Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Photoshop - Avatar ze stocka

czujesienad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Dzisiaj pokaże Wam jak w łatwy i szybki sposób zrobić avatar ze stocka. No to zaczynamy.

Punkt 1. Tworzymy nowy dokument o rozmiarach 200x200:

20aa2py.png

Punkt 2. Szukamy stocka, który będzie odpowiedni dla Nas. Jak go wybraliśmy, to wklejamy i ustawiamy dosyć dobrze:

2zpqcy0.png

Punkt 3. Wyostrzamy naszą pracę, jeżeli będzie wyglądała lepiej, a jak popsuje ją, to nic nie ruszamy. Dodajemy ekspozycje, barwe, nasycenie, kontrast:

jkbt5c.png

Punkt 4. Czas na light teksturki/ C4D. Nie nawalamy tego dużo, a jedynie żeby dodało uroku dla pracy:

35317kp.png

Punkt 5. Czas na napis, który nie jest konieczny, ale ja spróbuję, żeby Wam pokazać jak to będzie wyglądać:

2cfe5br.png

Napis nie jest zbytnio widoczny i o to chodzi. Nie odstaje, nie psuje efektu.

Punkt 6. Outcome:

34est9u.jpg

Dzięki wszystkim za przeczytanie tego poradnika. Mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomogłem początkującym grafikom. Zabraniam kopiowania poradnika.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Tutorial bardzo ciekawy, jednak ssy są za duże, może je pomniejszysz?

Co do samego outa, ocenilam w Twojej galerii, jest w porządku, aczkolwiek ta flara...

Uhm, napis, to nie byl strzal w dziesątkę. Mogles go umiescic pod flarą dopasowując efektami tak by pasowalo.

Wtedy wszystko by się zgralo w nawet fajna calosc! Ale dzieki za wklad w dzial.

| nie rozmawiaj z hejterami. banuj ich. | KLIK | GRAFIKA | TEKSTY |

Opublikowano

Bez flary i napisu wyszłoby całkiem przyzwoicie. :) Proste efekty są chyba najbardziej przemawiające. <3 Może najdzie mnie wena twórcza to sama napiszę jakiś poradnik. :)

• 3 tygodnie później...
Budowniczy
Opublikowano

Wszystko calkiem ujdzie lecz napis nie pasuje mi tam..

logo.png

ViaCamp - Tematyczne Kolonie i Obozy Młodzieżowe na Mazurach

Obóz PaintballowyObóz QuadowyObóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów WodnychObóz z Psem 

Obóz PrzygodowyObóz WypoczynkowyObóz Dla DzieciObóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...