Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak poprawnie włączyć grę League of Legends

gralfon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że na forum brakuje dennych poradników postanowiłem napisać coś dla nowych graczy. Mianowicie poradnik jak prawidłowo włączyć oraz zalogować się do gry League of Legends.

Na początek trzeba grę pobrać oraz zainstalować. Pobierzemy ją na oficjalnej stronie gry - http://signup.league...gnup/redownload WAŻNE!!! Pamiętajcie aby wybrać odpowiedni region, żeby potem nie bawić się w jakieś patchowanie i inne zbędne badziewia.

Gdy już grę pobierzemy i zainstalujemy (polecam lokalizację C:/Program Files/Riot Games - bardzo uniwersalna, każdy się połapie) to czeka nas jeden z najtrudniejszych momentów mianowicie włączenie gry. Możemy to zrobić na kilka sposobów ja opiszę 2 najprostrze dla mnie.

1) Włączamy grę z pulpitu klikając na nią myszką jednokrotnie bądź dwukrotnie (w zależności od ustawień myszki). Ja mam windows 98, ale w zależności od waszego pulpit może się trochę różnić, tak samo jak kursor myszki.

Przedstawię to na zdjęciu*

Sposób #1

6iwiys.png

Sposób #2 (dla hardkorowców obeznanych z windowsem) - klikamy w lewym dolnym rogu ekranu przycisk "START" i włączamy Play League of Legends, bądź coś z podobną nazwą. Każdy będzie miał noł lajfy nie martwcie się :)

svjsw6.png

Następnie gdy już to zrobimy pojawia nam się takie oto okno:

6h26gl.png

Jeżeli mamy wybrany zły region klikamy przycisk "Change Region" i wybieramy odpowiedni. Po tym zabiegu klikamy duży przycisk "PLAY".

Gdy już to zrobiliśmy przechodzimy do najważniejszej czynności mianowicie logowania. Przed podjęciem próby koniecznie przeskanujcie komputer dobrym antywirusem, ponieważ hakerów czychających na wasze dobra wirtualne jest mnóstwo. Gdy już to zrobicie wpisujecie login i hasło (koniecznie w tej kolejności login do pola wyżej, niższe pole przeznaczone jest na hasło).

hx5c0l.png

Gdy już poprawnie wpiszemy login i hasło klikamy przycisk Log In. Gdy to zrobimy przechodzimy głównego okna gry i tam możemy robić różne rzeczy, na które mamy ochotę. Przedstawię to jeszcze screenem:

aloyo6.png

Poradnik napisałem zarówno dla nowych jak i bardziej doświadczonych graczy, którzy wracają najebani do domu nie wiedząc co kliknąć, aby stracić troszkę punktów elo i potem wypłakiwać się na forum jakie to noob teamy spotykają. Oczywiście liczę na mnóstwo lajków, lajkujcie mnie na fejsie i w ogóle :)

* Zastosowałem cenzurę, aby nie posądzono mnie o piractwo internetowe.

WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE. NIE KOPIOWAĆ NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY, BO SIĘ POPŁACZĘ.

P.S. Jeżeli było to przepraszam. Nie chciało mi się przeglądać miliona stron dennych poradników :(

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...