Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koda win7

tapne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy może istnieje możliwość posiadania KODY żeby przyciski itp były z win7 (posiadam XP)

LIKE za pomoc ;d

Opublikowano

KODA to nie edytor GUI. Koda to Drag&Drop który umie przerobić efekt na kod źródłowy. Funkcje z kolei wykorzystują to co da im Windows(dll'kę zapewnię). Więc możesz dać Pic'a i podstawić pod OnEvent.

Opublikowano

jakiś ty błyskowy, widziałem gdzieś przerobione że korzysta z własnych dll w którym są obrazki z win7 więc pytam czy ktoś widział lub słyszał o czymś podobnym

Opublikowano

jakiś ty błyskowy, widziałem gdzieś przerobione że korzysta z własnych dll w którym są obrazki z win7 więc pytam czy ktoś widział lub słyszał o czymś podobnym

Super. To napisz DLL'kę i wtedy pogadamy.

Do tego funkcję są przecież nie w includach, tylko w tym obowiązkowo dołączanym kawałku.

To znaczy że gościu znalazł ową DLL'kę, i ją przepisał jeszcze raz, dodając nowe obrazki.

Jak dla mnie lepszy jest Pic + GUIOnEvent.

Przykład: (tylko obrazek zamień)

Opt("GuiOnEventMode",1)
$gui = GUICreate("GUI",100,100)
$pic = GUICtrlCreatePic("obrazek.jpg",0,0,100,100)
GUISetState(@SW_SHOW,$gui)
GUICtrlSetOnEvent($pic,"function")
$i = 0
While 1
$i += 1
ToolTip($i)
WEnd
Func function()
Exit
Endfunc

Opublikowano

nie widziałeś bo koda jest jedna z jednym gui, jeśli ci chodzi o wyjściowe giu to po zrobieniu w kodzie trzeba je sobie POPRAWIĆ I DOSTOSOWAĆ

programy są podobne do Kody na forum autoit do ściągnięcia, np XSkin itp ( nie chce mi sie szukać wiecej za ciebie a taki tylko pamiętam )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up chyba wiem co widziałem ;]

@TrollMasterPRO twój nick wyjaśnia wszystko więc nie ma co tłumaczyć wypad nabijać posty gdzie indziej

Opublikowano

pod XP ma styl XP

pod W7 styl W7

to ta sama biblioteka graficzna tylko napisana do konkretnego systemu

zrobisz program to będzie inaczej wyglądał pod XP i inaczej pod W7 , chyba że zastosujesz style typu xskin to zawsze będzie wyglądał tak samo

masz przykład, program sample gui jest w autoit

SampleGuiScreenshot.pnggui_eg1.png

jak chcesz pod XP wygląd jak pod w7 wypakuj sobie potrzebne grafiki z plików dll albo programów windows 7 i użyj w gui jak bitmapy

tak przy okazji, choć być nie wiem jak świetny gui zrobił i jeśli będzie on korzystał z gui systemowego posypią ci sie wszystkie grafiki jak ktoś ma inny styl niz ty , dlatego blokuje się style i używa indywidualnych grafik w programie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up chyba wiem co widziałem ;]

@TrollMasterPRO twój nick wyjaśnia wszystko więc nie ma co tłumaczyć wypad nabijać posty gdzie indziej

Twierdzisz że jestem trollem. Tymczasem ja dałem ci gotowy kod.

No i jak możesz mnie zmusić do "wypadu stąd"?

Opublikowano

Nie ma po co zaczynać kolejnej kłótni, ale sam się zastanów, że ten temat nie był do końca przemyślany. Jeśli stworzysz podstawowy kod to automatycznie przejdzie z np. gui z XP na Aero na Windows 7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...