Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Psy - Zwierzęta

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podejmę teraz dość kontrowersyjny temat dotyczący psów,

wielu z was ma ich za przyjaciół, szanuje psy, współczuje psom itp..

Mówię tak bo widzę wiele tych akcji na fb typu:

16687_450030971721008_417320253_n.jpg

Z podpisem:

1 LIKE = JEDNO PIERDOLNIECIE W SKURWIELA, KTÓRY TO ZROBIŁ!

Udostępnienie: dodatkowe 2 kopy w morde !

Nie mówię że popieram znęcanie się nad zwierzętami,

ale bulwersuje mnie sytuacja w której to Pies, czy Kot

zaczyna odgrywać w życiu człowieka większą rolę niż drugi człowiek.

Wieźmy na przykład takie zdjęcie:

634346810770049262.jpg

Dlaczego teraz w zwiazku z powyższym zdjęciem na fb nie wstawia się zdjęć z podpisem:

1 LIKE = JEDNO PIERDOLNIECIE W PSA, KTÓRY TO ZROBIŁ!

Udostępnienie: dodatkowe 2 kopy w morde !

Raczej pojawiłby się opis:

1 LIKE = JEDNO UGRYZIENIE CZŁOWIEKA.

Udostępnienie: dodatkowe 2 użarcia w dupę !

Ludzie trochę po hamowania w tym co udostępniacie na fb,

Ten pies u góry z zakrwawioną podłogą to niekoniecznie sprawka człowieka...

Może gdzieś jebnął mordą o podłogę, albo coś mu spadło na pysk i tera krwawi...

Pies tak jak człowiek po mocnym upadku cierpi.

A wam krew z nosa leciała kiedyś?

Są ludzie chorzy na chorobę co co jakiś czas krew im z nosa cieknie,

może ten pies też to ma?

Pies wygląda na zaniedbanego, a może nie koniecznie?

Jest na coś chory i krwawi? Ma jakieś wylewy?

Człowiek jak jest chory to też źle wygląda...

Także ci co udostępniają te obrazki powinni zastanowić się co udostępniają,

i kopnąć się 2 razy w mordę przed wstawianiem czegokolwiek na neta....

Druga sprawa, udostępnia się tylko psy i koty i inne miłe zwierzątka domowe,

a czemu nikt nie udostępni świni czy krowy?

Przecież to też zajebiście miłe zwierzątka, całe ujebane w gnoju,

ale wtedy oczywiście większość hejterów będzie miała admina za wiochmena.

Niby walczycie w słusznej sprawie, ale brak wam zastanowienia,

człowiek stoi zawsze przed zwierzęciem, nie zwierze przed człowiekiem.

Jeżeli się coś lub kogoś o coś oskarża trzeba najpierw pomyśleć,

bo nawet jeżeli ten pies został uderzony to możliwe że dlatego bo chciał ugryść człowieka,

a wygląda jak wygląda bo jest bezdomny i ma wściekliznę.

Co wy o tym myślicie?

Opublikowano

Myślę o tym tyle że powinieneś dać te zdjęcia do spoilera bo jadłem przed chwilą śniadanie

Mi psa chcieli podtruć...

Ale wiesz na fb to są same gimbusy, ich cieszą takie zdjęcia bo zgarniają lajki

Opublikowano

Po pierwsze poczytaj na czym polegają chwyty marketingowe i jak "fanpejdże" robią ludziom wodę z mózgu i ich wykorzystują.

Zdjęcie + opis "1 LIKE - 1 WOREK KARMY DLA TEGO PSA / 1 UDOSTĘPNIENIE 50$ DLA TEGO PSA", zatem ludzie bez mózgu, w skrócie idioci, bo inaczej tego nazwać nie można lajkują i udostępniają. Zdjęcie trafia do setek tysięcy osób, fanpage wzbija się w górę z popularnością, a właściciel zaczyna na nim zarabiać i się śmieje z takich prostaków. Szkoda, że takie coś nie jest karane.

