Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8 na Windows 7

Aryman.!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Kupiłem sobie może z 2h temu nowego lapka, i teraz pytanie widzę że jest tutaj win 8 <- totalne gówno, i czy win7 wgram bez problemu ? Nie będzie żadnych error'ów etc.

Opublikowano

Lepiej się wstrzymaj - zależy też jaki laptop, może okazać się, że mniej zasobożerny będzie Windows 8. Trzeba się po prostu przyzwyczaić, aż tak duży skok to nie jest. Windows 7 z MetroUI, tak ciężko przeboleć ? ;].

Opublikowano

Zresztą z tego co pamiętam musisz najpierw zrobić formata, a dopiero później zainstalować Windows 7.

Inna sytuacja byłaby, gdybyś chciał zainstalować nowszy system posiadając starszy.

Opublikowano

To powie mi jakiś filozof jak to zrobić :D ?

Bo tak gdy odpalam go wyskuje napis "Samsung" i takie kółko się kręci a potem wyskakuje odrazu windows xD

Opublikowano

Nie wiem czy wypali powinno ale mimo wszystko ja bym się wstrzymał... Pewnie nie ma to żadnego znaczenia ale napiszę. Windows 8 korzysta z innego rodzaju Biosu coś takiego :P UEFI się nazywa z tego co pamiętam z wcześniejsze systemu używają innego więc nie wiem czy nie będzie z tym jakiegoś problemu :) Nie jestem pewien także bez hejtu daje tylko takie info :) PS: Zostań przy Windows 8 ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

dokładny model podaj

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

spróbuj kombinacją klawiszy ( Del F2 ) lub samo ( F2 ).... Ostatnio musiałem też wejść do biosu w starym laptopie w necie nic nie było na jego temat.... Więc za każdym uruchomieniem klikałem inny F aż w końcu chyba F6 weszło więc jeśli pierwsza kombinacja nie zadziała to leć po kolei w końcu któryś musi zadziałać :):D

Opublikowano

pisze przy ładowaniu na samym początku pierwszy ekran

skoro kupiłeś masz instrukcje obsługi jak dostać sie do biosu , zaglądnij do niej

botowanie jakim klawiszem by była lista napędów też pisze na pierwszym ekranie

jak chcesz zainstalować to NORMALNIE wyznacz partycje instalacji , powinna być druga na liście to jest dysk C , stary windows wyląduje w osobnym katalogu który można skasować , równie dobrze spod instalatora dysk C można i formatować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

domyślnie ustawione jest zawsze botowanie z CD j ak nie zadziała przy płytce to problem jest z plytką

a bootmenu chyba ESC naciskając

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to mu napisz łaskawie jak ma to zrobić znawco a nie piepsz jak papuga głupot bo to dawno juz napisano że można

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

tak jak @up

Że format pójdzie to już wiem xD

tylko teraz jak go zrobić mam problem z tym bootmenu, wie ktoś pod jakim przyciskiem on się znajduje ?

@edit

Zrobiłem już to co chciałem teraz win 8 już mi nie przeszkadza xD

Proszę o cls.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...