Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kal Online Serwer Z Thiefem

kdrPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje od paru dni serwera z Postacie Thief jezeli ktos gra nie takim to posze o odpowiedz moze miec rowniez 3 jb ! z gory thx !!:)

Opublikowano

omg nie istnieje zaden priv serwer z thiefem i skillami 3rd joba (skillami nie animacjami!!!). jesli zlamiesz kod to mozesz zalozyc wlasny serwer z thiefem -.-

Opublikowano

nom, nie ma żadnego serwera z thiefem, ale to troche hamsie jest postać thief jest chyba już z rok na globcu a na żadnym prywacie niema ;/

Opublikowano

Faktycznie - najgorszje postaci nie ma na privach, tez mi strata..

@Sobsoon

hai D:

"niema' pisze sie oddzielnie

Opublikowano

Windyy jakbyś miał pojęcie o plikach serwerowych wiedziałbyś z jakiego powodu thiefa nie ma :P

Napisałbyś cały emulator kala od nowa? (luk coś próbuje cały czas, ale co z tego wyjdzie to nie wiem ^^)

sign.png
Opublikowano

Luk czy jak go tam zwali to niech sie za moka wezmie, bo jak narazie to wyszedl 1, lipny server :huh:

I nie, nic im nie wyjdzie, bo tylko pisza, ze robia to, to, to i tamto a w koncu nic im nie wychodzi

Opublikowano

nie daja rady..

czemu?

bo jak? skile itd.. oni tylko zrobia klase bez podklas i wogule.. chyba ze ktos by mial pliki z thiefa..

tak samo jak wyszedl egg Eagle i co tlyko dziobie to chocby thief i tlyko samymi dagerami bil..;p

Opublikowano

Skille z 3rd joba = przerobione bu, hs etc

Na allegro juz jakis czas temu byla aukcja od 1zl- pliki serverowe + 3rd skille etc

@up

Eagle albo dziobie albo ma skille pantery xD

Opublikowano

Sobsoon

Nie chce mi się tłumaczyć jak działa emulator serwa i jak to się dzieje że np. po użyciu danego skilla pojawia się określony efekt, ale uwierz to jest do napisania.

Wystarczy znajomość c++.

Jak klasy bez podklas?

W c++ bez problemu możesz sobie nawalić warunków w jakich okolicznościach ma Ci zmienić podklase itp.

Problem tylko w tym że czasu schodzi dużo bo każda funkcje która była w kalu musisz napisać od nowa czyli np. rozdawanie statów / skill pointów / podnoszenie dropów (i dodawanie ich do bazy danych).

"tak samo jak wyszedl egg Eagle i co tlyko dziobie to chocby thief i tlyko samymi dagerami bil..;p "

hmm jak już mówiłem do tego potrzebny jest emulator. Skilli eggów / postaci nie możesz dodać od tak sobie do plików serwerowych.

sign.png
Opublikowano

Dużo ludzi pracuje nad swoimi wersjami emulatora, ale żadna nie jest skończona. Na stronie GBL'a można znaleźć nawet jakieś source do którejś tam niedokończonej wersji (chyba bloodx'a)

Opublikowano

Tak bloodx'a - Easy Kal Emulator.

Wersja bardzo stara (ale jest xD), no i mały problem. EKS pisany jest pod bazę MySQL, więc trzeba sobie stworzyć nową bazę i tabele (i oczywiście do kompilacji trzeba poszukać bibliotek MySQL :P).

Mi się nie chciało nawet kombinować jak to skompilować. Chociaż może i bym się tym trochę pobawił.

sign.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pier***** skąd masz takie informacje piszesz byle co pliki z 3job i z thiefem juz sa skradzione podobno był sever juz ale byl tylko 2-3dni i co ty na to ?? gadasz głupoty a nic nie wiesz .

Opublikowano

Windyy jakbyś miał pojęcie o plikach serwerowych wiedziałbyś z jakiego powodu thiefa nie ma :P

Napisałbyś cały emulator kala od nowa? (luk coś próbuje cały czas, ale co z tego wyjdzie to nie wiem ^^)

Luk moze da sobie rade [kiedys] miejmy nadzieje

btw wiecie moze ile luk juz ma emulatora? xD

co do servera nie ma takiego i bardzo dlugo nie bedzie chyba ze mr. UnknownHax0R powroci i zdobedzie male co nie co

Swoja droga dla ludzi co nie znaja UnknownHax0Ra jest to BakaBug xD ktory odegral spora role w histori kal online'a xD

Pozdrawiam !

Opublikowano

BakaBug już chyba zrezygnował z kala, prędzej Bliz0r zrobi gotowy emulator, mówił, że prawie wszystkie podstawowe rzeczy już są gotowe, więc może niedługo (2-3 lata :P) będzie serwer z thiefem. Na K2O nie ma co liczyć, już tyle ich wspaniałości miało być, a widzę tylko jakieś addony na niektórych serwerach.

Opublikowano

Tak chwalili się ostro czego to oni nie mają, a w efekcie team się rozleciał (a tu już cała nowa wyspa w planach była) :P

Varis z exe są w MagiasRealm, Chris chciał stawiać swojego serwa ale nic z tego nie wyszło, Darkface też bodajże do MagiasRealm poszedł.

Luk chyba sam teraz coś dłubie nad emu, ale cudów bym nie oczekiwał. Jeśli ktoś skończy pisać emulator to wydaje mi się że to będzie Bliz0R, choć jak na razie miał problem ze sniffowaniem pakietów z globala, to tak naprawdę pokazał najwięcej jak do tej pory.

sign.png
  • 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...