Opublikowano

A ja Ci powiem tak. Ogólnie nie popieram tego, co się wyprawia na FB. Ale zauważ, że człowiek jest istotą myślącą, która kontroluje swoje czyny i zachowanie. Więc wybacz, ale jak jakiś psychol katuje psa to mam ochotę go potraktować tak samo. Pies to jest zwierze. Nie do końca może zapanować nad swoim instynktem, a często ugryzienie/agresja są wywołane strachem. Jeżeli ktoś nie umie zapanować nad zwierzęciem nie powinien go mieć. Oczywiście są przypadki kiedy pies jest dziki, agresywny i niebezpieczny dla społeczeństwa, ale to nie wina tego psa. On taki się urodził. Wtedy rozumiem, że należy go uśpić. Jednak pamiętajmy, że CZŁOWIEK musi nad sobą panować, a znęcanie się nad zwierzętami jest brakiem jakiegokolwiek człowieczeństwa i dla takich ludzi nie powinno być miejsca w naszym świecie.

Chociażby dobrym przykładem jest sytuacja kiedy jakiś chłopak zostawił swojego wiernego psa na torach, żeby go potrącił pociąg.

Opublikowano

No dobra, ale pies jak ugryzie człowieka to wina człowieka bo go wkurwił,

jak człowiek psa uderzy to wina kogo? psa bo go wkurwił?

Nie człowieka, bo go uderzył.

Opublikowano

dlatego wyznaję zasadę jaką ktoś miał w sygnaturze

"Nie daje Like żebrakom."

@top

jak by nie było to krzywdzenie zwierząt jest taką formą wyładowania agresji(nie namawiam do tego aby bić psa)

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Kiedy pies wkurwi no to trzeba przyprowadzić go do porządku ale nie żeby zabić psa o to że nie chce np jeść czegoś albo cie nie słucha -.- nie cierpie widoku piszczących zwierzaków :(

Opublikowano

Tak? To ciekawe jak byłoby, gdyby za każdą złą odpowiedź ojcu/matce dostawałbyś od osoby trzeciej strzał w zęby. I tak za każdym razem.

Ba, potraktowałbym Cię gorzej niż psa i najnormalniej w świecie Ci wpierdolił, tak o, żeby Cię do porządku doprowadzić.

Trolling is a art.

Opublikowano

Kiedy pies wkurwi no to trzeba przyprowadzić go do porządku ale nie żeby zabić psa o to że nie chce np jeść czegoś albo cie nie słucha -.- nie cierpie widoku piszczących zwierzaków :(

Doprowadzić do porządku i owszem, ale humanitarnymi i normalnymi metodami, a nie bijąc go czy katując. Krzyknąć czy kazać wyjść na swoje posłanie. Pies jest mądrym zwierzęciem i wie kiedy właściciel jest z niego zadowolony, a kiedy coś zrobił źle.

Opublikowano

Ale nawet jesli tak bardzo komus zalezy zabic swojego pupila to jest straszne moim zdaniem ;p Pies jak czlowiek . Jeszcze pewnie wiecej lat bys dostal za kundla niz za czlowieka . ahh te popierdolone prawo polskie

Up rany sie wylecza i sie zapomina o tym ( nie mowie o amputacji ) . Ale czyny ( słowa ) sie zapamietuje .

BUM

Opublikowano

Hmmm.. dziwni jesteście ;) Tak lubicie te psy to zapuście futro i szczekajcie na znak pojednania,

jesteśmy ludźmi i to my stoimy na czele wszystkich zwierząt.

Nie mówię tutaj że popieram akurat lanie zwierząt,

bo ja wiem że to boli.

Ale tak jak za komuny dziecku, dasz w łeb i zapamięta sobie lekcje,

tak samo chyba jest ze zwierzętami, można raz mu walnąć, ale nie tak żeby się pokrwawił.

Tak żeby poczuł że czegoś nie wolno.

Może weźmiecie mnie za wiochmena,

ale z krowami jest podobnie.

Gdyby ich się nie walnęło od czasu do czasu to robiłyby co chciały ;)

Opublikowano

Hmmm.. dziwni jesteście ;) Tak lubicie te psy to zapuście futro i szczekajcie na znak pojednania,

jesteśmy ludźmi i to my stoimy na czele wszystkich zwierząt.

Nie mówię tutaj że popieram akurat lanie zwierząt,

bo ja wiem że to boli.

Ale tak jak za komuny dziecku, dasz w łeb i zapamięta sobie lekcje,

tak samo chyba jest ze zwierzętami, można raz mu walnąć, ale nie tak żeby się pokrwawił.

