów - chcesz szybciej ulepszyć swoje przedmioty - ta modyfikacja da Ci taką możliwość.

8. More Ores Drop - nudzi Cię kopanie węgla, żelaza, chcesz więcej diaxów? Ta modyfikacja daję taką możliwość po przez większą ilość wypadania surowców ze złoża.

9. Inventory Tweaks - bałagan w ekwipunku czy skrzyniach. Wystarczy, że klikniesz "r" a wszystko będzie uporządkowane.

10. Book Recipe - chcesz zdobywać książki jak kiedyś bez skóry - nie ma problemu!

11. Backpack - nie masz miejsca w ekwipunku ? Ta modyfikacja dodaje plecaki do naszej gry, które możemy zabierać ze sobą!

12. Fishnet - nudzi Cię łowienie ryb - zastaw sidła na ryby w wodzie, a będą one tam wpadać - coś ala sieci rybackie.

13. Watermelon Generation - zawsze chciałeś zdobyć arbuz / melon, ale miałeś problem ze znalezieniem kopalni? Od teraz arbuzy generują się jak dynie na naszym świecie.

14. Better Furnaces - nudzi Cię wolne przepalanie, za dużo węglą zużywa twój piec. Ta modyfikacja to zmieni dodając nowe rodzaje piecyków.

1358339721-U286162.png

Instalacja paczki jest bardzo banalna, lecz opiszę ją poniżej w dokładnych punktach :

1. Musimy posiadać czystą wersję minecrafta 1.4.6

2. Pobieramy paczkę w formacie "Rar"

3. Wypakowywujemy paczkę na pulpit bądź do jakiegoś folderu

4. Klikamy start wpisując : %appdata%

5. Kopiujemy nasz folder ".minecraft" wypakowany wcześniej

6. Zamieniamy z obecnym minecraftem.

7. Odpalamy minecrafta i cieszymy się grą!

1358339896-U286162.png

Wersja 1.0 Adventure Pack :

http://www56.zippyshare.com/v/51738208/file.html

http://www.speedyshare.com/Bcfyz/Adventure-Pack-v.1.0.rar

Skan :

https://www.virustotal.com/file/1675dc556fe5d14976a0dc0587427276c6772e53248f001b36fcb3a90ffae30d/analysis/1358343412/

1358339705-U286162.png

16.01.2013r - Opublikowanie Adventure Pack v.1.0

Opublikowano

Haha, super paczka :D Możesz stworzyć jeszcze jedną ala FPS?

FPS? Czyli co First Person Shooter ? xD Nie znam innego rozszerzenia tej nazwy :}

Jest x25 na bank!

Opublikowano

Nie ma.Ze świni leci tyle i wcześniej leciało :<

Sprawdzałem już 3 razy mi expa leci dużo więcej. Sprawdź czy dobrze wgrałeś paczkę.

Opublikowano

Tutaj nie ma książki z recepturami, jedynie jaki musisz znać tutaj crafting to chyba od pieców nowych. Potrzebujesz pomocy to napisz.

Opublikowano

A jest taka ksiazka na ta wersje ?

Oczywiście że jest, ale nie widzę potrzeby jej dodawania, chyba że chcecie bardzo, zrobię ankietę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...