Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak mam usunąć minecrafta (całkowicie) ze swojego komputera?

Tevayra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałam sobie Minecraft Forge api, włączyłam Minecrafta i wtedy obraz zastygł mi na update. Czekałam chyba trzy godziny i nadal nic się nie dzieje. Jak mam usunąć minecrafta całkowicie ze swojego komputera i potem znów go zaisntalować, aby wszystko było od nowa?

Opublikowano

Może powiem to inaczej. Jeśli na twoim komputerze znajduje się minecraft sam pojedyńczy plik to jeśli go uruchomisz masz dostęp do "force update" i wtedy na nowo ci się pobiera mc. Gdy usuniesz .minecraft z %appdata% i ten pliczek mc to w tym momencie mc nie ma na twoim komputerze.

Opublikowano

Dobra, rozwikłałam jakoś ten problem. Moja mama na swoim koncie miała nienaruszony folder .minecraft. Sięgnęłam po pendrive'a i skopiowałam cały ten folder na niego. Potem powróciłam na swoje konto i z pendrive'a przerzuciłam MC do %appdata%

Opublikowano

Masz launcher od Geo? Jeżeli tak to zmień go na np. Magic launcher.

@edit

sry nie doczytałem, że rozwiązane.

surprise motherfucker

Opublikowano

Nie mam launchera od Geo. Swój launcher znalazłam na youtube, o,

. Przedtem, kiedy jeszcze Minecraft mi działał, miałam wersję 1.4.7, teraz, po przerzuceniu folderu .minecraft z konta mojej mamy na moje, mam wersję 1.2.3. Co mam zrobić, jeśli, kiedy włączam MC, od razu launcher przechodzi mi do menu gry i nigdzie po drodze nie mam force update?
Opublikowano

Zrób tak:

Pobierz launcher od Geo.

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-minecraft-darmowy-launchergra/

Włącz go, wejdź w Options i kliknij w Force update a potem Done.

Wpisz swój nick a następnie Login No Premium chyba, że masz premium to możesz się zalogować.

Przed tym wszystkim usuń folder .minecraft.

surprise motherfucker

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...