Tak żeby poczuł że czegoś nie wolno.

Może weźmiecie mnie za wiochmena,

ale z krowami jest podobnie.

Gdyby ich się nie walnęło od czasu do czasu to robiłyby co chciały ;)

Nie no masz rację - dyscyplina musi być. Ale tu się nie rozchodzi o przywołanie do porządku, a o katowanie. I nie chodzi nawet tylko o psy, ale o wszystkie udomowione/hodowlane zwierzęta. Ktoś musi się nimi opiekować i o nie dbać. A dbanie = wychowanie. Ja tylko nie rozumiem toku myślenia autora, który sugeruje, że jak pies ugryzie człowieka to należy go skatować (gdzie najczęściej agresja psa jest wywołana strachem, a strach wiadomo - ludzkim zachowaniem).

Opublikowano

Przepraszam bardzo, dla mnie moje 2 psy więcej znaczą od większości ludzi. Gdybym miał wybierać między człowiekiem a moim psem (decyzja chociażby o przeżycie), zdecydowanie wybrałbym mojego psa. Dziękuje dobranoc.

Opublikowano

Takich akcji na fb czy innych tego typu portalach nie popieram. Nie ma to żadnego celu, że dam lajka jakiemuś drastycznemu obrazowi, a jedynie przykro mi się robi, gdy na to patrzę. Nie popieram katowania zwierząt (nie tylko psów), a wręcz to bardzo potępiam. Psy są dla mnie szczególnym przypadkiem ze względu na to, że darzę je największa sympatią i sama jednego posiadam. Nie rozumiem jak można wyładowywać agresję na zwierzęciu. Argument o psach gryzących ludzi jest moim zdaniem bardzo invalid z racji tego, że psy nie myślą i nie analizują jak ludzie. Come on.. nie można wymagać od psa żeby umiał ponosić konsekwencje swoich czynów. Skoro człowiek jest tak rozwinięty to tym bardziej powinien to pojąć. Dla mnie ktoś, kto krzywdzi zwierzę, zniża się intelektualnie (z własnej woli) do poziomu pełzającego bezkręgowca. Z kolei masakrowanie psa nie może być utożsamiane z karceniem w celach wychowawczych. A jaki sens ma rzucanie kotem o ścianę przez jakiegoś gimbusa (popularny niegdyś w sieci filmik)? Chyba jedynie ma to na celu zaspokojenie sadystycznej żądzy małego dewianta...

Pewna znajoma osoba powiedziała kiedyś, że psy są często bardziej ludzkie niż ludzie - uważam, że ma 100% racji.

#don't care

Opublikowano

Najwierniejsze psy to kundle ze schroniska, bo odwdzięczają się za to, że je ktoś przygarnął.Ja mam rasowego schnauzera na, którego mój ojciec wywalił ciężko zarobione 300 zł i powiem, że życie z tym psem nie jest łatwe, szczeka na wszystko, boi się normalnych rzeczy.Nikt do mnie nie może przyjść, bo przecież będzie darł się w niebo głosy, a wypuścić go wtedy bym nie mógł, bo co by było jak kogoś ugryzł? Ma u nas dobrze, nie jeden pies by o tym marzył, a zachowuje się jakby nie wiem, ciągle go ktoś bił czy coś.Nie popieram znęcania się nad psami czy też innymi zwierzętami, ale też nie jestem nie wiadomo jakim fanbojem psów.

Po za tym litujemy się nad losem zwierząt, słodkich piesków itd.A czy umielibyśmy się martwić losem ludzi np. na Bliskim Wschodzie czy w Afryce?

Opublikowano

Najwierniejsze psy to kundle ze schroniska, bo odwdzięczają się za to, że je ktoś przygarnął.Ja mam rasowego schnauzera na, którego mój ojciec wywalił ciężko zarobione 300 zł i powiem, że życie z tym psem nie jest łatwe, szczeka na wszystko, boi się normalnych rzeczy.Nikt do mnie nie może przyjść, bo przecież będzie darł się w niebo głosy, a wypuścić go wtedy bym nie mógł, bo co by było jak kogoś ugryzł? Ma u nas dobrze, nie jeden pies by o tym marzył, a zachowuje się jakby nie wiem, ciągle go ktoś bił czy coś.Nie popieram znęcania się nad psami czy też innymi zwierzętami, ale też nie jestem nie wiadomo jakim fanbojem psów.

