Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam słaby komputer, chciałbym grać na dwóch metkach

kahan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja grałem na 2 metkach (expiłem bez problemu) na takim sprzęcie:

512 Mb ram

Karta Radeon 9250 128Mb

procesor 1,66

Więc także dasz radę.Ustaw tylko grafikę odpowiednio (CPU Lub GPU)

@Spaxor,kolega nie pisze o internecie,który to może powodować lagi,ale o komputerze.Nie musi mieć lagów,ale będzie się cięło,i ten poradnik nie pomoże.

Opublikowano

512 Mb ram

Karta Radeon 9250 128Mb

procesor 1,66

@Spaxor,kolega nie pisze o internecie,który to może powodować lagi,ale o komputerze.Nie musi mieć lagów,ale będzie się cięło,i ten poradnik nie pomoże.

Yyy...? Ale w tym poradniku jest jak wyczyścisz kompa i zrobić defragmentacje dysków :D Mi osobiście bardzo to pomogło.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Nie jest aż tak źle. Powyłączaj niepotrzebne procesy i nie powinno być ścin.

Jaki system operacyjny ?

Opublikowano

Kiedy ostatnio reinstalowałeś system ? Może Ci to pomóc - pozbędziesz się wszystkich wirusów zamulających komputer i innych tego typu programów.

Opublikowano

Kiedy ostatnio reinstalowałeś system ? Może Ci to pomóc - pozbędziesz się wszystkich wirusów zamulających komputer i innych tego typu programów.

zaskocze cie wczoraj tzn w niedziele;d także syfu na kompie niema

512 Mb ram

Karta Radeon 9250 128Mb

procesor 1,66

ale zdecydowanie lepsze gpu ja mam zintegrowane

planuje dokupic te gpu

http://allegro.pl/gigabyte-gv-r925128de-radeon-9250-128mb-tvout-i2933541796.html

czy duzo zmieni? bo tera mam via3sg unichrome pro cos takiego wwiem ze zintegrowana 64mb

Opublikowano

zaskocze cie wczoraj tzn w niedziele;d także syfu na kompie niema

planuje dokupic te gpu

http://allegro.pl/gi...2933541796.html

czy duzo zmieni? bo tera mam via3sg unichrome pro cos takiego wwiem ze zintegrowana 64mb

Szału nie będzie, ale na pewno coś lepiej będzie działać.

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Mi zawsze pomaga jak minimalizuje jednego metka bo jak są dwa na raz też mam lagi :D Myślę , że wiesz co mam na myśli . Nie wydawaj kasy na ten badziew mam to samo i tak mam lagi w metku i na dodatek nawet LOL Ci nawet nie pyknie !

249749950513365bcdea3d.jpg 

DAJ + TO NIE BOLI ...

Opublikowano

@Spaxor wybacz,nie przeczytałem poradnika,tylko kierowałem się tytułem ("Zmniejszamy lagi")

Racja,jest w nim co nieco na ten temat.

Opublikowano

+ Graj na najmniejsze rozdzielczości i miej wyłączone procesy obciążające kompa i łącze :>

no escape from the mass mind rape

Opublikowano

Pierdnij w niego i powinno pojsc

A tak serio kup new kompa JOŁ.

Opublikowano

1.Odpalasz oba metiny przez game boostera ale za to inne programy typu skype , przeglądarka wyłączasz bo to będzie powodować lagi. Ja tak jechałem na jeszcze słabszym sprzęcie i było git.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

To co kupowac karte zmieni troche?

Proponuje kupić lepsze GPU, jeżeli twoja płyta głowna jej nie uciągnie, to również nową płyte, bo narazie jest lipa i to mocna.

Oczywiście możesz spróbować kupić to GPU, ale szału nie będzie.

Opublikowano

Jaki system operacyjny? Jeśli Windows 7 to będziesz miał problem z pamięcią operacyjną (RAM). Wyłącz wszystkie programy działające w tle i odpal klienty tak, aby oba mieściły się na jednym ekranie, czyli po prostu najmniejsza rozdzielczość. Dokup sobie najpierw kompatybilną kartę graficzną 512 lub 1024 MB, a potem zaopatrz się w dodatkowe 2 GB RAM. Koszty? Nie duże. ;-)

Opublikowano

mam mx 4 okrojony xp

Jaki system operacyjny? Jeśli Windows 7 to będziesz miał problem z pamięcią operacyjną (RAM). Wyłącz wszystkie programy działające w tle i odpal klienty tak, aby oba mieściły się na jednym ekranie, czyli po prostu najmniejsza rozdzielczość. Dokup sobie najpierw kompatybilną kartę graficzną 512 lub 1024 MB, a potem zaopatrz się w dodatkowe 2 GB RAM. Koszty? Nie duże. ;-)

mam 2kosci 1gb i 2xkosci 512 ddr1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...