Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Co wybrać? ;>

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam: 6100 PZ

Zależy mi na: chciałbym postać, która jest wytrzymała (nie pada na 2 hity od pierwszego lepszego champa), a zarazem żeby zadawała dośc pokaźne DMG. (Aktualnie gram Dariusem, Annie)

Preferuję: Nie wiem, ale zależało by mi na postaci która łatwo ogarnę, ponieważ nie jestem doświadczonym graczem (początkującym też nie), postać ma być nie za trudna :) Za każdą dobrą propozycje daje LIKE

P.S

Jeśli już mi polecacie championa, to mówcie czemu (jakie wady, zalety posiada)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Rengar . :)

mega dobry najlepsza postac w late z vayne ...

ulti aoe ...

Opublikowano

Rengar . :)

mega dobry najlepsza postac w late z vayne ...

ulti aoe ...

Rengar po nerfach nie jest taki dobry.

Jak cos latwego to Darius

+Przyciagniecie

+Spamowalny ult

+Tanky

+True Damage z Ulta.

-Malo mobilny

Wiec polecam Dareczka, jest latwy do ogarniecia.

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Rengar po nerfach nie jest taki dobry.

Jak cos latwego to Darius

+Przyciagniecie

+Spamowalny ult

+Tanky

+True Damage z Ulta.

-Malo mobilny

Wiec polecam Dareczka, jest latwy do ogarniecia.

Proszę pana czytaj temat zanim odpowiesz! Autor pisał, że ma dariusa i nim gra.

Ja bym Ci polecał jak najbardziej Garena!

Nie jest on ciężki w ogarnięciu, wystarczy tylko trochę ad i będzie mógł zadawać potężny dmg i nie pada na pare hitów (trzeba pamiętać żeby nie budować full ad, tylko trochę hp i resistów)

Dobrą i wytrzymałą postacią jest również Udyr. Jungler z łatwością może robić early ganki ze względu na stunujący Bear Stance i potężny dmg z Q ;) Wg. mnie najfajniej gra sie udyrem na topa ;p

Pozdrawiam!

Opublikowano

Bierz olafa

true dmg, tankowaty, dobry solo i jungle, lifesteal wbudowany, ulti do uciekania i gonienia, harras z q , polcam go, jest bardzo latwy, na poczatku q czyli nasz harrasik potem albo e czyli true dmg, albo w , czyli lifesteal i odrazu daje nam ad za jakis procent hp, postac sama w sobie tankiem jest, robisz offtanka i kosa

Opublikowano

Nie znam polskich nazw za bardzo więc napisze ci mniej więcej jak się buildować garenem angielskimi

Na początku startujesz z butami i 3 potami na hp, następnie składasz tłuczek i najwyżej doran blade(doda troche hp itp), później kończysz buty i w tym momencie wybierasz tabi, albo mercury. Mercury jak mają dużo cc, tabi, jak nie dajesz rady przeciwko ad przeciwnikom na topie, bądź ich adc jest nafeedowany. Następnie zakupujesz sobie sunfire cape, robisz z tłuczka black cleavera, następnie możesz zrobić sobie Infinity Edge i Guardian angela. Później już według uznania robisz hp/armor/resist albo ad.

Na Udyra buty i 3 poty, doran shield lub blade (wg uznania), kończysz buty tabisy albo merce, Blade of the Ruined King, raduins omen, wits end i później wg uznania ;d to takie początkowe buildy ;p

sorry, że tak na szybko pisane, ale właśnie spadam ;p

Opublikowano

chyba sie spóźniłem ale polecam yoricka.. ładnie harrasuje i w tf bardzo sie przydaje...

ghulami spowalnia/atakuje/leczy

bardzo przydatny champ szczególnie na solo ;)

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

Ok dzięki, czekam na dalsze propozycje, co do olafa, slyszalem ze ciezki do ogarniecia

No rzucanie toporkiem, zbieranie go i wbijanie sie na rambo w tf jest rzeczywiscie trudne.

Bierz go.

• aoe slow
  • true dmg
  • lifesteal, spellvamp
  • bonus ad z przelicznikiem hp
  • as z pasywa
  • niewrazliwka na cc

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Ja polecam shyvanę, ma najlepszą jungle i counter jungle w grze, przyzwoity dmg gdy buduje się tanky, escape mechanizm ( ulti 1k range ftw ), boost do ms, double aa ( q ), redukcje armora. Postacią łatwą nie jest ale gdy ją ogarniesz będziesz kosił.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ostatecznie wybrałem Wukonga, którego polecił mi kumpel, moja 1 gra nim wyglądało bardzo zadowalająca :) 23/6/16, dziękuje za wszelkie propozycje, któraś z tych postaci posłuży mi za następną. Można temat zamknąc, każdy kto chciał pomoc otrzyma LIKE!

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...