Tak go wychowałeś. Mam 2 kupione owczarki na giełdzie i uwierz mi.. bardziej wdzięcznych psów nie widziałem...

Opublikowano

Po za tym litujemy się nad losem zwierząt, słodkich piesków itd.A czy umielibyśmy się martwić losem ludzi np. na Bliskim Wschodzie czy w Afryce?

Albo wina wychowania, albo najzwyczajniej w świecie psychiki psa. Może ma on jakiś problem, którego Ty nie umiesz rozwiązać. Co do ludzi - także jest mi ich szkoda. Dużo czytam o tych patologicznych zachowaniach w krajach drugiego świata. Ale akurat w tym wypadku nie za bardzo jest co zrobić. Może zamiast wybiegać na drugą stronę globu rozejrzyjmy się wokół siebie i zastanówmy się czy w naszym otoczeniu nikt nie krzywdzi ludzi/zwierząt. Jakiś czas temu w internecie był filmik przedstawiający do reszty zdemoralizowaną dziewczynę, która ZABIŁA małego kotka. Nawet nie będę mówić co ona z nim robiła, bo słabo mi się robi. I jak tu mieć szacunek dla ludzi? Naprawdę, większość istot nazywanych istotami myślącymi, jest mniej ucywilizowana od zwierząt. One umieją szczerze kochać, być przy kimś nie chcąc nic w zamian... a ludzie? Materialiści, dewianci (no oczywiście nie mówię tutaj o każdym).

Opublikowano

Widzę że Zoofilia w Polsce osiągnęła duży poziom ;D

"Ja tylko nie rozumiem toku myślenia autora, który sugeruje, że jak pies ugryzie człowieka to należy go skatować (gdzie najczęściej agresja psa jest wywołana strachem, a strach wiadomo - ludzkim zachowaniem)."

Może źle to wytłumaczyłem, ale uważam ze dobro człowieka powinno być na pierwszym miejscu, nie zależnie od tego co zrobił:

jak człowiek psa skatuje to na fb piszą żeby człowieka skatować.

Jak watacha psów ostro pożre człowieka, to co będą pisać?

Również żeby człowieka skatować, bo pewnie je wkurzył.

Jak będzie wojna i Psu urwie nogi, a obok człowiekowi też urwie to wszystko na to wskazuje że psa prędzej uratują, a człowiek umrze.

To powinno być właśnie na odwrót, ale wielu ludzi za bardzo ceni te zwierzęta co może doprowadzić do takiej sytuacji jaką przedstawiłem powyżej.

Pomagają psu, czy kotu, a nie widzą że Ojciec katuje w rodzinie swoje dzieci i ich matkę, o czym często w telewizji słychać.

Dla nich pies staje się ważniejszy niż najważniejsza postać na tym świecie oprócz Boga, o nazwie człowiek.

Opublikowano

Wee usuń te zdjęcia bo się porzygam

Co do tematu to żebranie o lajki mnie dobija i jeszcze wulgaryzmy

Jakbyś robił to z litości albo z żalu to by słowa o lajkach nie było a ty to robisz z chęci zysku buraku cukrowy

A jak jakiś skurwiel bije psa czy inne zwierze to się zgłasza to do odpowiednich organów ja widziałam w sieci ostatnio mn na wiocha jak facet trzymał za gardło psa normalnie nie do uwierzenia ale ostatnio się dowiedziałam ze go przymknęli za znęcanie się nad zwierzętami

I to co up :)

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

@Pan Suavek: Jak już pisałam uważam, że są pewne wyjątki od reguły i sytuacje, w których psa trzeba uśpić, bo jest po prostu agresywny sam z siebie. Taka jego psychika, a to jest tylko zwierzę i nie umie kontrolować swoich uczuć, frustracji, strachu... A człowiek to istota ludzka, myśląca, homo sapiens i tak dalej. I on powinien być wzorem do naśladowania, jednak niestety nie jest. Chociażby wystarczy porównać sobie ilu ludzi znęcało się nad zwierzętami, a ile zwierząt 'znęcało' się nad ludźmi. I niby istoty umieszczone niżej w społeczeństwie są mądrzejsze niż my. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...