Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mody

pawel33322

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Juz kiedys pytalem sie o to na tym forum ale nie uzyskalem odpowiedzi ktora zadzialala, moze nie podalem wszystkiego.Otoz nie mam premium, mam minecraftSP i chcialbym sobie wgrac kilka modow ale jak wgram to mi crashuje gre jak ja wlacze (poza mini mapa).Mojemu koledze dzialaja wszystkie ladnie rowzniez na minecraftSP. Prosze o pomoc. Nie wiem czemu tak jest, moze cos zle robie. Prosze o pomoc podajcie mi co wgrac i w jakiej kolejnosci.

Opublikowano

Na pewno źle wgrywasz. Usuwasz meta-inf, instalujesz minecraft forge? Niektóre mody potrzebują jeszcze dodatkowych modów, żeby działały. Zobacz na yt dokładną instalację i rób tak jak na filmie. Jak nie dasz rady to niech kolega ci wyśle swój folder minecraft, tak było by najłatwiej :]

Opublikowano

aha a co to jest ten minecraft forge i czy moglbys dac link do pobrania go ???

Minecraft forge to nic innego jak wspomagacz do modów, abyś mógł je odpalić bez żadnych błędów.

Wszystko masz tutaj opisane + download:

http://www.minecraftmine.org/minecraft-forge-api-1-1-0-mcforge-minecraft-1-1-0/

8372383248.png
Opublikowano

Jakie instalujesz modyfikacje? Dodatkowo przy każdej modyfikacji patrz, czy jest Required (czyli wymagane) inne modyfikacje do tego - np. AudioMod, ModLoader i inne.

Dodatkowo pamiętaj o usuwaniu folderu META-iNF.

Opublikowano

Musisz, bez tego prawie żaden mod nie zadziała!

Najpierw modloader, potem reszta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...