Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] co myślicie o sygnie ?

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Zrobiłem sobie taką sygnę za bardzo nie miałem do tego sprzętu bo robiłem na laptopie gdzie nie mam narzędzi (pędzli i c4d czcionek) ale jako tako wyszła.

24292xk.png

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Wysłałam prośbę o przeniesienie, bo temat w złym dziale jest. :)

Co do pracy - render nie wtopiony, zamazałeś tylko jakoś niechlujnie przestrzeń (bo tego tłem chyba nazwać nie można :P). Straszna pustka i nuda. Do tego napis nie pasuje i to, że jest prawie niewidoczny wcale nie poprawia sytuacji. Bardzo słaba praca, ćwicz dalej. ;)

Opublikowano

Ja nie ćwiczę ja się bawię z tym bo nie mam na to czasu wolę coś zaprogramować w c++ :_)

No ale render wtopiony jest w gimpie robisz zmiękczenie na 60,000 zaznaczenie odwróć delete na klawiaturze i masz wtopienie , jeszcze dodatkowo zmniejszyłem pokrywanie :P

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Ja nie ćwiczę ja się bawię z tym bo nie mam na to czasu wolę coś zaprogramować w c++ :_)

No ale render wtopiony jest w gimpie robisz zmiękczenie na 60,000 zaznaczenie odwróć delete na klawiaturze i masz wtopienie , jeszcze dodatkowo zmniejszyłem pokrywanie :P

To jest tylko słowne wtopienie renderu. W Photoshopie tez mamy taki bajer. Ale wtopienie nie polega na schowaniu postaci 'zwyczajnie' za tłem, rozmazaniem jej boków czy innych dziwnych operacjach. Wtopienie musi ujednolicić render (postać) z tym, co dzieje się z tyłu. Musi to tworzyć jedną, spójną całość, a jednocześnie być od siebie niezależne (mam na myśli to, że postać nie może się z tłem zlewać).

Tutaj masz dobry i prosty przykład.

06578711663085903179.png

LaYeR91 art. ;)

Opublikowano

Jak nie masz czasu to się w ogóle za to nie zabieraj. Nauka grafiki czasu wymaga i "zabawami" się dużo nie osiągnie. Praca jest słaba, nie znasz podstawowych zasad wtapiania, tworzenia tła itd...

Ćwicz

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

24292xk.png

Straszna pustka i nuda!

Jezeli chcesz zająć się grafiką na dłuższą metę, musisz kreatywnie mysleć.

Wyimaginować obraz w głowie i według tego tworzyć.

Pomocą w początkach mogą być dla Ciebie tutoriale, poprowadzą Cie po graffikowym świecie.

Polecam nasze MPCowskie oraz dwie strony -

grafart.org

graffika.pl

W tutorialach masz bardzo dużo możliwości, są tam one podzielone na poziom trudności.

Poczytaj o wtapianiu i o napisach, ponieważ niekrozystne ich używanie psuje prace.

Początkującym wrzucac ich nie radzę.

Polecam mniejsze prace na poczatek - tzn, mniejsza rozdzielczosc.

Latwiej Ci bedzie ja zajac.

@Down, w takim razie raportuje o przeniesienie do galerii.

| nie rozmawiaj z hejterami. banuj ich. | KLIK | GRAFIKA | TEKSTY |

Opublikowano

Totalny shit do tego rozmyte do tego niewyraźne i to bardzo

-Zaczynaj w gimpie jak ogarniesz gimp-a przeżuć się na photoshopa

-Nie rozjaśniaj za bardzo ani nie przyciemniaj obrazu

-Nie rozmywaj za bardzo

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

-Zaczynaj w gimpie jak ogarniesz gimp-a przeżuć się na photoshopa

Głupota. Nie zaczynaj w Gimpie! Jak chcesz się naprawdę czegoś nauczyć zacznij od razu od Photoshopa. Jest bardziej skomplikowany, ale ma też dużo więcej możliwości i o wiele lepszy do nauki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...