Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Karta Graficzna TEMP.

TaFiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem otoz przegrzewa mi sie karta graficzna 8600GT z chlodzeniem od MSI (pasywna)

Temperatura w spoczynku to okolo 40-55*C a w stresie to ponad 90*C dodam ze robilem 10min test FurMarkiem i temperatura to okolo 95*C . Z tego co wyczytalem w internecie to temperatura jest w miare ok? :O

Dodam ze z tydzien temu ja czyscilem i nalozylem nowa paste .

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Buda troche stara ^^ ale caly czas z boku otworzona. A kurzu ani grama nie ma bo czyscilem :)

1377863814-U611928.png

Opublikowano

To jest karta pasywna czy ma jakiś wentyl ? Jak pasyw to możesz dokupić i jakoś go tam przymocować, może zbije trochę temperaturę

Opublikowano

Nie czytam coś ostatnio postów :D Kup jakikolwiek wentyl na 3 pin i podepnij pod płytę (najlepiej jakiś 120/140 mm) może być najstarszy używany grat z allegro za 5 zł. Przymocuj to do grafy i temperatura powinna spaść od razu.

Pasywy są bardziej do biura etc. a nie do grania dlatego ma 90-100 st

jednak zamiast kombinować wolałbym już kupić nową grafę normalną ;p

Opublikowano

W sumie taki mam zamiar tylko ze narazie brak funduszy wiec narazie trzeba sie pobawic :)

1377863814-U611928.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...