Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jungle

zalfi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W naszym obecnym meta, gramy 1-1-2 (top-mid-bot) +1 w jungle.

Jungla, jest to miejsce pomiędzy liniami, gdzie występują spoty (campy, obozy) z neutralnymi potworkami. Jungler właśnie na nich zdobywa doświadczenie i golda. Głównym zadaniem junglera jest pilnować wszelkich MIA's, warding najwazniejszych punktów dla siebie i teamu (red/wraithy dla middlera, blue/wolfy dla bot lane, ew. brush na topie). Ale to nie najważniejsza część. Jungler jest postacią, która swobodnie może się przemieszczać między liniami - innymi słowy gdy widzisz jak wróg pushuje (pcha) daną linię, wtedy ją gankujesz (napadasz na tego gracza) wraz z właścicielem danej linii, próbując zdobyć killa albo chociaż częściowo go MPCforum'ować (nie dopuścić do farmy, ważne kiedy nasz kolega z teamu nie jest zbyt wyfarmiony z powodu ciągłego harassu/poke).

Główne postacie do jungli nie są tak naprawdę wyznaczone. Można junglować wszystkim, ale nie polecam:

1. Postaci AP except Heimi (rzadko, imo useless) / Fiddle

2. Postaci AD/AP bez CC (chociażby slow).

Tyle co chyba mogę od siebie napisać.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Diana nie jest najgorsza na jungli, szczególnie po ostatnim buffie dzięki któremu jako tako trzyma się, lecz WEDŁUG MNIE są lepsze picki na jungle, pewnie dlatego, że niepotrafie nią grać ( ale ciiii ).

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano
1. Postaci AP except Heimi (rzadko, imo useless) / Fiddle

fiddle jungle dzieki s3 jest jeszcze lepszy, jego drain skupia sie na jednym celu a w dzisiejszej jungli zadaniem jest jeden monster + posiada smaczne cc takze fidlarz jest op w lesie

Opublikowano

Jeżeli masz manę to zacznij od wilków resp - 1:40 następnie blue - 1:55 później jedziesz upiornki,red,golemki i próbuj już następnie countrować jungle enemy

Jeżeli masz energie/bez many zaczynasz od upiorów - 1:40 następnie red - 1:55, oraz odrazu dajesz blue midderowi.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jeżeli masz manę to zacznij od wilków resp - 1:40 następnie blue - 1:55 później jedziesz upiornki,red,golemki i próbuj już następnie countrować jungle enemy

Jeżeli masz energie/bez many zaczynasz od upiorów - 1:40 następnie red - 1:55, oraz odrazu dajesz blue midderowi.

NIGDY NIE ODDAJE SIE NIKOMU PIERWSZEGO BLUE

No chyba, ze po redzie masz 2 kille z gankow.

A tak to stracisz duuuzo expa I bedziesz do tylu z lvlem.

Na niektorych manaless junglerach takze startuje sie od blue, w nowej jungli nie robi sie fast gankow raczej, a startujac od blue masz bezpieczny I szybki jungle route.

Opublikowano

Ale jeżeli mamy energie/bez many to lepiej dac midderowi i niech on pozdobywa pare killi ... jungler tylko tankuje/atakuje adc/carruje tf

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...